.

subota, 5. prosinca 2015.

Akcija prikupljanja sredstava za novi razglas u OŠ Sv. Klara

Remetinec -  U razgovoru sa učiteljicama iz Osnovne Škole Sveta Klara, doznali smo kako se u ovoj školi, upravo ovih dana organizira jedna akcije zaista hvale vrijedna. Naime, radi se o akciji "Glas za razglas" u kojij bi se pokušalo prikupiti sredstava za nabavku novog razglasa, kako bi se zamijenio sadašnji, zaista star i dotrajao.



gđa. Aleksandra Ivanac, učiteljica OŠ
Sveta Klara
Večeras smo nastupali na velikom festivalu "Djeca djeci" i pokazali kako osim što volimo pjevati, volimo i plesati. Moram priznati kako su zaista su svi učenici Osnovne Škole Sveta Klara zainteresirani za sve vidove kulturnog stvaranja.

Ovdje bih htjela skrenuti malo pozornosti naše javnosti, kako se osjećamo malo zakinuti na određen način!

Doista ima mnogo godina, kako je naš sadašnji razglas nabavljen za potrebe naše škole.  No, kao što i pretpostavljate, taj stari dobri razglas je kroz sve ove godine odanog i  vjernog služenja - "dao svoje". Sav jadan škripi, muca, nerazgovjetno pripovjeda i došlo je vrijeme za nabavku novoga.

Već duže vrijeme nam se događa, kako sav trud koji smo uložili mjesecima, sav rad također mjeren mjesecima, dječica to zaista ne mogu pokazati rodiiteljima i gostima na jedan pravilan način.

Stoga smo odlučili krenuti u jedan projekt. Kako smo vješti uraditi i pripremiti priredbe, odlučili smo pokrenuti jednu uvodnu akciju koja će se dogoditi sutra  u 11,00 sati (subota 5. prosinca 2015. god). Tom ćemo priredbom potaknuti sve one koji će doći i dati im informacije koji je naš projekat.

Donacije koje će se prikupljati, imaju ljudi mogućnost donosti 22. prosinca 2015. godine u jednu kutiju koja će biti ispred dvorane. Naravno da ćemo u dvorani imati još ljepšu i još dužu, veću priredbu. 

Evo, pozivamo vas, dođite i uživajte!



gđa.Goranka Trošej Maceković, učiteljica u
Osnovnoj Školi Sveta Klara
Ovo što je rekla kolegica Aleksandra, zaista u našoj školi djeluje puno sekcija, puno grupa : dramskih, plesnih. Dramsko, scensko stvaralaštvo je doista u punini i nama je razglas neophodan.

Na ovaj način, ovaj projekt "Glas za razglas!", želimo podići na jednu višu razinu i potaknuti  svijest roditelja i svih ostalih koji bi nam mogli pomoći. Želja nam je da privučemo ljude dobre volje, koji bi poklonili sredstva, da prikupimo dostatna sredstva za nabavku  školskih razglasa koji bi nas uspješno služio i prezentirao, barem idućih desetak i više godina.

Trenutno samo u takvoj situaciji, da za nastupe moramo posuđivati razglas negdje drugdje. Zaista i ovaj nastup na ovom festivalu ali i ostali nastupi govore o tome kako  radimo izvrsne čak i mjuzikle. Doista su naše predstave na jednoj visokoj razini, o tome svjedoče i naši zadovoljni roditelji. Na na kraju vam s je stvarno žao kada vidite, da zbog lošeg razglasa, ne vidi se u punini onaj trud sve te djece, zapravo pada u vodu.

Mišljenja sam kako je ovo , hvale vrijedan projekt. Iskreno se nadam, kako će nam uspjeti da skupimo barem dio sredstava prikupiti. Naravno, kako ni ne mislimo kako ćemo prikupiti od jedanput sve. jedan od načina prikupljanja sredstava će biti i sutrašnji Školski sajam, na kojem će učenici prodavati čestitke i prigodne ukrase, a sredstva prikupljena na taj način ići će za projekt "Glas za razglas".




Nema komentara:

Objavi komentar