.

utorak, 5. rujna 2017.

5. Malonogometni turnir DUGAVE CUP 2017. In memoriam Damir Marijan – Mirče

Dugave -  Krajem kolovoza (25. - 27. listopada 2017 godine), kao i četiri godine prije za redom, održao se jedan od kvalitetnijih malonogometnih ekipa u gradu Zagrebu. I ove godine je 5. Malonogometni turnir - Dugave cup 2017, imao humanitarni karakter, kroz koji se nastojalo pomoći, obitelji, od rano preminuloga prijatelja Damira Marijana / Mirče i također suorganizatora ove zaista uspješne kulturno sportske manifestacije.

Za razliku od prošlih godina, ove godine je organiziran i turnir veterana, no u nešto manjem broju - tek šest ekipa - kako bi se  vidjele sve mogućnosti kapaciteti . Kako neslužbeno doznajmo, Turnir volontera će se održati i iduće godine, sa mnogo više ekipa.

Završnica turnira je bila zaista spektakularna. Pred mnoštvom publike, koja ni izbliza nije stale na tribine, odigravale su se malonogometne utakmice, polufiala i finala.  U tako uzavreloj ljetnoj noći, prepunoj najrazličitijim emocijama održala se i velika, slikovita bakljada. Bio je to trenutak, kada se tišina i ponos mogao dirati rukama. Nakon bakljade održala se finalna utakmica, gdje je ovo kulturno sportsko druženje, doživjelo svoj vrhunac.

Na žalost u visinama "Modrog neba iznad Zagreba" nadvili su se prijeteći teški kišni oblaci, koji su silnim vjetrom i nekoliko nanosa zabrinjavajućeg pljuska, uvjetovali skraćenje ove utakmice koja je završila neodlučnim rezultatom 0:0, gdje se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. U tom nadmetanju daleko uspješnije je bila ekipa Pimont, koja je osvojila naslov turnira, dok je malonogometna ekipa "Dobernam"  zasluženo zauzela drugo mjesto.



Željko Barišić / Žaja , dopredsjednik
Udruge - Društvo sportske rekreacije

Dugave Zagreb
- Sa iznimnim ponosom svih sudionika, ali i nas organizatora, mogu reći, kako je peti puta sport pobjedi, da je naše naselje Dugave pobijedile, naš Zagreb. Svi zajedno.

Kroz turnir je prošlo više tisuća ljudi, kako iz našeg naselja, ali isto tako i iz susjednih naselja, ti iz cijelog grada Zagreba. 

Naravno kako je ovo, zaista velika i složena organizacija koja uz veliki broj naših marljivih volontera evo svake godine uspijeva prirediti i održati ovu kulturno sportsku manifestaciju bez ikakvih problema, uz velike pohvale, kako publike, gostiju, isto tako i momčadi, odnosno natjecatelja.

Zato bih iskoristio priliku i ovako javno zahvalio svim volonterima na trudu, efikasnom radu i velikom entuzijazmu.

Također bih zahvalio Vijeću mjesnog odbora Dugave, na ovogodišnjoj materijalnoj podršci (prema svojim mogućnostima, ali da ne nabrajam sve  -Gradu Zagrebu, bez kojega zaista ne bi bili u mogućnosti organizirati sve ovo.

Također bih htio istaknuti, kako nam kažu i sami  suci: "U turniru je sudjelovalo šesnaest malonogomatnih ekipa, ali dvanaest, trinaest malonogometnih ekipa zasigurno kandidiraju za prva tri mjesta". Znači ovdje se igra vrhunski nogomet.

Želio bih također istaknuti kako je odaziv na sudjelovanju u Humanitarnoj akciji bio izvan naših očekivanja. Imali smo majice, narukvice i kape, što se prodavalo po simboličnim cijenama. Sav prikupljeni novac će biti uručen obitelji Marijan, njegovoj supruzi i njegovom sinu .

Za kraj bih istaknuo, kako smo i Turnirom Veterana, pobudili veliki interes, ne samo malonogometnih ekipa, već i mnogobrojne publike, tako da je izgledno kako ćemo i taj dio Malonogometnog turnira - Dugave Cup, snažiti sve većim brojem kvalitetnih ekipa.

Na kraju bih zahvalio od srca svim ljudima, navijačima, članovima ekipa i svim ostalima koji su bili dio ove zaista velike i etablirane (na samo u Novom Zagrebu, već u cijeloj metropoli) kulturno sportske manifestacije, na sudjelovanju i (naravno!) vidimo se iduće godine, na istom mjestu.





Branko  Premec, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Dugave
- Što se tiče ovoga zaista odlično posjećenog ali isto tako gotovo profesionalno organiziranog tradicionalnog malonogometnog turnira, bez ikakve primjedbe i ekscesa, htio bi pohvaliti sve članove Društva sportske rekreacije Dugave Zagreb, njihove volontere, na odlično uređenom poslu.

Želim istaknuti kako je i Vijeće mjesnog odbora Dugave, također na neki način sudjelovalo u participaciji dijela troškova, ove kulturno sportske manifestacije, koja propagira  naše naselje Dugave u najboljem svijetlu na samo u gradu Zagrebu već i šire.

Naravno kako će Vijeće mjesnog odbora i u buduće sukladno svojim mogućnostima snažno i sa mnogo volje podupirati organizaciju sada već tradicionalnog Malonogometnog turnira - Dugave Cup i sve njegove vrijednosti , sport, druženje, toleranciju, entuzijazam itd...