.

ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

Smjene generacija na čelu Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi

Sveta Klara -  u subotu je održana redovita godišnja izvještajna Skupština Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi, na kojoj se birao i novi predsjednika jer je dosadašnja predsjednica Milka Škec, zbog bolesti i osobnih razloga dala ostavku. Ovdje moramo spomenuti, kako je dosadašnja predsjednica u ovoj Podružnici aktivno sudjelovala i svojim radom doprinosila 19. godina kao član Odbora , a 16 godina kako predsjednica Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi.

Uz zaista prepuni Društveni dom naselja Sveta Klara, gostiju i uzvanika, mogli smo svjedočiti, kroz izvješća predsjednice Marije Škec o zaista kvalitetnim i brojnim akcijama koje su ostvarene u protekloj godini. 

Spomenuta je izložba koja se održala za vrijeme tradicionalne proslave dana naselja Sveta Klara - Klarinje. Izložba je trajala oko tri dana u prostoru Podružnice umirovljenika,  gdje je pobudila zaista veliki interes, kako samih mještana  naselja Sveta Klara, ali i mnogo šire. Naime , na izložbi su se moglo vidjeti mnogi radovi - Likovne radionice , članova Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi ali i (narodne nošnje) radovi koji su nastali davno prije u vezu i izradi autohtonih narodnih nošnji ovoga Turopoljskog kraja.

Sa ponosom je spomenuta i prva tiskana - Turopoljska kuharaca. Kuharica tradicionalnih ovdašnjih jela (sve od juha pa do pogača i kolača), koju je uz pomoć Mjesnog odbora Sveta Klara i uz posebno zalaganje samog predsjednika Vijeća, g. Boris Kihak, uspjela tiskati ova vrijedna Podružnica.

Uz ostalo spomenut je i veliki broj izlete (oko njih devet) koje je organizirala Podružnica umirovljenika Sveta Klara / Čehi za svoje članove. Veselo se putovali diljem Lijepe naše.

Uz dugačak popis aktivnosti spomenut je i obilazak, svojih bolesnih i nemoćnih članova, o koji ma se vodi zaista velika briga - kako smo mogli čuti na kraju izvješća. 

Nakon Izvješća, koje je iznijela i prezentirala predsjednica Milka Škec , svojim dolaskom uz ostale goste i uzvanike, ovu godišnju skupštinu je došao uveličati i osobno - Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Svi nazočni su srdačno pozdravili Gradonačelnika, a ubrzo se započelo sa predlogom i glasenjem za novu predsjednicu ove zaista marljive, radišne i složne Podružnice umirovljenika. 

Za novu predsjednicu je predložene i velikom većinom glasova izabrana gđa. Gordana  Herceg, koja se i do sada isticala  doprinosom u radu i stvaranju u Podružnici. Na izboru je čestitao i sam Gradonačelnik.

U svom kratkom obraćanju članovima, gostima i uzvanicima, nova je predsjednica, prije svega zahvalila na dosadašnjem radu i zalaganju ali i ostvarenim rezultatima dosadašnjoj predsjednici gđi Milki Škunc, te joj u ime Podružnice poklonila sliku za sjećanje na predivne dane kada je ona "vodila" Podružnicu. Moramo priznati, kako su to bili emotivni trenutci, gotovo za sve nas ovdje prisutne, a kod nekih članova je potekla i suza.

Sa svoj dugi nesebičan rad, gđa. Marija Kalebota, predsjednica Matice umirovljenika grada Zagreba i gđa. Ljeposava Basta, predsjednica matice umirovljenika Novi Zagreb su gđ. Milki Škec uz bukete uručile i Zahvalnice, uz kratke govore zahvale.

U nastavku je gđa. Herceg ukratko predstavila svoj plan rada, što su svi sa veseljem i simpatijama prihvatili.

Na kraju službenog dijela i sam je Gradonačelnik čestitao gđi. Milki  Škec, na dosadašnjem radu, a gđa Gordani Herceg zaželio mnogo sreće, upornosti i rada u ostvarenju zaista ambicioznog i za svu pohvalu - Plana rada, Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi.

Nakon službenog dijela, nastavilo se malo opuštenije, kada se uz ukusno jelo i piće, ugodnu glazbu - zaplesalo i družilo duboko u noć.





Ljeposava Barta, predsjednica
Matice umirovljenika Novi Zagreb
- Čestitam novo izabranoj predsjednici gđi. Gordani Herceg i naravno želim joj skupa sa članovima Podružnice , mnogo uspjeha u radu.Naravno, čestitam i "staroj" predsjednici, koja je bila akitivna oko 35 godina. Naravno, kako je i ona ostvarila odlične rezultate u svom radu! Nemojmo zaboraviti kako je u njezinom mandatu uz sve ostalo ostvaren i prostor  za umirovljenike u naselju Sveta Klara, i još mnogo čega. Zato sam pri kraju svog izlaganja na Skupštini upravo gđu. Milku Škec, predložila za - doživotnu predsjednicu.





gđa.  Višnja Fortuna, pročelnica Ureda
 za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom
- Danas smo u prilici čestitati dvije predsjednice. Novoj koja je izabrana na današnjoj Skupštini i staroj , koja se eto na svoj zahtjev povukla ubog godina i drugih razloga.

Eto dolazi do smjene genaracija, što je na zapravo prirodno . 

Ovdje želim reći, kako je ova Skupština zaista odlično pripremljena, kako su iznijeti rezultati zaista za svaku pohvalu. 

No također ste mogli čuti u kratkom izlaganju i samoga Gradonačelnika, g. Milana Bandića, kako umirovljenici, i ne samo ove Podružnice mogu uvijek računati na pomoć Grada odnosno Gradskih ureda, kada god im pomoć ustreba. Izlagajući , Gradonečelnik je na umu imao misao, kako su upravo, sada već generacije umirovljenika  bile upravo te  koje su svojim velikim radom i doprinosom, dale da naš Zagreb izgleda, kao Europska metropola. 

Zato, smo mi ovdje, uvijek na raspolaganju, kako bi pomogli, ne samo našim umirovljenicima, već i ostalim građanima grada Zagreba.





gđa. Marija Kalebota, predsjednica
Matice umirovljenika grada Zagreba

- Zaista sam zadovoljna iznesenim rezultatima koje je ostvarila Podružnica umirovljenika Sveta Klara / Čehi. Ova se Podružnica oduvijek izdvajala, radom  svojih članova.

Mogli smo vidjeti kako je došlo i do izbora nove predsjednice.

Naravno, čestitam gđa. Milki Škec na svom dosadašnjem radu i na svemu što je do sada učinila, a novoj predsjednici čestitam izbor i želim da još više unaprijedi rad , koliko god je to moguće - ove, svojim članovima brojne Podružnice.





Milka Škec, bivša predsjednica
Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Ćehi

- Moram priznati, kako godine zaista brzo prolaze. Evo ovih dana će se navršiti oko 35. godina kako sam aktivna u radu Podružnice Sveta Klara / Čehi. 19. sam godina bila u Upravnom odboru, a nakon toga 16. godina kao predsjednica Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi.

Mnogo toga smo učinili u tom vremenu, kako za naše umirovljenike ali tako i za našu Podružnicu .

Obilazili smo naše bolesne, organizirali nabavku ogrjevnog drveta, itd... Također smo se uselili u naše prostorije, koje su izuzetno lijepo uređene i obnovljene. Tiskali smo i "Turopoljsku kuharicu", priredili izložbe, ali i sve ove godine mnogo putovali..

No, kako kažu na mladima svijet ostaje. Eto sada smo izabrali novu predsjednicu. Osobno joj želim mnogo uspjeha u radu, a Podružnici umirovljenika Sveta Klara / Čehi, mnogo druženja, skrbi o svim svojim članovima i naravno puno izleta, putovanja i zdravlja.





 Božidar Karlović, predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Klara
- U ime svih vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnoga društva  Sveta Klara, ali i u svoje osobno ime, čestitam novoizabranoj predsjednici  Gordani Herceg.

Mi vatrogasci i Podružnica umirovljenika Sveta Klara/ Čehi, oduvijek smo odlično surađivali, siguran sam kako će se tako i u buduće nastaviti.

Stoga svim članovima naše Podružnice umirovljenika, želim sve najbolje u budućem radu, puno druženja, putovanja i zdravlja.





Gordana Herceg, predsjednica
Podružnice umirovljenika Sveta Klara

- Željela bih svima zahvaliti na povjerenju i podršci, koju su mi pružili pri izboru za predsjednicu Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi.

Također bih zahvalila, dosadašnjoj predsjednici gđi. Milki Škec na zaista dugogodišnjem predanom i uspješnom radu na čelu naše Podružnice umirovljenika

Mislim kako ćemo svi skupa nastaviti kontinuitet ove vrlo složne, marljiva ali vrlo sklone druženju, putovanjima i sklapanju novih prijateljstva, Podružnice.

Ono što bih svakako htjela učiniti uz ostalo je i uključiti što veći broj novih članova u našu Podružnicu , što kao najveće Novozagrebačko naselje  možemo i moramo.





Boris Kihak, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Sveta Klara

- Kako smo imali prilike vidjeti, danas je u našoj Podružnici umirovljenika Sveta Klara / Čehi, došlo do smjene genaracija. 

Naime, htjeli to priznati ili ne vrijeme radi svoje. 

Naravno to očekuje svakoga od nas. Danas je dosadašnja predsjednica gđa. Milka Škec podnijela ostavku zbog zdravstvenih razloga, što je prihvaćeno , te je većinom glasova izabrana nova predsjednica gđa. Gordana Hreceg.

Kao predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sveta Klara, želim se zahvaliti gđi. Milki Škec na dosadašnjem plodnom radu a gđi Gordani Herceg čestitati na izboru za mjesto predsjednice Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi.


Vijeće mjesnog odbora će kao i do sada biti tu, uvijek od pomoći kada to bude potrebno, ali će i pomoći , naravno koliko bude u mogućnosti da i materijalno potpomogne poneke akcije ali i izlete naših umirovljenika.






Anka Gagola i  Ankica Kulić, vješte kuharice,
koje su pripremilesvu hranu za večerašnju
godišnju Skupštinu Podružnice umirovljenika
 Sveta Klara / Čehi
- Vas vidimo dosta često u ovoj kuhinji Društvenog doma, ovdje u naselju Sveta Klara, kada se organiziraju Skupštine ili neke druga društvene događanja pojednih društvenih organizacija. Što je čarolija vaših ukusnih jela?

- Mišljenje smo, kako je to prije svega ljubav prema kuhanju.

- Primijetili smo kako sa puno ljubavi i puno strpljenja radite "male" - odreske, pohance i takva slična jela. Kako se ovdje na pojedinim društvenim događajima skupi jako mnogo  ljudi, zar ne bi bilo lakše , sve to uraditi veće , i opet bi "Vuka bio sit, a  ovce na broju!"

- Upravo je čarolija ukusa i ljepota izgleda u malim stvarima. Mi zaista volimo kuhati, tako da svu ljubav pretačemo u hranu koja je strpljivo pripremljena, detalj po detalj. Samim time kroz ukusnu hranu, prenijeti poruku - kako volimo ljude i želimo da uživaju u našoj hrani, bar onoliko koliko mi uživamo u pripremi , kuhanju i serviranju.







"Kliknite" na fotografije, kako bi ih uvećali!



















































Nema komentara:

Objavi komentar