.

srijeda, 7. prosinca 2016.

U Malu Mlaku Sv. Nikola stigao dva dana prije...

Mala Mlaka - Kako bi stigao obići svu djecu diljem Lijepe naše, Sveti Nikola je u naselje Mala Mlaka došao nešto ranije u subotu 3. prosinca uz organizaciju Kulturno umjetničkog društva Orač.

Prepuna dvorana Društvenog doma Mala Mlaka - roditelja, baka, djedova, djece te njegovih simpatizera samo je potvrdila kako se i ove godine sa velikim ne strpljenjem očekuje njegov dolazak. Moramo istaknuti , kako smo saznali (iz povjerljivih izvora!) kako su djeca u naselju Mala Mlaka  dobra, i kako ih uz Svetog Nikolu, već godinama ne obilazi strašni i grubi Krampus.

Kako bi prikratili vrijeme iščekivanja  i veselo dočekali Sv. Nikolu djeca - ovog naselja - su pripremila prekrasan veseli i zanimljiv kulturni program, prožet recitacijama, pjesmom, plesom sa mnogo, mnogo smijeha i radosti. No, ni publika nije mogla ostati ravnodušna, te se sa pljeskom, pjevanjem često uključivala i sama u ovaj odlično osmišljen i spontani program.

Gotovo pri kraju programa, pojavio se i sam Sveti Nikola sa mnogo mnogo poklona, toliko da su mu i sami sudionici ovog programa morali pomoći pri hodu  pozornice, sa koje je sav nasmijan i vesel, dijelio poklone razdraganoj djeci.

Po razdraganim licima djece, ali i roditelja te baka i djedova dalo se vrlo zorno zaključiti kako je Sv. Nikola i ove godine uspio obradovati i razveseliti svu djecu naselja Mala Mlaka i uspješno iznenaditi , pomno biranim darovima.




Klara Knok, podpsredsjednica
Kulturno umjetničkog društva Orač, Mala Mlaka
- Evo, mi ove godine tradicionalno, sada već petu odnosno šestu  godinu za redom održavamo prigodni priredbu za naše mještana prilikom dolaska Sv. Nikole. Kako ste mogli vidjeti, sam program priredbe je spontan. U njemu sudjeluju najmlađi članovi našeg Kulturno umjetničkog društva, ali i sva zainteresirana djeca koja nisu naši članovi. Vidjeli ste tu radost izvođača ali i publike koju čine bake, djedovi, roditelji ... Bilo je tu recitacija, pjesme , plesa ali najviše smijeha i radosti. Spomenula bih kako ovaj koncert ima uz sve ostalo i jednu socijalnu notu, tako da naše Kulturno umjetničko društvo, iz svojih sredstava odnosno članarine, namiruje sredstva za sve one roditelje odnosno djecu, koja nisu u mogućnosti izdvojiti sredstva koja su namjenjana kupnji poklona koje daruje naš Sv. Nikola. Na taj smo način realizirani našu želju da ni jedno dijete u našem naselju ne ostane bez poklona Sv. Nikole.




Maja Lutrik,  majka od 
Pave , tamburaša
- Moja kćerka također ovdje u kulturno umjetničkom društvu pleše folklor. Želim istaknuti kako je i ove godine priredba dočeka Sv. Nikole  i podjela darova zaista bila predivna, što ste se mogli uvjeriti i sami.

Djeca su u velikoj želji, skorog susreta sa Sv. Nikolom dala sve od sebe. Doista su se potrudili uz svesrdnu pomoć voditeljice Arijene Dujić.

Zaista sam ponosna što naše naselje organizira ovakvo nešto, u svakom slučaju sve hvale vrijedno. naime prekrasno je vidjeti ovoliku djecu, te roditelje, bake i djedove ovako skupa, gdje se vesele, raduju ali i druže svi skupa.Na žalost sve je manje takvih druženja, susreta ali naše naselja uz volju i podršku svih nas ustraje u ovako lijepoj, mogu sada reći i tradiciji.  

Zahvaljujem se Svetom nikoli što je navratio u našu Malu Mlaku, ali i organizatorima pvako lijepog druženja, te na kraju pozdraviti i pohvaliti roditelje , te bake i djedove što su u ovako velikom broju došli i ovu godinu, također došli dočekati Sv. Nikolu



Arijana Dujić, voditelj dječje skupine
Kulturno umjetničkog društva Orač
- Moram odmah na početku reći da sam ponosna da u našem naselju Mala Mlaka bajka nastavlja i dalje aktivno živjeti. Naime svi smo skupa imali priliku vidjeti predstave koja je bila oslobođene onog strogog scenarija. Večeras je sve bilo spontano, naime kako je tko umio tako je to i napravio. Svi sudionici su bili iznimno motivirani ali i uzbuđeni dolaskom Sv. Nikole, te  njegovim poklonima, tako da su se svi trudili pružiti ono najbolje što znaju. Vidjeli ste kako su imali čak i voditeljice, svoga uzrasta, tako da se mi roditelji ničim nismo miješali u večeranju predstavu - ipak je to dječji praznik!

No nikako ne bih htjela ovdje ne pohvaliti i roditelje koji su kao i obično bili iznimno susretljivi. Naime što god sam ih zamolila, sve su od srca učinili.

Za kraj bih istaknula, kako nam je želja svima skupa bila da na današnji dan djeca budu vesela, sretna, opuštena, radosna. A, kako vidim po njihovim reakcijama, mislim kako smo u tome zaista uspjeli. Istrčala su veselog lica, veselo i znatiželjno otvarajući svoje poklone. dodala bih kako nam je i Sveti nikola večeras bio jako, jako dobar i za dobrotu naše djece svima je dijelio darove.



Dragutin Brebrić / Sv Nikola, tajnik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mala Mlaka
- Velika mi je čast i zadovoljstvo biti po treći puta biti centar dječje pažnje ispod prelijepe odjeće i maske Sv. Nikole. Moram priznati kako sam i ponosan što sam u mogućnosti nastaviti tradiciju koja evo već traje jako dugo, rekao bih od moje mladosti, jer nekada je poklone nosio , moj prijatelj -"Djeda Mraz" a sada sam to nastavio ja - Sv- Nikola. Oduvijek su djeca naselja Mala Mlaka bila darovana  ispunjenim paketima čokoladom, bombonima ali za svaki slučaj i jednom šibom.

Oduvijek su u svemu tome participirali roditelji, i nikada se nije dogodila da bi koje dijete našeg naselja ostalo bez svoga poklona, na što sam također jako ponosan. Na sreću u našem je naselju iz godine u godinu djece sve više i više. Prošle godine 53., a ove godine 65. to je zaista predivno, priznati ćete i vi, zaista prekrasno.








































Nema komentara:

Objavi komentar