.

četvrtak, 14. siječnja 2016.

Popodnevno druženje Podružnice umirovljenika Botinec

Botinec -  Jučer je u društvenim prostorijama naselja Botinec, od 15,00 pa do 19,00 sati održano u ovo vrijeme tradicionalno druženje članova Podružnice umirovljenika Botinec. Druženje je odvijalo  u svom "radnom" ali i opuštenom dijelu. 

Naime, upravo je ovo prava zgoda, kao i prijašnjih godina - kako bi se svi članovi imali priliku osvrnuti, prokomentirati i ocijeniti  rad i djelovanje Podružnice u minuloj godini, ali i predložili ponešto i za ovu tekuću, koja je tek pred nama. Tako smo između ostaloga saznali, kako već sada teku pripreme za "Mali maskembal" koji će se održati 3. velječe 2016. godine upravo u ovim prostorijama, gdje će na mali domjenak biti pozvani i raznoliki dragi  gosti.  

Ujedno je kao i prijašnjih godina, iskorištena prilika ovog druženja, kako bi članovi također mogli uplatiti svoju godišnju članarinu, koja iznosi 50,00 kn. Kako saznajemo, upravo je ova članarina, na žalost - jedini izvor finaciranja, ove Podružnice. No, kako bi saznali o svemu nešto više, iskoristili smo priliku te zamolili predsjednicu g. Merkaš, da nam ona o svemu nešto pobliže  kaže.



gđa. Štefanija Markaš, predsjednica
podružnice umirovljenika Botinec
Danas je održan prvi radni sastanak nakon proslave Božićnih blagdana  i dočeka Nove godine. Na sastanku smo obavijestili  članove, kako smo napokon dobili grijanje u našim prostorijama (Modre rijeke, br. 10). Na grijanja smo strpljivo čekali oko tri godine, ali eto - čekanje se isplatilo! Ovom prilikom želim zahvaliti predsjedniku Gradske četvrti g. Željku Fiolić, ali i svim njegovim suradnicima.

Kako bi  naš prostor doista bio u pravoj i tehnički ispravnoj funkciji, ostaje nam još zamijeniti dotrajalu stolariju, što je i obećano za ovu godinu, stoga se iskreno nadamo, kako će i to biti riješeno. 

Također smo po završenom priključenju grijanja, organizirali i doček Nove godine, na koji je odaziv bio iznimno veliki. Ovdje smo se ponovno uvjerili kako zapravo malo treba da bi svi mi zadovoljni, sretni i nasmijani. Ovdje želim zahvaliti našem tajniku g. Vinku Munjićna na trudu kojim je svojom glazbom i pjevanjem ovu proslavu učinio - neponovljivom!

Kako ste i sami mogli čuti, upravo su u tijeku pripreme organizacije domjenka, na kojem bi se oprostili od  prošle godine, napraviti mali maskembal ali i otvoriti srce ljubavi u čast Valentinovog (12. veljače 2016. godine). Sa ovim simpatičnim domjenkom bi htjeli izbjeći veselje u vrijeme Korizme, kako to nalažu, naši stari običaji.  

Ovaj domjenak sami organiziramo iz naših članarina jer drugih prihoda zaista nemamo. Mjesni odbor nam, na žalost nije financijski pomogao već tri godine ništa. 

Također smo danas pogledali našu - matičnu knjigu - kako bi vidjeli, tko nam je aktivan član, koliko nas je članova, na žalost napustilo - umrlo.  Kako smo mogli vidjeti, šestoro članova nas je napustilo, no isto tako se šestero članova uključilo u našu Podružnicu.

Sve što smo trebali učiniti  sukladno našem planu i programu za 2015. godinu. učinili smo onim skromnim uvjetima (kakvi jesu!). Npr. posjet bolesnim članovima, koji nam ne mogu ovdje doći. Iako smo zaista ograničeni skromnim financijskim sredstvima, mi uvijek nekako pronađemo način da svojim posjetom i skoromnim darovima obradujemo i te naše članove. Uvijek biramo ili rođendan te osobe ili je Uskrs ili je Božić, kako bi tom našem članu bilo još ljepše i draže.

Kako ste imali priliku vidjeti, danas  se uplaćivala i godišnja članarina, koja iznosi skromnih 50,00 kuna, za cijelu godinu. Odaziv je odličan, mnogi su već bili pa su otišli svojim kućama. Ljudi doista žele biti naši članovi. Upravo je u tijeku i nabavka drva za ogrjev, čija je cijene ovako organizirana,preko naše Podružnice uvelike jeftinija. Članovim  se ide u susret koliko god je to moguće, tako da se i drva mogu plaćati obročno u više rata.

Za kraj bih istaknula, kako se ove godine doista iskreno nadamo - kako će Bog dati dobre volje i Ocima, kako bi i preko Mjesnog odbora, Gradske četvrti, i preko našeg  g. Željka Fiolić, predsjednika Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad, omogućiti nam jedan izlet, da ne moramo baš sve plaćati!

Ja previše volim svoje članove i mišljenja sam kako ćemo uspjeti u svemu. 

Ponovno zahvaljujem g. Želju Fiolić, predsjedniku Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb / zapad,koji nam je zaista puno pomogao ali i zahvaljujem unaprijed i svim onima, koji će to isto učiniti u budućnosti.





"Kliknite" na fotografije kako bi ih povećali!







Nema komentara:

Objavi komentar