.

nedjelja, 6. prosinca 2015.

Festival dječjeg stvaralaštva "Djeca djeci" (2)

Remetinec -  danas drugog dana  festivala "Djeca djeci" koji se održava u prostori i u organizaciji Centar za kulturu Novi Zagreb, za razliku od jučer sudjeluje je više skupina.

Već prvi pogled na raspored današnjeg zbivanja, pokazuje kako je danas sastav skupina koje sudjeluju na festivalu doista raznolik. Uživati se može sve od prekrasnog nastupa i lijepe koreografije kulturno umjetničkog društva iz Međimurja, preko recitacija do breack denca.




Plesna skupina "Male sirene" Medalis i gđica.
Josipa Kvasina, koreograf
Na festivali "Djeca djeci" sudjelujemo po drugi puta. I ovaj puta smo svojim nastupom skupili dosta novih iskustva. Sam nastup je bio odličan. Pokazali smo dvije nove koreografije koje smo uvježbali od početka nove školske godine. U početku se osjećala mala trema, no ubrzo je sve prošlo. Ugodno nas je iznenadila publika svojom pozitivnom reakcijom i podužim pljeskom na kraju.

Želim kazati, kako je organizacija festivala doista na zavidnoj razini. 

Iskreno se nadamo pozivu i slijedeće godine, kako bi mogli ponovno nastupiti i pokazati svoja nova dostignuća



gđa. Tihana vrdoljak, majka od Sare,
plesna skupina Medalis
Posjetili smo festival, sa kojega nosimo zaista prekrasne doživljaje. Što se pak tiče raznolikih nastupa, tu bih kazala, kako s dečki prekrasno svirali, ali mora se priznati kako su sve začinile naše djevojčice, koje su pjevale i rezveselile sve.

- što kažete o samoj ideji ali i orgnizaciji samog festivala "Djeca djeci"?

- Festival je super! Definitvno treba tim mladim i djeci, koji uče nešto. Upoznaju se sa istrumentima, sa pozornicom, da im se da prilika i podrška što više. Ovo je također prilika da ih vidi i javnost da se prepoznaju talenti. Super stvar, definitivno!

- Dakle, vidimo se na godinu?

- Da, svakako!


KUD  "Vrhovje Župe Dubranec i voditelj
Antonio Skenderović (u zadnjem redu u sredini)

Zadovolji smo svojim nastupom. Moramo priznati kako nas je publika odlično prihvatila, ali i nagradila bogatim pljeskom na kraju našeg nastupa.

Ovom bih prilikom htio pohvaliti sve naše članove koji su danas nastupili na ovom zanimljivom festivalu "Djeca djeci". 

Festival je odlično organiziran! Ne trebamo isticati kako smo počašćeni ovogodišnjom pozivnicom za nastup, koju iskreno očekujemo i slijedeću godinu. 

Do tada, puno lijepih pozdrava svim sudionicima, roditeljima, organizatorima iz Dubranca uz najljepše želje u novoj 2016. godini i bogat, radostan blagdanski stol za Božićne blagdane!




gđa. Tihana Kvasina, roditelj
Moja kćerka je trenerica ovdje, a ja sam za ovu priliku doputovala iz Splita.

Moja kćerka je plesala 12. godina u Splitu, a sada je trenerica u plesnoj skupini Medalis. Sada kao studentica trenira mlađe i ima veliki želju sva svoja iskustva i znanja prenijeti prenijeti upravo njima. Iskreno mislim kako je to lijepo i kako se treba malo potruditi.

Drago mi je vidjeti i bake ovdje kako su došle vidjeti svoje unuke.

Pristalica sam ovakvih događanja, naime i sama promišljam kako djecu treba animirati, baš je lijepo! Željela bih istaknuti, kako iza svih ovih uspješnih nastupa uvijek stoji jako puno truda, a stoga treba tu djecu nagraditi ali također i sve animatore, trenere i sve koji sudjeluju u tome. Pozornica je kraj, odnosno završetak truda, rada i zato im treba pokloniti veliki pljesak, treba ih nagraditi. nagraditi ih treba baš i u ovim posebnim danima, kako bi svo oko nas bilo ljepše i bolje!

Zaista sam zadovoljna što sam ovo subotnje jutro provela ovdje.



g. Matija Mandić, roditelj sa obitelji

Festival "Djeca djeci" je jako lijepo organiziran iz razloga što su  djeca dobila priliku iskazati, te neke svoje talente, neka svoja znanja, vještine. Ono što je posebno interesantno je, što je cijeli taj repertoar iskombiniran iz svih područja dječjih nekih djelovanje. 

Znači iz folklora do  nekih modernih plesova, kazališnih predstava, slikanja... Vrlo lijep i prikladan kolaž svega.

Osobno sam jako zadovoljan , jer u principu nedostaje ovakvih manifestacija. Mišljenja sam kako bi ih trebalo organizirati sve više iz razloga što na takav nekakav način predstavljaju mogućnost izražavanja pred publikom, omogućava djeci da sve to skupa još više motivira. Nravno, kako ih motivira, da se bave s time i da uživaju u ljubavi.

Uvijek je posebno bitno za našu djecu i one starije, imaju priliku pronaći neke druge načine izražavanja, koji nije nužno vezan za smartphone, internet ili sl.

- Vaša su djeca, također sudjelovala na ovom festivalu?

- Da, moja djeca su sudjelovala u folklornom nastupu KUD -a " Vrhovje župe Dubranec". Oni su izveli, kako ste i sami vidjeli, jedan prekrasan folklorni nastup.



gđa. Danijela Totić, voditelj
kazalište "Budilica"
(u prvom redu lijevo)
Prvi puta nastupamo na festivalu "Djeca djeci". danas smo izveli predstavu Miško u cirkusu" od gđe. Željke Horvat Vukelja, po njezinoj priči. Iznimno smo zadovoljni svojim nastupom. Bilo nam je jako zabavno. priča je vesela, tako da smo malo zabavili i publiku, što nam je ona, kako ste mogli vidjeti i čuti, svojim snažnim aplauzom i uzvratila.

Mi dolazimo iz O Š Vukomerac, ali za ovu prilku smo napravili prekrasnu kombinaciju (koja se pokazala i dobitnom , ha ha..). U predstavi imamo tri pretškolca. 

Inače mi imamo i svoje kazalište u  Trnavi u Vukomercu gdje naš kutak i tu radimo predstave.

Htjela bih još kazati, kako je ovaj festival odlično organiziran, i iako smo ovdje prvi puta osjećamo se odlično. Baš je lijepo. Raznovrsno je...tako da se super osjećamo. Djeca su posebno zadovoljan. Lijepo je što ovo organiziraju, svaka pohvala organizatorima. I naravno, ako nas organizatori pozovu, vidimo se na godinu, a do tada svima sve najbolje u novoj godini. Želimo da svo provedu ugodne Božićne blagdane u svojoj obitelji.



gđa. . Danijela Kranjec, roditelj
 imamo ovdje tri "tete" koje se jako brinu o svojim glumcima. "Teta" Danijela ih jako dobro podučava glumačkim vještinama. "Teta" Ivana i "teta" Danijela također sudjeluju  kao kao odlični asistenti u stvaranju svih ovih čarolija koja započinju tek od pisanog teksta, odnosno bijelog papira, da bi se posle, nakon strpljivog uvježbavanja sve to čarolijom pretvorilo u prekrasnu kazališnu predstavu.

Danas sam izuzetno zadovoljne nastupom naše skupine i evo suze su krenule .... Da ima puno emocija. Zaista su sve napravili kako su trebali, bez pogreške. Zaista sam zadovoljna.

Zadovoljni smo i zbog nastupa na festivalu, što smo bili pozvani. Hvala vam od srca, eto ...



g.  Boris Preljević, voditelj Klub
"Dobre vibracije" i orkestra
"Dobre vibracije"
Htio bih se zahvaliti Centru za kulturu Novi Zagreb na pozivu na sudjelovanju, na festivalu "djeca djeci". Ovo nam je prvi nastup na ovom zaista uspjelom i zanimljivom festivalu, ali ne i posljednji. Suradnja je bila sjajna, festival je jako lijepo organiziran, iznimno smo zadovoljni svojim nastupom. No kako ste vidjeli i sami, i publika je zapazila naš nastup, te nas nagradila prekrasnim pljeskom.

Iskreno očekujemo poziv i slijedeće godine, pa se iskreno nadamo, kako ćemo se vidjeti i do godine.






"Kliknite" na fotografije, kako bi ih povećali!








Nema komentara:

Objavi komentar