.

ponedjeljak, 9. siječnja 2017.

Ništa ne vrijedi bez izdržljivosti

Novi ZagrebAko si odlučio da ćeš se dovesti u red onda si donio jednu od najglupljih novogodišnjih odluka ikada!

Dovesti se u red nije nešto što ćeš «napraviti». I možeš vikati na sav glas da je ovo godina koja će promijeniti tvoj život – svejedno nećeš uspjeti… osim ako ne shvatiš da ući u formu nije nešto što ćeš učiniti, već način na koji ćeš živjeti. Zdravlje je putovanje, a ne odredište.

Ako misliš i vjeruješ kako treningom poništavaš sve ono loše u svom životu što te je i izbacilo iz forme, nećeš uspjeti. Ne možeš «odtrenirati» destruktivni životni stil, ne postoji ta vježba ili trening kojim ćeš nadvladati premalo sna, previše piva, previše brze hrane i stil života koji je orijentiran stražnjici prikovanoj za trosjed deset sati dnevno balansirajući daljinskim upravljačem, mobitelom, phabletom, tabletom ili laptopom kao jedinom tjelesnom aktivnošću cijeli dan, svaki dan.

Upisivanjem u teretanu u koju navratiš par puta tjedno i u njoj hodaš polako na pokretnom sagu, a ne mijenjaš ništa drugo u životu je izvrstan razlog zašto bi teretane mogle raditi samo prvi mjesec u godini, a ostalih 11 mjeseci bi se mogle prenamijeniti u kafiće. Jasno je da si u teretanu došao s dobrim namjerama, ali te namjere brzo blijede ako se ništa drugo ne promijeni i povučeš se u destruktivni stil života iz kojeg, ustvari, nisi niti otišao.

Ako se zaista želiš promijeniti, onda ćeš morati promijeniti sve, jer ne postoji promjena u životu koja bi uspjela bez potpune predanosti. Ako to stvarno želiš onda moraš shvatiti da si odabrao novi život, promjene, progresiju koja te dan po dan vodi kvalitetom ispunjenom životu punom energije i strasti. Zamisli da stojiš na litici, gol, visoko iznad mora, skačeš i zaranjaš u vrlo duboku vodu, jer fitnes nije brčkanje u plićaku, i jedno se može postići skočivši s litice, bez ikakvog plana B.

Ako se želiš dovesti u formu ove godine, kreni, jer ti to zaslužuješ. Međutim, nitko te na svijetu ne može dovesti u red ako ti nisi potpuno za to, ako nisi u potrazi za zdravijim i sretnijim životnim stilom koji ide ruku uz ruku s pravim fitnesom.

Zato se skini i skoči s litice, ili se uopće nemoj truditi i ne pretvaraj se da je ovo tvoja godina za postati fit. Ili si potpuno za, ili ostani doma, jer drugačije ne ide.

Zato razmislite i ostanite zdravi i lijepi!


Za više informacija kontaktirajte udrugu Beauty fit na facebook stranici @beautyfitdsr

Nema komentara:

Objavi komentar