.

petak, 2. lipnja 2017.

Humanitarna akcija - Za Stančić

Čehi - Ovih dana smo posjetili Udrugu policajaca Blue Knights Croatia ll Zagreb u njihovim prostorijama u naselju Čehi. Zatekli smo ih angažirane (javljanje ne telefone, selektiranje donacija, zamatanje i pakiranje donacija, itd....) u realizaciji ovogodišnje stožerne humanitarne akcije - Za Stančić. Naime ova udruga je već cijeli niz godine poznata po svom humanitarnom radu. Naime, ova udruga najčešće - vlastitim sredstvima - pomaže potrebite kroz humanitarne akcije, radilo se tu o bivšem kolegi, nekoj socijalno ugroženoj skupini ili pak - kao i ovog puta o Centru za rehabilitaciju - Stančić. Kako smo neslužbeno doznali, u ovoj Udrugi nije prošla ni jedna godina od njihovog osnutka, a da nisu organizirali barem tri do četiri humanitarne akcije u tijeku svake godine.

Udruga Plavi vitezovi ili  Blue Knights Croatia ll su osnovani u kolovozu 2002. godine, kada je nekolicina entuzijasta, policajaca iz Pakraca, Daruvara, Kutine i Siska održala osnivačku skupštinu u Daruvaru. U siječnju 2005. godine, sedam policajaca iz Zagreba, dotadašnji članovi Croatie I, održavaju osnivačku skupštinu Croatie II. Nakon toga, slijedi osnivanje III, V, VI, VII i naposlijetku VIII.

Inače za one koji ne znaju, Blue Knights su osnovani 1974. godine u Bangoru, savezna američka država Maine. Klub su osnovala osmorica policajaca: Joel Rudom, Bill Robinson, Doug Miner, Ed Gallant, Mike Hall, Chuck Gesner, Wayne Labree, Chuck Shuman. U početku se radilo o malom, lokalnom moto-klubu, no nedugo nakon toga, osnivanjem podružnica u Massachusettsu, a malo poslije i New Hampshiru te Kanadi i Australiji, Blue Knights postaju međunarodni moto-klub. Trenutno je registrirano 20 075 članova u 29 zemalja, podijeljenih u 630 podružnica i 11 Konferencija.

Blue Knights u Europu dolaze 1989. godine, kada se osnivaju prve dvije podružnice "Benelux I" i "Germany I". Velikim interesom "Law Enforcement Officers-a", a posebno policajaca, članstvo i u Europi brzo raste te je krajem 2007. godine registrirano više od 1900 članova, podijeljenih u 72 podružnice/chaptera.

Kako bi saznali nešto više o humanitarnoj akciji - Za Stančić, zamolili smo tajnika udruge, da nam kaže nešto pobliže.



 Leo Deisinger tajnik Moto
udruge policajaca Plavi vitezovi -
Croatia ll
- Upravo ste nas zatekli u sveobuhvatnoj realizaciji nove humanitarne akcije - Za Stančić - koja je nastavak naše duge i snažne tradicije, koja traje nešto duže od dvanaest godina od kada ja naša udruga osnovana.

Humanitarna akcija , za rehabilitacijski centar Stančić nam je ovogodišnja stožerna humanitarna akcija, gdje ćemo uz nju organizirati još nekoliko "usporednih" . 

Sukladno odredbama Statuta i humanitarnim načelima kojima se vode članovi mađunarodnoga moto kluba policajaca, tijekom svog postojanja, Udruga nešto duže od dvanaest godina provodi različite humanitarne akcije u cilju unapređenja života osoba sa invaliditetom, nezbrinute djece, kao i pomoć preminulima članovima moto kluba. U proteklim godina Udruga svojim radom aktivno  sudjeluje i organizira raznolike humanitarne akcije, među kojima bih istaknuo donaciju igračaka i didaktičke opreme Domu za nezbrinutu djecu "Caritas" u naselju Brezovica, Dječjem selu Lekenik, Centru za rehabilitaciju Zagreb, Domu Crvenog Križa Remetinec, Osnovnoj Školi Saborsko, Osnovna Škola Plaški - donacija informatičke opreme, dom za djecu sa poremećajima u ponašanju "Braća Mažuranić", Udrugu roditelja skrbnika i prijatelja osoba sa intelektualnim poteškoćama "Rotor" Zagreb, Udrugu "Svjetionik života" Zagreb, donaciju za štićenika "Doma za djecu Stančić", Dugo Selo, donaciju igračaka, obuće , prehrambenih artikala i školskog pribora Domu za djecu "Vladimir Nazor" u Karlovcu i Kući sv. Josip za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu i mnoge druge humanitarne akcije. Pored navedenog organizirali smo i mnoge manje donacije obiteljima slabijeg imovinskog stanja.
Udruga je nakon godina djelovanja krajem 2016. godine dobila nagradu  Grada Zagreba, za svoj dugogodišnji humanitarni rad.
Ovogodišnju humanitarnu akciju - Za Stančić, započeli smo uz veliki broj prijatelja (donatora) koji nas prate i aktivno sudjeluju - sve ove godine-, smo započeli  10. svibnja i trajati će do 8. lipnja 2017. godine.

Za potrebe humanitarne akcije - Za Stančić , otvorili smo poseban broj žiroračuna, gdje i ostali građani Novog Zagreba, ali i šire - mogu donirati novčana sredstva.
      IBAN računa - HR45 0091 5108 6239 8 , SWIFT CODE - PBZGHR2X

Na ovaj broj , svatko tko ima dobre volje i mogućnosti može uplatiti, prema svom nahođenju sredstva koja će biti, na završetku akcije "prebačena" na račun Centra za rehabilitaciju Stančić.

Isto tako se u ovoj humanitarnoj akciji prikupljaju i namještaj, odnosno ortopedska pomagala, koja mogu koristiti štićenicima centra (obzirom da  se u samom Centru nalaze štićenici svih dobnih skupina i sa različitim mogućnostima kretanja, odnosno i sa čak velikim stupnjem imobilnosti, te nisu uopće u mogućnosti - sami se kretati).

 I ovogodišnja humanitarna akcija je nastavak naše tradicija, kako bi svake godine, pomogli jedan Centar, odnosno školu, odnosno obitelji, prema našim mogućnostima, odnosno mogućnostima naših prijatelja i donatora - da ih posjetimo i pomognemo im u određenom trenutku, obzirom da kao Udruga nemamo mogućnosti, konstantno biti mentori jednoj ustanovi - koju bi pratili

Evo na kraju, sve ostale informacije koje niste uspjeli doznati u ovom našem kratkom razgovoru možete naći na facebook stranici Moto Udruge i  na web staranici Blue Knights Croatia ll Zagreb. Također možete kontaktirati i mene, na broj 095 804 5550.

Zahvaljujemo vam se , što ste se i vi uključili u ovu zaista svake hvale vrijednu humanitarnu akciju, čiji će rezultati štićenicima Centru za rehabilitaciju Stančić, donijeti mnogo radosti, veselja  i nada ...