.

utorak, 5. srpnja 2016.

Za uspjeh u poslu i životu važne su misli koje su kreativna snaga i vi ih možete birati


Vladimir Mihajlović, urednik
Mjesečnika za poduzetnike
 i menadžere - Poduzetnik
Novi Zagreb - Čovjek koji ne uspije preživjeti od plaće do plaće mora platiti cijenu, a cijena nije težak rad do kasno u noć, već izgradnja mentalne ideje bogatstva.


* Kako čovjek ostvaruje svoju želju?

Osuđivanje i kritiziranje samoga sebe dvije su najdestruktivnije emocije koje uzrokuju protok psihičkih otrova kroz cijeli sistem i kradu vam vitalnost, snagu i ravnotežu, što rezultira općom nemoći cijeloga organizma.

Ljubav je ispunjenje zakona zdravlja, harmonije, mira i obilja. Ljubav znači da ono što želite sebi morate željeti i drugima. Kada volite drugu osobu, zračite mirom i dobrom voljom, radujete se njezinom uspjehu i sreći.

Čovjek koji ne uspije preživjeti od plaće do plaće mora platiti cijenu, a cijena nije težak rad do kasno u noć, već izgradnja mentalne ideje bogatstva. Možete raditi četrnaest ili petnaest sati na dan, ali ako vaš um nije produktivan, vaš će trud biti uzaludan. To znači da su beskrajna inteligencija, mudrost i sve moći smještene u vašem dubljem umu.

Svatko od nas ima sposobnost intuicije. Sama činjenica da čeznete za odgovorom znači da je odgovor već prisutan u duhovnom i mentalnom svijetu u kojem živite, krećete se i postojite. Netko odgovor nađe optimizmom, netko pozitivnim mislima, netko molitvama. 

Nebitno je ime, bitan je učinak.

Čovjek u sebi posjeduje vrline i mane, dobre i loše strane, pozitivnu i negativnu energiju. Ukoliko zna iskoristiti one dobre tada će biti uspješan, sretan. Sreća i uspjeh nisu slučajnost već rad na sebi, vođen naučenim definicijama i znanjima, koji su također potrebni za savladavanje određenih operacija posla, rad na svojoj energiji kreativnosti koja pokreće svijet.

Neke stvari nije potrebno poznavati, dovoljno je vjerovati da bi smo uspjeli. Tada se i svemir otvara u ispunjenju naših želja. Svatko od nas je barem jednom osjetio tu neobičnu energiju ispunjenja kod snažnih i ciljanih želja.

Ako želite napredovati, biti uspješni u životu i poslu, morate prestati pridavati važnost i moć vanjskoj situaciji, okolnostima, ljudima ili vanjskoj stvari. Odbacite sve negativne misli, jer su vaše misli jedina kreativna snaga i vi ih možete birati. Svi strahovi, nemiri i slutnje uzrokovani su vašim vjerovanjima u vanjske sile i često se temelje na neznanju. Budite mirni i uravnoteženi. Neurotična osoba vrlo je podložna sugestijama. Moć je u vašem umu i duhu, vašem vjerovanju.

* Kako pronaći odgovor?

Rješenje se nalazi u samom problemu. Odgovor je u svakom pitanju. Ako ste u teškoj situaciji i ne vidite izlaz, morate čekati da vaš um pronađe odgovor. Pitanja su odgovor.

Morate se prestati okrivljavati za mnoge propuste koje ste učinili, jer ste ih učinili u najboljoj namjeri. Nikada ne dozvolite drugima da misle i govore umjesto vas. Ne dopustite da drugi zagađuju vaš um mislima straha, neuspjeha, mržnje, zlobe, bolesti i nesreće.

Upitate li se ponekad radujete li se što ste živi?

Jeste li ikada odali počast svim čudima koja se u vama nalaze?

Budite ono što želite biti, radite ono što volite, želite ljubav, društvo, lijepi dom i sve stvari koje će vam omogućiti da živite u obilju i uspjehu.

Tražite odgovore na pitanja i nikad nemojte stati na prvoj prepreci, uvijek si postavite pitanje: “Kako ovaj problem mogu riješiti?”. Pa makar rješenje bilo i negativno.

Vjerujte mi, svi problemi koji su vam danas možda tako veliki da ih ne možete riješiti, već sutra će vam biti smiješni i shvatiti ćete da treba živjeti za danas i vjerovati svome srcu.

Čovjek je zaista centar svega. Čovjek je cjelina tijela, duha i uma. Nema toga što njegov um ne može smisliti, razum je taj koji mu daje prednost.

Bio sam na jednoj promociji na kojoj je govorio profesor filozofije Borna Lulić iz Zagreba. Zapamtio sam njegovo objašnjenje skladnosti, harmonije. Rekao je da riječ harmony dolazi od tri H. H – head (misli), hands (ruke) i hearts (srce). Sklad misli, riječi i ljubavi daje cjelinu. Tada se osjećamo dobro. Tada možemo uspjeti.

U životu je važno otkriti: 
  • Kako mislimo? 
  • Kako osjećamo? 
  • Kako živimo?


Uspješan posao je ozbiljna igra. Budite poduzetnik u liku djeteta.

 I uspjet ćete.


Koristite svaki trenutak da se educirate, dodatno osposobljavate. Čitajte puno. Pretplatite se na časopise, novine, knjige, znanja nikada nije previše. Stručni časopisi vam posebno mogu pomoći.

Nema komentara:

Objavi komentar