.

srijeda, 9. ožujka 2016.

Humanitarna akcija dječjeg vrtića "Zvončići" u naselju Blato

Blato - Dječji vrtić „Hrvatski Leskovac“ uključio se u humanitarnu akciju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma te motivirao djecu i roditelje područnog vrtića „Zvončići“ iz novozagrebačkog naselja Blato na prikupljanje plastičnih čepova.  Cilj akcije je da se od novca prikupljenim reciklažom sakupljenih čepova sufinancira nabava skupih lijekova za liječenje članova spomenute Udruge.

Iako akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“  u našem vrtiću traje od jeseni djeca, roditelji i odgajatelji još uvijek svakodnevno sakupljaju plastične čepove te ih recikliraju u vrtićkom eko-kutku. Do sada je sakupljeno nekoliko velikih vreća čepova, koje djeca slažu, uspoređuju, isprobavaju težinu te komentiraju vlastiti trud: 
  • Više puta sam donijela čepove. Nije bilo teško skupljati, jer meni baka skuplja i ostavlja ih u vrtiću. Skupljamo čepove za djecu koja uopće nemaju lijekove.“ (N.K. 6,5 god.). 
  • Skupljamo čepove za djecu koja su bolesna, da budu vesela“ (A.H. 6,7 god.).
Plastični čepovi naših vrtićanaca samo su jedna mala kap u moru dobrote ove humanitarne akcije, ali je važnost sudjelovanja naših predškolaca neizmjerno veća: od malih nogu se učimo građanskim i socijalnim kompetencijama, kako bismo postali ekološki i etički orjentirani građani naše zemlje, ali i cijelog svijeta.

Arijana Plahutar, prof. pedagogije
DV „Hrvatski Leskovac“




"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!





(Fotografirano mobitelom)
Ispričavamo se, zbog lošije kvalitete fotografija


Nema komentara:

Objavi komentar