.

subota, 31. listopada 2015.

Kako smanjiti bore

Kada dođe do gubitka kolagena na koži nastaju pore, no ponekad nije samo gubitak kolagena razlog za nastanak pora, genetika isto igra veliku ulogu u njihovom nastajanju. Ako i vi imate problema sa porama, u nastavku vam donosimo kako ih pravilno njegovati kako bi ih smanjili.
Prilikom šminkanja lica, koristite samo laganu i prozračnu šminku, koju kada se vratite kući obavezno temeljito očistite sa lica. Preporuča se čak dvostruko čišćenje sa pilinzima koji sadrže vitamin C i salicilnu kiselinu, koji će kožu učiniti blistavom i koji će očistiti pore. Osim čišćenja kože pilinzima preporuča se i svakodnevno čišćenje lica preparatima za umivanje.
Kada kažemo dvostruko čišćenje lica, mislimo na čišćenje lica sa dva različita preparata za čišćenje, od kojih bi jedan trebao biti na bazi ulja, te preparat koji služi za umivanje. Preparat na bazi ulja bi trebao ukloniti šminku i nakupljenu prljavštinu sa lica na način da se u dodiru sa vodom pretvori u emulziju koja otklanja nečistoće i stvara serum, a nakon toga lice umite sredstvom za umivanje.
Ako imate masnu kožu koja je sklona aknama onda je gore navedeni tretman lica idealan za vas. Masnoj koži su sklone osobe koje žive u gradovima gdje je zrak zagađen i koje redovito vježbaju.
Osim ove vrste njege, trebali bi koristiti i kremu koje potiču proizvodnju kolagena, trake za čišćenje pora i SPF preparate. Ove proizvode trebate koristiti svaki dan.
Osobama koje imaju problema sa proširenim porama se preporuča jednom godišnje otići na tretmane frakcijskim laserom ili radio valovima, koji će savršeno vizualno smanjiti pore. Isto tako su za smanjenje pora odlični i kemijski pilinzi, sa kojima nikada ne smijete sami tretirati svoje lice, nego se za njihovu upotrebu savjetuje posjet preporučenom kozmetičaru.

Brinite o svojoj koži svaki dan, njegujte ju potrebnim preparatima, te pazite na količinu tekućine koju unosite u organizam. Tekućina je vrlo važna za zdrav i lijep izgled kože, a osim njege i tekućine, morate paziti i čime se hranite, te naravno u organizam unositi što više zdrave prehrane.

Nema komentara:

Objavi komentar