.

subota, 5. prosinca 2015.

Dirljivi tradicionalni susreti u prostoru Crvenog križa

Siget - danas smo svijedočili zaista emotivnom susretu štićenika Crvenog križa i bajkerske skupine "Blue Kinght" Croatia II u prostorijama Gradskog društva Crveni križ.

Ovo se druženje i susreti na dan SV. Nikole održavaju već tradicionalno od 2006 godine. Upravo te godine je pokrenuta ideja od nekolicine članova ove bajkerske skupine (čiji su članovi, svi redom policajci u mirovini!).

Od te davne 2006. godine štićenici Gradskog društva Crvenog križa, svako godinu sa nastrpljenjem čekaju svoje prijatelje bajkere, da ih već po dobrom starom običaju posjete, daruju prikladnim darovima, te da se malo sa njima popričaju i pošale. Naravno, nije ovo jedino druženje ovih prijateljskih družina. Sastaju se oni više puta godišnje (kada se štićenici crvenog križa provozaju i na motorima!), no samo je ovo tradicionalno nejupečatljivije, kada u susretima i suza poteče (što smo mogli vidjeti danas, kod predsjednika bajkerske skupine g. Ivana Vladisavljevića).



gđa. Ivanka Marković, roditelj
Udruga "Rotor" je osnovana 2001. godine.  Trenutna adresa udrug je sada ovdje u prostoru Gradskog društva Grveni križ, Siget 18 a. 

Moram istaknuti kao majka jednog od ove djece, kako smo svi skupa iznimno ponosni dugu tradicionalnu na suradnju prožetu ljubavlju i obostranim uvažavanjem. Od samih početaka oni su uvijek donirali našu djecu u materijalima, za izradu ukrasnih i praktičnih predmeta. Isto tako su im kupili ogromnu muzičku liniju, pa čak i glačalo na paru, kada im je trebalo! Ono što svi vidimo i osjećamo, kako su bajkere jako prihvatila naša djeca. Jako ih vole i sa velikim nestrpljenjem se raduju i vesele svakom njihovom dolasku, a posebno ovom na Sv. Nikolu!

Naravno kako je ta ljubav obostrana, za skupinu bajkera, naša su djeca izrađivala ambleme  za njihove jakne.  Također su isto tako za bajkere izrađivali čestitke ... Nedugo su im naši bajkeri, kuoli neke materijale, na kojima oni rade, boje, platna, raznorazne kuglice, predmete za božićne i adventske ukrase.

Uglavnom, sve u svemu suradnja je zaista iskrena i duboka, prožeta prekrasnim obostranim osjećajima ljubavi i podrške.

Svi smo svijedoci, kako je financijska kriza duga i svake godine sve teža, no naši bajkeri ne odustaju. Uvijek nešto sakupe, doniraju i uvijek su tu! Uvijek uskoče kao donatori (sponzori, kako se to kaže !?) naše djece.

Na kraju, u svakom slučaju od sveg srca i svom snagom zahvaljujemo i mi roditelji tim dragim i suosjećajnim ljudima.  ne možete ne zamisliti, sa kolikom ih ljubavlju naša djeca očekuju svake godine. Svi osluškuju, a kad čuju zvuk motora, tada svi trkom i raširenih ruku trče u susret svojih prijatelja u susreta velikog i moćnog prijateljstva!



gđa. Vesna Miljoš, stručni suradnik
Naša djeca dolaze ovamo u prostor svakog dana. Borave ovdje od 7,30 sati do  15,30 sati.  moram istaknuti i pohvaliti ih kako su vrlo marljiva i vrijedna, aktivna. Sudjeluju u radovima, angažiraju se potpuno cijelim bićem. Dosta toga rede uz našu pomoć, jer dosta stvari samostalno ne mogu.

Prigodno ovih dana rade anđele, ručne radove, vezu, a mi dovršavamo te radove 

- Što se radi sa završenim radovima ?

-  Kada završimo dosta radova, tada učinimo našu izložbicu. Tu nešto od tih stvari prodamo, i tu dobijemo nekakve novčeke. Sa tim novcima se obavezno počastimo, otiđemo na sladoled, na kavu. Nekada za te novce idemo i na izlet. Ove godine ćemo ići i na Božićni ručak.

Ovdje možete vidjeti naše radove, evo za kupaonicu vez za češljeve, ručnik. također pokušavamo njegovati te stare ručne radove koji su se nekada radili,  u tome naša djeca uživaju.





gđica. Anamarija Ostrihon, štićenica

- Kako kreće toj dan, draga Anamarija?

- Budim se u 7,00 sati dolazim ovdje. popijemo jutarnju kavu, onda vezemo. Ako imamo božićne radove onda pomažemo kod dekupaža,  to većinom gospođe rade...  No i mi malo radimo ... radimo anđele ...Radimo, od papira, pa ove predmete od traka , pa od gipsa.. Pa ručne radove...

Radimo i adventske vijence, pa to gospoše dovršavaju. Ono što mi ne možemo, to sve gospođer rade. Mi jako puno možemo!

- Ovdje si zadovoljna?

- Jako, prekrasno mi je ovdje. Zahvalila bi se gospođi vesni, gospođi Ančici, Meliti, gospdinu Dušku. Svima. I, da gospođi Mariji!     Radili smo za DM čestitke i to smo sad gotovi, ali to smo svake godine radili.

- Možeš li nam reći nešto o vašim prijateljima bajkerima?

- Ma, oni su najbolji! Oni nas tak razvesele. Svaki put kad dođu, svaki put donesu darove, veselje. Uvijek pre Božić, na Sv, Nikolu. Dobro mi smo većveći pa... I tak ....

- Zahvaljujem ti na ugodnom razgovoru.

- Donirali su nam radni materijal, muzičku liniju,  kompjutere... Svaku godinu nešto. Oni su naši stalni donatori! Hvala i vama!





Štićenica i g. Ivan Vladisavljević,  blagajnik
motoudruge policajaca "Plavi  Vitezovi"


Članovi naše udruge su svi policajci (koji su aktivni / još u službi i mi koji smo u mirovini). Naše sjedište je u naselju Čehi, gdje imamo i našu službenu prostoriju, gdje se mi okupljamo svaki četvrtak. 

Podružnica naše udruge ima po cijeloj Hrvatskoj. Te podružnice nazivamo chepteri. Dakle ima nas Croatia 1, ona je Voloder, Sisak i kuju je u biti pokojni kolega Davor Javorski pokrenuo 2002. godine  je doveo "Plave vitezove" u Hrvatsku i osnovao Croatia 1, koje smo mi većina bili članovi. kad smo se okupili na oko desetak, tada smo stekli pravo  da osnujemo Croatia 2. Tako smo dalje napredovali Istra,  Dalmacija (Split, Zadra, ...) Primorje (Rijeka.. ) Zagorje (Benkovo ......). Također imamo kolege u republici Sloveniji, sa kojima se isto družimo i sa kojima također radimo humanitarene akcije i donacije.

Moram priznati, kako sudjelujemo u dosta humanitarnih akcija, a neke od njih i sami organiziramo. No, ali svake godine, neizostavno dođemo u Udrugu "Rotor" od 2006. godine, kad kad sam ja preko našeg pokojnoga kolege Dragutina Kosa upoznao  bivšu djelatnicu gđu. Veru Pokraski. s njom surađujemo svake godine, za Sv. Nikolu, dođemo. Ja odem sa djelatnicama centra, kažem:  Imamo toliko i toliko  novac, vi izabrite što vam je potrebno. Što je vama potrebno za rad."

Kao što ste već vjerovatno čuli, kupili smo im glačalo na paru, kompjuter itd... Dakle, kupujemo im ovaj materijal, konce i to sve skupa, kako bi oni mogli raditi ove svoje ručne radove, koje izlažu.

Naša suradnja je plodna i dugoročna. Naime , sve je ovo pomalo skromno, ali je od srca i nama je drago, kada vidimo somjeh svih štićenika. Taj osmjeh i nas čini sretnim.





Moramo iskreno priznati, kako je blagajnik moto Udruge g. Ivan Vladisavljević, dosta skromno prikazao donaciju koju su ovi prekrasni ljudi članovi udruge donirali ove godine. Novčani iznos i nije tako mali, obzirom na današnje prilike, ali ga iz velikog poštovanju prema svim prekrasnim ljudima i djeci, koji su sudionici ovog lijepog iskrenog i ugodnog druženje, ne mislimo iznositi. 





"Kliknite" na fotografije kako bi ih povećali"






















Nema komentara:

Objavi komentar