.

subota, 9. siječnja 2016.

Završena - Praznionica!

Remetinečki gaj -  Danas su u Centru za kulturu Novi Zagreb, "Praznionica" privedena kraju. To je organizirani programi provođenja slobodnog vremena za djecu i mledež, osnovno školskog i srednjoškolskog uzrasta.

I ovu godinu je Centar pružio raznolike mogućnosti zadovoljavanja interesa ovih dobnih skupina. Također je ove godine ponuđene i mogućnost igranja raznih društvenih igara (ne na mobitelu, ne na računaru...) već , oči u oči, iako im je pažnja dosta nestabilna i vezana uz slikovne efekte. Naravno, nakon nekog vremena ipak shvate, bit igre i uspije se odnjegovati tolerancija, strpljanje, pažnja, koncentracija na suigrače - kazala nam je gđa. Gordana 



Kako su djeca navikla na igrice na računalima ili mobitelima, ovdje im pokušavamo malo podilaziti tako da imaju play station i kompjutersku igraonicu, gdje imaju mogućnost, to što nemaju doma. Dakle,  da ne igraju sami, već da igraju u društvu sa svojim vršnjacima. Isto tako da svoja postignuća u određenim igrama mogu pokazati. 

Također su ovdje imali mogućnost igrati npr. nogometne turnire, košarkaške, trke i sl.

Također je i ovu godinu bila pružena mogućnost igranja "ping / ponga" i standardno - radionica, gdje smo pokušali od staroga uraditi nešto novo. Dakle od svega onoga što bi doma bacili u otpad. mi to ovdje iskoristimo za uraditi nešto korisno.

Tako smo ovih dana od starih CD - ejeva i papira, napravili držače za olovke. Ukrasili smo, naravno CD-e, rolu papira, dekupašu, koristili, koristili smo akrilne boje, šablone. Svega pomalo , tako da smo dobili lijepi ukras za sobu.

Zadnjih  smo dana  radili nešto malo nakita, ali isto tako zbog nestrpljivosti ( to je za polaznike radionice predugotrajan proces...) uspjeli smo uraditi manji broj narukvica, ogrlice. Neki su radili za sebe, a neki za svoju prijateljicu, neki za mamu, neki za baku ... Tako da smo napravili dosta detalja za svoje najbliže.

Ujedno smo radili od "dasmase" cvijeća koje smo bojali i prigodno aranžirali, kao buketiće. Također smo od gipsa izlili okvire za fotografije, gdje smo se fotografirali, te je svatko svoju fotografiju umetnuo u svoj okvir i ponio je kući u svoju sobu kao trajnu uspomenu na ove radionice.

Na žalost ovi godinu, zbog veoma kratkog trajanja, nismo imali dječju predstavu ili kino predstavu što je inače uobičajno za vrijeme trajanja dječjih zimskih praznika. 

Evo ga, već 11. siječnja započinje nastavak škole, gdje se i mi vraćamo našem standardnom radu, gdje se nastavljaju raznoliki tečajevi i radionice, koji idu inače u kontinuitetu, kroz školsku godinu.





"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!







Nema komentara:

Objavi komentar