.

četvrtak, 4. veljače 2016.

Nedjeljna druženja mještana Remetinca i Jaruščice

Remetinečki gaj - Prošlu nedjelju je započelo rekreativno druženje mještana naselja Remetinec i Jaruščica u prostprijama, Centra za kulturu Novi Zagreb.

Naime, kako saznajemo - Vijeće mjesnog Odbora  Remetinec  na čelu sa g. Filipom Lauš predsjednikom je dogovorilo sa g. Brankom Marić ravnateljom  Centra za kulturu Novi Zagreb  termine (nedjelja od 12,00 sati do 19,00 sati) u kojema će se moći u ovom prostoru zaigrati stolni tenis, igrati društvene igre (šah, kartanje,..), družiti svi mještani naselja Remetinečki gaj, Jaruščice, Sela Remetinec i šire...

Također nam je g. Lauš istaknuo, kako je Vijeće mjesnog odbora Remetinec, dogovorilo korištenje ovog prostora, ali same aktivnosti će nadalje organizirati članovi nedavno registrirane Udruge građana Arena, sa predsjednikom g. Ivanom Marčeta.



g. Filip Lauš, predsjednik Vijeća
mjesbog Odbora Remetinec
Evo, danas je prvi susret mještana našeg naselja, kako smo započeli koristiti ovaj prostor u terminu, nedjeljom od 12,00 pa do 19,00 sati.

Želio bih zahvaliti g. ravnatelju Centra za kulturu Novi Zagreb, na susretljivosti, razumijevanju i nesebičnoj podršci u pokretanju ovog lokalnog, ali nama zaista važnog, društvenog i rekreativnog projekta.

Također bih iskoristio priliku, pa pozvao sve zainteresirane, da dođu, te da svi skupa iskoristimo sve blagoditi koje nam pruža ovaj prostor.Posebno bih apelirao, na one "starije", tu mislim na generacije od 35 godina pa na više. Naime, kako sam  se i sam uvjerio, mlađe genaracija, imaju neke svoje sadržaje, no ove generacije koje sam prozvao, ostavljene su na milost i nemilost ulice, parkova ili kafića.

Na kraju, ne dvojim kako ovaj mali projekt, ali plemeniti neće zaživjeti. Htjeli bi iskoristiti i vašu objavu, te pozvati i one koji još dvoje... Naime, nije uvjet samo igranje stolnog tenisa, može se igrati i šah, kartati, jednostavno rečeno dođite da se ugodno družimo.



g. Ivan Marčera, predsjednik Udruge
građana Arena
Naša je Udruga osnovana prije otprilike šest mjeseci sa ciljem zdravog načina življenja, organiziranja različitih sportskih, kulturnih  događanja ali i pomaganja potrebitima u našim naseljima Remetinec i Jaruščica.

Kako vidite, polako pokrećemo različite projekte, tako je i ovo jedan - nama doista važan. 

Naime, u vrijeme zimskih mjeseci, do sada u našim naseljima nije bilo nikakve mogućnosti okupljanja i druženja, naših sumještana, kako bi u  ugodnom i zagrijanom prostoru, mogli provoditi svoje slobodno vrijeme u opuštenim temama, igranju različitih društveni igara i sl. 

Evo, napokon smo i to riješili i sa ponosom mogu kazati  i zahvaliti, kako su nam u tome svesrdno pomogli prije svega g. Branko Matić, ravnatelj Centra za kulturu Novi Zagreb, te Vijeće mjesnog odbora Remetinec sa g. Filipom Lauš, na čelu.

Na kraju bih htio iskoristiti ovu priliku i pozvati  sve mještane naših naselja, da dođu ovdje, u ovaj prekrasni prostor (nedjeljom od 12.00 pa do 19,00 sati) te da skupa u druženju, igranju, razgovoru provedemo nedjeljna popodneva.





"Kliknite " na fotografiju, kako bi je povećali!




Nema komentara:

Objavi komentar