.

nedjelja, 27. kolovoza 2017.

5. Malonogometni turnir Dugave Cup 2017, pravi praznik nogomete, druženja ...

Dugave - U subotu ( drugi dan održavanja) smo posjetili 5. Malonogometni turnir  Dugave kup 2017. gdje smo porazgovarali sa Željkom Barišić / Žaja dopredsjednikom Udruge - Društvo sportske rekreacije Dugave Zagreb . 

Naime, kao i obično ovaj turnir je privukao zaista mnogo zaljubljenika nogomete - kako malonogometnih ekipa, ali i  publike i ne samo iz naselja Dugave, već mnogo šire!? Zasigurno mudrim datum održavanja, ali nadasve kvalitetnom organizacijom, te renomiranim Zagrebačkim ekipama malog nogomete ovaj turnir postaje sve moćniji i poželjniji u "svijetu" malonogometnih turnira Grada Zagreba.

Ono što ovaj turnir čini posebnim, drugačijim od ostalih je činjenica, kako ovaj turnir obiluje prekrasnim malonogometnim predstavama koje se odigravaju do kasna u noć, ali i  pruža priliku ugodnog druženja te novih poznanstava, što  - kako smo imali priliku uvjeriti - mnogi ljudi skloni sportu i druženju uvelike koriste.

Također svakako treba istaknuti, kako je ovo tradicionalno okupljanje prožeto od samog početka (od prve godine!) i humanitarnom notom, što o samim organizatorima ali i svima onima koji  tu akciju - svojim prilozima - svesrdno podržavaju, zasigurno mnogo govori i kao o ljudima i kao o sportašima.




Željko Barišić / Žaja , dopredsjednik
Udruge - Društvo sportske rekreacije
Dugave Zagreb


- 5. Malonogometni turnir - Dugave Cup 2017, koji se održava  sjećanje Damir Marijan /Mirče našeg prerano preminuloga prijatelja.

Danas je drugi dan održavanja turnira i ujedno prilika da se zahvalim svim sudionicima turnira, ali onima koji su nam pomogli pri organizaciji . Tu bih spomenuo Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / istok, Vijeću mjesnog odbora Dugave, I Osnovnoj Školi Dugave, te svim sponzorima i donatorima....

Prvog dana, jučer (petak) turnira vrlo uspješno je odigrano deset utakmica, mnoge od njih su zaista bile prave poslastice za ljubitelje malog nogometa. Spomenuti ću neke derbije, to su zasigurno bile utakmice, sraz ekipe Doberman i Miramare - napeta utakmica sa konačnim rezultatom - 1:0. Vrijedi spomenuti i ekipu Cvijetnog , u srazu sa također ekipom Doberman - 0:1.

Uglavnom kao što su svi ovdje već svi navikli, bilo je zaista prekrasnih nogometnih predstava.




- Ove godine našu humanitarnu akciju - Heroj ulice - održavamo na način da svatko tko želi u tu svrhu donirati sredstva (10 kuna) dobiva silikonsku narukvicu na kojoj je istaknut natpis -Heroj ulice. 

To nije ni malo slučajno jer je naš prerano preminuli prijatelj Damir Marijan / Mirče iznad svega volio pjesmu - Heroj ulice - od pop sastava Prljavo kazalište.

A kada se to skupa spojimo, doniramo sredstva i dobijemo ovu lijepu narukvicu, tada i svi mi, postajemo - Heroj ulice,

Koristim ovu priliku, te u ime organizatora zahvaljujem svim - Herojima ulice.




Kao što sam spomenuo, jučer se odigralo vrlo uspješno deset utakmica, danas (subota) će se odigrati ostale utakmice po skupinama, da bi se u nedjelju odigralo četvrtfinale, polufinale i finale.

Isto tako bih dodao, kako smo ove godine po prvi puta organizirali i turnir za veterane, na žalost, ograničen na samo šest ekipa ( dvije skupine po tri ekipe, dvije idu dalje). Veseli nas to što imamo prijavljene dvije ekipe iz Dugava, no ipak na kraju, nek' bolji pobjede.

Eto, toliko danas, vidimo se sutra.