.

utorak, 28. ožujka 2017.

Klasična kompozicija života

Novi ZagrebKad slušamo klasičnu glazbu koja nam je s vremena na vrijeme potrebna osjećamo se opušteno, zamišljeno. U svakom slučaju dobro je došla da nas ispuni nježnim ritmovima koji miluju dušu.

Klasično može imati i drugo značenje. Kad je nešto poznato i uobičajeno. Rekli bismo ništa posebno, ništa novo. Nešto staro ,isfurano ne baš od prevelikog značaja.

Kada život poprimi klasične i  isfurane ritmove nije više nimalo ugodan. Naprotiv, on postaje jedan veliki teret. S njim se teško nosimo i stanje u kojem smo želimo promijeniti.

Stanje življenja istih obrazaca ne znamo kada se pojavilo. Može biti prije mnogo godina.Tada osjećaji bijega postaju sve manji i manji i na kraju nestaju ne poduzmemo li nešto. Život u jednoličnom , klasičnom obrascu može nastupiti ubrzo ,već nakon nekoliko dana,a onda ga naše mrtvilo produljuje na dugi niz godina. Oni koji su naučili izlaziti iz okvira brže će uočiti ove promjene i pribjeći prvoj mogućoj promjeni.

Stanje koje je isprepleteno raznim osjećajima od ljutnje ,bijesa, nevoljnosti, tuge ili pak srditosti najbolji su znak da nešto može biti drugačije. Ne znamo rješenje, jer da ga znamo ne bih ni ja ovo sada pisala.

Trenuci oduševljenja, pozitivnog šoka  i dobrih osjećaja su odgovori na mnoga takva pitanja. Da bi se ovako osjećali trebali smo nešto napraviti što još do sada nismo. Uspjeh ili promjena nije nastupila zato jer ste učili 6 mjeseci za ispit te se taj trud isplatio. Tijekom tog vremena nešto je išlo glatko dok nešto drugo i nije. Upadali ste u razne osjećajne faze. I tih 6 mjeseci je moglo u konačnici biti 8 mjeseci da niste nešto poduzeli što vas je trgnulo iz jednoličnosti. Taj mali klik je bio ključ za rješenje, ne onih 6 mjeseci.

Koliko puta ste se našli u situaciji da kuhate jednu te istu hranu i sjetite se kako ste se tada osjećali. Ništa posebno , vjerujem. No jednu srijedu vam je pala na pamet ideja kako ćete danas skuhati jedno posebno jelo koje ste nekom davnom prilikom negdje pročitali. Puni energije i entuzijazma motivirano krećete s radom. Uživate u svakom pokretu, svakoj radnji i sve teče vrlo glatko. Čak u kratkom vremenu ste napravili što ste željeli. Veselo sjedate za stol i uživate u svojim plodovima.

Samo malo , samo mali tračak je potreban da bi se odjednom našli u drugoj dimenziji svojih misli.

Kada klasika nastupi u našim životima sve negativne emocije  što brže otpustite kako biste se riješili svog sopstvenog pritiska. Poslušajte neku klasičnu ili koju drugu opuštajuću muziku. Primite se sasvim drugog posla kako ne bi ostali u vašem oblaku nezadovoljsta. Upravo ta neka druga radnja brže će vam dobaciti ključ rješenja.

U svakom slučaju dobro je upasti u klasiku života. Klasika je samo jedna ili više odrađenih situacija, potrošenih druženja s nekim ljudima, situacija koje već znamo napamet, dobro znane rute kojima hodamo, jednolična ,već dosadna komunikacija koja dolazi od nas i od drugih.

Sad znamo što nam se ne sviđa i upravo to mijenjajmo. Onaj koji odustaje vrlo vjerojatno ostat će tamo gdje je bio. U protivnom možemo si priuštiti fenomenalno jelo ,baš po našem ukusu i u tome veličanstveno uživati.

Uživate li u svojim malim plodovima, kojih ,ne zaboravite, možete imati svaki dan.

Ako ne , sve je u redu. To je samo znak da ste na dobrom putu da pronađete pravi sastojak. Ne moj ili njegov, sastojak je samo vaš.

Želim da uživate, jer to ne znači ne raditi ništa, to znači raditi nešto značajno.

Da biste osjetili i razumjeli klasičnu glazbu vi radite nešto značajno ,aktivno ju slušate,zar ne?

Nema komentara:

Objavi komentar