.

četvrtak, 15. listopada 2015.

Uradite detoksikaciju za vrijeme vikenda

Kako bi detoksicirali svoje tijelo, te organizam pročistili od svih štetnih tvari koje ste mu priuštili, ne morate kupovati skupocjene preparate, nego samo odvojite jedan vikend samo za sebe, u kojem ćete se posvetiti samo sebi. U nastavku vam donosimo par savjeta uz koje ćete nakon vikenda posvećenog sebi izgledati svježe i blistavo.
Večer prije nego započnete detoksikaciju i temeljno čišćenje, počistite okruženje u kojem živite. Da bi se vaše tijelo pročistilo, vaš stan mora biti čist i u skladu sa čistoćom. Za vrijeme detoksikacijskog vikenda, jedite što više povrća i voća, poput jabuka, brokule, rajčice, borovnice, grožđa i mrkve. Svo nabrojeno voće i povrće sadrži bitne antioksidanse, koji će poboljšati kvalitetu vaše kože i zaštititi ju. U organizam unesite i proteine, a izbjegavajte alkoholna pića i cigarete.
Tijekom detoksikacijskog vikenda pustite kožu da se odmara i diše, pa ju nemojte tretirati raznim preparatima, nego ju čistite samo osnovnim tonikom i prije spavanja na nju nanesite noćnu kremu. Kožu njegujte proizvodima koji će vam umiriti kožu. Ti proizvodi bi trebali biti na bazi kakao maslaca, aloe vere i ekstrakta vrbe.
Kako bi potakli rad bubrega i jetre, te umirili svoj organizam, drugo jutro popijte čaj od maslačka, koprive, čička ili đumbira, a ukoliko ste navikli ujutro u organizam unijeti kofein, zamijenite ga zelenim čajem.
Drugi dan popodne si priuštite masažu, kako bi iz organizma izbacili štetne tvari. Tijelo masirajte uljima koja sadrže ekstrakte biljaka, a koja su namijenjena baš za detoksikaciju, kao što su ulja od korijena maslačka ili smreke.
Navečer u malu posudu ulijte vruću voduu koju ukapjate par kapiesencijalnog ulja limuna, pa natopite ručnik i stavite ga na lice da odstoji 10 minuta. Nakon toga pore će se otvoriti, pa stavite masku od gline koja će sa lica ukloniti višak masnoće i prljavštine.
Treće jutro cijelo tijelo izribajte pilingom od taloga kave, koji će potaknuti rad cirkulacije i izbaciti štetne toksine iz tijela. Popodne vježbajte tako da brzo hodate ili trčite, kako bi iz tijela izbacili štetne toksine.

Treće večeri prije spavanja na lice nanesite med i prekrijte lice vlažnim i toplim ručnikom, a na oči stavite kolutove krastavca, te se opustite. Za kraj pokušajte neke od tehnika samomasaža, koje će vas dodatno opustiti.

Nema komentara:

Objavi komentar