.

subota, 19. prosinca 2015.

Božićni domjenak, sindikata umirovljenika Novi Zagreb

Utrine - jučer je u naselju Utrine, u prostorijama Sindikata umirovljenika Utrine održan Božićni domjenak, kulturno/ zabavna manifestacija u kojoj su sudjelovali Vokalno istrumentalni sastav uirovljenika Trnsko, klapa  Čežnja te sami članovi ove organizacije. 

Nakon ugodnom, zanimljivog i raznovrsnog programa svi gosti ali ii sudionici su pozvani na domjenak, koji se nastavio uz šalu, pjesmu druženje duboko u večernje sate.

No da ne bi mi prepričavali ovaj događaj, zamolili smo same sudionika da nam kažu svoje dojmova.



g. Milan Tomičić, zamjenik predsjednice
Sindikata umirovljenika Hrvatske
 Ja sam zamjenik predsjednice sindikata umirovljenika Hrvatske. Ovdje sam u ime središnjice došao da uveličam , koliko mogu ovu vrlo lijepu proslavu.

Program je bi vrlo raznolik u kulturno iznimno kvalitetan. Voli bih kada bi sve podružnice imale ovakve svečanosti. 

Na žalost to se najčešće svodi da to da se sjedi, jede i pije. 

Ali ovaj je imalo takvu uvertiru da je stvarno ulijepšalo ovaj domjenak.

Zaista ne bih više imao ništa reći osim zaželjeti svim članovima Sindikata umirovljenika Hrvatske ali i ostalim građanima ugodne Božićne blagdane da ih provedu u obitelji u miru radosti i zadovoljstvu. Isto, tako bih svima zaželio sretnu Novu 2015. godinu da ispuni sve želja i očekivanja svih nas.



g. Hrvoje Dusper, voditelj Klape Čežnja
 Na ovom druženju smo nastupali cijeli niz godina za redom. Nekako se dogodilo da smo  malo zastali sa našim radom, sastajanjem klape, tako da  nismo nastupali zadnjih Otprilike tri godine) godina ovdje.

Moram priznati kako je ovo naš prvi ponovni javi nastup i zapravo nam je drago da se on zbilo upravo ovdje. Ovi nastupi ,baš ovdje, su uvijek dojmljivi i rado se pamte  po svojoj neposrednosti, iskrenosti i sudjelovanju publike, koja često puta sa nama pjeva i pljeskom prati naše pjesme.

Naravno, kako se uvijek rado odazivamo na poziv organizatora ove manifestacije, što ćemo naravno činiti sa velikom radošću i u buduće.

Svim ljudima dobre volje, koji slave - od srca želim u ime Klape Čežnja, blagoslovljene Božićne blagdane i naravno svima sretnu, zdravu i prepunu obilja Novu 2016. godinu.



gđa. Ljubica Radović, predsjednica sindikata
umirovljenika Novi Zagreb

Kako ste vidjeli, danas smo uradili zajednički domjenak, kako bi smo se družili. Vidjeli jesmo li živi, zdravi, veseli ? I da u veselju, miru i zdravlju provedemo nekoliko lijepih trenutaka.

Ovo je Božićni domjenak, koji organiziramo obično kao završetak uspješne godine. Inače mi jako lijepo surađujemo sa našim umirovljenicima, družimo se, idemo na izlete. Radimo i liječničke kontrole, uglavnom sve ono što zadovoljava naše članove.

Kako ste vidjeli, na samom kulturnom programu, uz naše članove /recitacija/ gostovali su i vokalno instrumentalni sastav umirovljenika Trnsko i klapa - Ćežnja. Sigurna sam kako ćete se složiti, kako je sam program i kako su izvedbe bile prelijepe. Mogli ste vidjeti kako su se i naši članovi iz publike uključivali pjevajući i plješčući, davajući podrški izvođačima. Naravno, kako koristim ovu priliku i javno ime se u ime svih nas  zahvaljujem na njihovim izvedbama.

Nakon kulturnog dijele, nastavio sa i sam domjenak, gdje smo uz mala financijka sredstva i trud naših članica (koje su nesebično ispekle veliki broj raznolikih kolača) kojima se isto ovako javno zahvaljujem, nastavili ovo prekrasno druženje. Kako imate prilike čuti i vidjeti, pjesma se nastavila neki pjevaju i sviraju, a oni hrabriji su iskoristili prilike da malo  i zaplešu.

Svakako smo zadovoljni odazivom na ovo već tradicionalno Božićne druženje i zasigurno ćemo nastaviti ovako ako ne još i bolje slijedećih godina.

Na kraju zahvaljujemo vašoj redakciji što ste i vi navratili te obilježilo ovaj skup. Željela bih,,također zaželjeti svima ugodne božićne Blagdane, da ih provedu u radosti izdravlju u krugu svojih najmilijih, i htjela bih zaželjeti najljepše želje ljudima cijelog svijete. svim prognanicima, da pronađu mir i svoj dom, i da stanu ratovi, ta da svi skupa započnemo živjeti u ljubavi, miru i blagostanju. Hvala vam.



g. Josip Batolinčić,  član vokalno
istrumantalnog satava, umirovljenika Trnsko
Ovakva druženja su zaista potrebna. prošle godine, je bilo lijepo, ali ove godine još je ljepše. prisustvovanjem klape Čežnja, koji su uveličali ovo. Svaka im čast!

 Tako da je večerašnji program zaista bio lijep zanimljiv i raznovrstan. Moram također istaknuti kako su na i ovaj put domaćini, organizatori doista prekrasno primili i ugostili.

Od zaista prekrasne publike smo imali priliku čuti, kako nas hvale, naš nastup i raznolikost pjesama sa kojima smo nastupili večeras.No,  i sami ste mogli vidjeti, kako su nas podržali onako spontano, pjevajući poneke pjesme skupa sa nama.

Posebnu pažnju, emocije a kod nekih i suze je izazvala naša posljednja izvedena narodna pjesama "Svim na zemlji  mir veselje". Mnogi su nam kasnije prišli i kazali kako smo bili zaista odlični, da smo vrlo lijepo i sa dušom pjevali večaras.

Na kraju, da završim ovim riječima. budući da su Božićni i novogodišnji blagdani ispred nas, svima , ali svima ljudima širom svijeta želim svako dobro, da svima dragi Bog podari mir i veselje, radost. Da prestanu svi ratovi, da zavlada mir, sa se obistini poslanje našeg Isusa, da bude baš kako u našoj ovo večernjoj pjesmi, da svima bude mir, veselje. To je poruke ove blagdanske pjesme koja će se ovih dana pjevati širom svijeta. Poruka ove pjesme je jednostavna, živimo u miru i širimo veselje.



gđa. Veronika Jordan, predsjednica podružnice
umirovljenika Utrine
Ja sam inače predsjednica podružnice Matice umirovljenika  Utrine, no večeras ovdje u funkciji voditeljice kulturno / zabavnog programa, koji smo organizirali, kao završno druženje za ovu kalendarsku godinu.

Organizirali smo, kako ste mogli i sami vidjeti, jedan zanimljiv raznolik umjetnički program, čak su i naši članovi recitirali. U programu su sudjelovali pjevački zbor iz naselja Trnsko i klapa Čežnja. .... bilo je i poezije u izvođenju gđe. Katarine Hercigonja, člana pjevačkog zbora iz naselja Trnsko.

Kako vidite, svi su zadovoljni i publika ali i izvođači, no kako da im nije bilo dosta, evo i sada dok mi razgovaramo, oni pjevaju a neki, evo idim i plešu.Eto, svi smo pomalo otvorili svoja srca, radost je ovladala njima i vidimo kako smo svi veseli.

Upravo je završio domjenak, na kojem smo se malo počastili sa ćevapima, kolačima sokom i evo malo ćemo nastaviti uživati u ovom spontanom nastavku druženja dok ne rastanemo večeras.

Na kraju bih kratko, zaželjela svima ugodne Božićne blagdana i sretnu, bogatu i zdravu Novu godinu 2016.






"Kliknite " na fotografiju kako bi je povećali!












Nema komentara:

Objavi komentar