.

srijeda, 17. siječnja 2018.

Proljetni susret pjevačkih zborova u Hrvatskom Leskovcu

Hrvatski Leskovac - U organizaciji Portal Rotor i u suradnji Vijeća mjesnog odbora Hrvatski Leskovac 20. travnja 2018. godine održati će se - 1.  Proljetni susret pjevačkih zborova Novog Zagreba i gostiju -.

1. Proljetni susreti pjevačkih zborova Novog Zagreba i gostiju ima za cilj okupiti, motivirati nove i omogućiti predstavljanje dostignuća i najvrednijih ostvarenja amaterskog zbornog pjevanja u Novom Zagrebu, ali i šire.

1. Proljetni susreti pjevačkih zborova Novog Zagreba i gostiju su zamišljeni kako susret pjevačkih susreta od onih najmanjeg uzrasta (dječji vrtić) pa sve do onih najiskusnijih (pjevačkih zborova umirovljenika).

Ova kulturna manifestacije nema natjecateljski karakter, već joj je cilj okupljenje, prijateljsko druženje, razmjena iskustava, motiviranje na pokretanje novih zborova, te kao što smo već istaknuli - predstavljanje dostignuća i najvrednijih ostvarenja amaterskog zbornog pjevanja u Novom Zagrebu, ali i šire.

Iako je već sada zavladao zaista veliki interes brojnih pjevački zborova za nastup na ovoj kulturnoj manifestaciji - 1. Proljetni susreti pjevačkih zborova Novog Zagreba i gostiju - manifestacija će se održati ipak u jednoj večeri, dok će se  već na slijedećim Susretima uraditi pozitivan iskorak te će se Susreti organizirati u dvije večeri.



Miljenko Todorović, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Hrvatski Leskovac
- Prije svega htio bih zahvaliti redakciji portala Rotor što su odlučili da se ovako velika kulturna manifestacija održi u našem naselju Hrvatski Leskovac.

Naime kao što znate u neka druga vremena, usudio bih se reći - naše je naselje na žalost -  često bilo puta "preskakano" kada se radilo , o prometnoj povezanosti, mjesnoj,  komunalnoj infrastrukturi, školi, itd...

No, na sreću ti tužni dani, godine i desetljeća su - na svu sreću iza nas. 


Malo pomalo naše naselje je u ekspanziji. Naravno zahvaljujući  prošlim generacijama, ali i donedavnim Vijećima, ta aktualnim Vijećem mjesnog odbora Hrvatski Leskovac  stvari se mijenjaju uvelike na bolje. Na veliko se radi na mjesnoj infrastrukturi, gradi se osnovna škola, ulaže se velika energija za bolju prometnu povezanost... Sa punim pravom i ponosom možemo reći kako naše naselje mijenja svoju sliku, ne svu sreću - na bolje.

I dok ove "materijalne" stvari idu naprijed, moram priznati kako smo sa ostalim stvarima malo zastali.  Od segmenta sporta sa ponosom možemo istaknuti Nogometni Klub Hrvatski Leskovac, koji uz odlične sportske i natjecateljske rezultate, okuplja veliki broj naše djece ali i veliki broj igrača svih ostalih uzrasta.

No, u kulturi se već dugi niz godina ne događa ništa nova, a mišljenja smo kako baš u tom nezaobilaznom segmentu životan naše naselje ima izvrsnih potencijala, ali i talenta, što se pokazalo kroz nekoliko dosadašnjih kulturnih događaja.

Stoga, ovo kulturno događanje, koje ima ozbiljnu ambiciju da preraste u tradicionalno okupljanje pjevačkih zborova u našem naselju  objeručke prihvaćamo i podržavamo uz svekoliki angažman, kako bi ovaj kulturni skup, prezentirao naše naselje na pravi i moćan način.

Naravno, uz sve spomenuto , sasvim sam siguran, kako će ove nove okolnosti vrlo brzo, osnažiti i naše sumještane da se i oni okupe i zapjevaju u jednom odličnom pjevačkom zboru, koji će okupljati veliki broj naših mještanki i mještana.

Okupljeni tako oko pjesme, u pjevačkom zboru - biti će u prilici , i pjesmom pronositi, poput naših sportaša, ime našeg naselja, ne samo u našem Gradu već i diljem naše domovine, pa i šire.