.

utorak, 30. kolovoza 2016.

Trud Povjerenstva ipak urodio plodom

Jakuševec - Jučer i danas (od 9,00 do 21,00 sat) traje zasjedanje Povjerenstvo u prostorijama Društvenog doma Jakuševec, na inicijativu Gradonačelnika u vezi potpisivanja - Ugovora o umanjenoj kavkoći življenja -,  za sve one mještane naselja Jakuševec, Hrelić i Mićevec, koji su za ova novčana sredstava dobili Odbijenice. U ova dva dana, se vrlo pažljivo i temeljito uz nazočnost,  i  angažman Renate Bedeković, predsjednice Vijeća mjesnog odbora Jakuševec razmatraju svi priloženi zahtjevi.



Renata Bedeković, predsjednica
Vijeća mjesnog odbora Jakuševec
Moram istaknuti kako sam vrlo zadovoljna i sa članovima Povjerenstva ali i sa Naredbom  našeg Gradonačelnika. Svaka čast.

Za sada (13,00 sati) smo obradili i riješili nešto više od 60% zahtjeva. Mještani će doći sutra također ovdje, na potpisivanje svojih - Ugovora o Naknadi o umanjenoj kavkoći življenja - i time ostvariti pravo na svoje naknade.

- Možete li nam reći, o kojoj se visini novčane naknade radi?

-  Iznos Naknade , prosudite i sami, nije tako veliki. Naime, on iznosi 4 tisuće i 100 kuna, za prvih šest mjeseci tekuće 2016. godine. Okvirno, to vam je oko 6. tisuća kuna godišnje. Mali je iznos, ali je vjerovatno odraz osiguranim sredstvima, što govori i sam Zaključak.

Mi radimo na tome, da se taj iznos svakako u buduće poveća, te da se ide u obnovu Zaključka, što znači - da se Zaključak izmjeni, dopuni.Moram istaknuti, kako mnogi naši unuci, snahe, zetovi, nisu na žalost ostvarili to pravo. Znači ide se po liniji otac, majka i djeca, usvojenici, posvojenici, bračni drugovi.. No, međutim mi tražimo da svi  naši starosjedioci, svi naši članovi domaćinstva ostvare to pravo.

Također postoji još nešto, čime nismo zadovoljni.

Naime, tražimo da se izmjeni, odnosno da se naselja Jakuševec, Hrelić i Mićevec podjele. Uvjereni smo kako bi naselje Jakuševec, trebalo biti u I. zoni zagađenja, a naselja Mićevec i Hrelić u II. zoni.

Mišljenja smo, kako zaista nema zdrave logike da netko tko zaista živi sto metara od smeća, prima istu naknadu, kao i oni koji žive tri , četiri ili pet kilometara udaljen od naselja Jakuševec.










Nema komentara:

Objavi komentar