.

srijeda, 23. prosinca 2015.

Božićne humanitarne akcije u naselju Blato

Blato - Danas je pri završetku humanitarna akcija pomoći potrebitima u naselju Blato. Akcija se sastoji zapravo od dva dijele. U prvom dijelu, pomoć potrebitima pruža sama podružnica umirovljenike Blato uz pomoć nekoliko podupiratelja, dok u drugom dijelu sudjeluje Caritas.

No, o svim detaljima ove hvalevrijedne akcije porazgovarali smo sa gđo. Baricom Tomaško, tajnicom podružnice umirovljenika naselja Blato koja je osobno sa g. Ivanom Ščukanec, predsjednikom podružnice umirovljenika naselja Blato i član župnog ekonomskog vijeća, Župe Blažene Djevice Marije Majke Božije Remeninec Blato  ovih predblagdanskih dana obilazila i radovala ovim skromnim darovima naše sumještane.



gđa. Barica Tomaško, tajnica Podružnice
umirovljenika naselja Blato
Svi me već godinama znaju kao tajnicu Podružnice umirovljenika naselja Blato, no danas sam u drugom svojstvu. Naime danas sam ovdje u ime Pastoralnog vijeća naše Župe Remetinec / Blato, kojem se puno zahvaljujem u ime svih mještana naslja Blato, a posebno Župniku Stjepanu Rusanu, koji je pokazao veliko razumjevanje za naše bolesne, siromašne, potrebite.  Svojom voljom trudom i željom za pomoći osigurao je 24 prigodna paketa.

Ne moram vam ni govoriti, koliku su radost donijeli ti isti paketi u naše Blatke domove, koliku vjeru, kako u ovim teškim vremenima nisu sami, kako nisu ostavljeni.

Ove akcije priređujemo već drugu godinu, i sa punim pravom mogu kazati, kako pomalo postaju, na svu sreću tradicionalne. Sasvim sam sigurna kako će se sve ovo i na godinu isto tako nastaviti još bolje, više i bogatije.

U oči ove podjele paketa, koju je organizirao naš Župnik Stjepan Rusan i Pastoralno vijeće,  sličnu smo akciju organizirali i mi  u Podružnici umirovljenika naselja Blato. 

Ovih godina, broj članova nam se malo (prirodno) smanjio, no i svjedoci smo zaista dosta teške krize, tako da smo uspjeli prikupiti 13 paketa Zaista samo za najnužnije, za najpotrebitije naše članove!) sada , ali kroz cjelokupnu godinu oko 17 paketa. Uz ovo predblagdansko vrijeme, svoje članove obilazimo i pri dolasku iz bolnice. Također, Podružnica  svakoj obitelji preminulog našeg člana daruje i paket lampuša. Pokušavamo se što više "ispružiti"  sa ograničenim sredstvima, koja su nam na raspolaganju. Naime i sami znate, kako se mi finaciramo isključivo od članarine naših članova, koja godišnje, govorim godišnje iznosi 50,00 kuna. Naravno, dio tih sredstava ide i našoj Matici umirovljenika Novi Zagreb, tako da zaista ponekada činimo "čarolije" kako bi uspjeli zadovoljiti sve potrebe naše Podružnice.

Iskoristila bih priliku i pozvala naše mještane no ne i samo mještane, već i one koji čitaju ovaj članak, da nam se pridruže. naime da bi bilo naš član, zapravo nema nikakvih ograničenja. Nisu bitne godine, ali ni status (ne morate biti u mirovini). Kako znate ovo je dobrovoljna "udruga" kojoj je prije svega cilj druženje, podrška, razumjevanje, pjesma, ples, putovanje... Sigurna sam kako ste i sami već više puta rekli - Gle one umirovljenika, kako su veseli, druže se , pjevaju, putuju, baš ih briga ! Dođite i vi, budite dio nas, uz naše izlete, druženja, zabave - dozvolite sebi da bar na kratko vrijeme zaboravite na tekuće probleme i budete ono što u stvarnosti  jeste. Da budete, slobodni, nasmijani, druželjubivi i puni nade u sutrašnje dane.

Na kraju, žalim svim ljudima dobre volje, čestit Božić i ugodne božićne blagdane da ih provedu u svom domu u miru, ljubavi i bladostanju. Također čestitam svima Novu 2016 godnu i želi da im se ostvare sve njihove želje.






"Kliknite" na fotografiju, kako bi je povećali!





Nema komentara:

Objavi komentar