.

četvrtak, 5. listopada 2017.

U prošlu nedjelju održani 1. Sportski susreti, članova Matice hrvatskih umirovljenika Novog Zagreba

Zapruđe - U nedjelju 1 lipnja 2017. godine u naselju Zapruđe održano je 1. Sportsko natjecanje umirovljenika Novog Zagrebe, koje je inicirala Matica hrvatskih umirovljenika Novog Zagreba, a organizirala Podružnica umirovljenika Zapruđe.

Odmah u početku treba reći kako je ovo prvo sportsko druženje umirovljenika u ovakvom razmjeru u novijoj povijesti ove organizacije. Naime, prema izjavama sudionika, umirovljenika iz različitih Podružnica umirovljenika, koje uspješno djeluju u Novom Zagrebu, mogli smo čuti samo riječi snažne podrške i iskrenog i spontanog odobravanja.



Jadranka Šimek, Podružnica
umirovljenika Zapruđe
- Mišljenja sam, a kako čujem od drugih i oni dijele moje mišljenje - ovakva druženja sportska, a nadam se kako će uslijediti i kulturna, zaista su dobro došla u svakom pogledu. Naime, danas ovdje na ovim 1. sportskim susretima, nisu bili u prvom planu sportski rezultati, već mnogo toga više. Po prvi pura  ovim sportskim druženjem stječemo priliku da se međusobno upoznamo. Naši predstavnici - predsjednici/ce, tajnici/ce, blagajnici/ce itd.. se češće puta susreću ,zbog same potreba naših organizacija, stoga su se u prilici i bolje upoznati, dok  - mi - ostali članovi - nemamo često takve prilike. 

Stoga nam, upravo ovakva druženja pružaju priliku baš za takvo što, ali i za mnogo više. To je prilika za razmjenu iskustava, također prilika za konkretne dogovore o suradnji pojedinih Podružnica koje dijele iste interese (npr. zajednički odlazak u kazalište i sl - gdje ćemo većim brojem osigurati i povoljnije cijene ulaznica!?). No isto tako prilika za realizaciju zajedničkih akcija (npr. humanitarnih ) za područje cijelog Novog Zagreba.

Na kraju bih zahvalila (u ime svih članova Podružnica umirovljenika Zapruđe) svima, koji su iskreno pohvalili  samu organizaciju i realizaciju ovih 1. sportskih susreta Matice hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb. Naime, Podružnica umirovljenika Zapruđe je prošle godine pokrenula ove sportske susrete sa par Podružnica umirovljenika, da bi ove godine prerasle na daleko brojnije  (kako sudionicima ali i Podružnicama) pod patronatom Matice hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb.



Naime, predivno je bilo vidjeti toliki broj (nešto više od 70. sudionika) kako se predano  natječu u nekoliko disciplina:

  •  Belot
  •  Čovječe ne ljuti se
  •  Pikado.
Iako , kao što smo već spomenuli -  cilj druženja  ni izbliza nije osvajanje medalja - moramo priznati kako su se svi sudionici svojski trudili biti što bolji, kvalitetniji, jer eto uz sve ostalo oni ovdje predstavljaju svoju Podružnicu umirovljenika, odnosno svoje naselje. Naravno, kako ne treba  ni isticati, kako se cijelo druženje održalo u iznimno tolerantnom i "fear play"  duhu.

Kada govorimo o atmosferi, tada ne možemo ne istaknuti, kako će organizatori već na godinu morati razmišljati o prostoru za veći broj sudionika, ali i o prostoru za navijače. Naime i ove godine bilo je navijača, no zbog prostora nisu bili u prilici pratiti i navijati sva natjecanja u cijelosti, što je neke ostavilo tužnima.

Kada govorimo o samoj organizaciji ovog susreta moramo istaknuti kako propusta nije bilo, čak što više - na sve se mislilo. Od odlično urađenog rasporeda takmičenja do svih, pa i najmanjih detalja. Naime za  svo vrijeme natjecanje svim sudionicima je su svakom trenutku bilo dostupno, voće, kolači, voda, a  predivne nagrade ostati će u sjećanju svima, ne samo samim laureatima. 



Boris Herceg, tajnik
Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi
- Prije svega želio bih zahvaliti Matici hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb na pozivu za sudjelovanju na ovim 1. Sportskim susretima umirovljenika Novog Zagreba u ime svih članove naše Podružnice umirovljenika Sveta Klara / Čehi.

Kao što vidite i sami odaziv sudionika, odnosno Podružnica umirovljenika je velik, što nas sve skupa veseli. Naime to pokazuje kako među nama umirovljenicima postoji velika želja za međusobno druženje, suradnju i razmjenu iskustava.

Moram priznati i istaknuti kako je organizacija sportskih susreta zaista na zavidnoj razini, od samog rasporeda utakmica do sudaca.

Za kraj bih se ipak i pohvalio. Naime ovo je drugo sudjelovanje naše Podružnice Sveta Klara / Čehi, na ovim susretima (lani i evo ove godine) gdje smo oba puta evo, ovjenčani medaljama, što ovdje nije toliko važno, ali ipak čovjeka veseli. I naravno, vidimo se i do godine.


Bisreka Petrović, predsjednica
Podružnice umirovljenika Lučko / Ježdovec
- Moram priznati kako mi se ova ideja međusobnog druženja a samim time i boljeg upoznavanja zaista dopada.

Ja dolazim iz naselja Lučko i Ježdovec. Kao što znate to su mogli bi reći - ruralna naselja. Naš način življenja u obiteljskim kućama, okruženi  često puta i familijama, ali i susjedima, sa kojima smo gotovo u istim odnosima kao i sa svojom familijom, gdje vrlo često imamo svoje vrtove, stvaraju sasvim drugačije okruženje od naših članova koji žive u urbanim naseljima našeg Novog Zagreba.

Upravo mi je zato iznimno drago kako se započelo sa ovakvim susretima u kojima ćemo imati priliku, bolje se upoznati, i razviti kvalitetniju suradnju a vjerovatno i ostvariti neke zajedničke projektu u budućnosti.

Što se pak tiče ovog sportskog susreta, zaista je bio odlično organiziran a rezultati ? Oni ovdje nisu bili bitni, bilo je bitno druženja i zajednički provedeno zaista ugodno vrijeme.



Željko Mrković, predjednik -
 Podružnice umirovljenika Utrine
 - Ja sam potpuno novi predsjednik Podružnice Utrine, ali sam novi u na ovim sportskim susretima,

Moram reći kako sam ugodno iznenađen prije svega podrškom kolega, umirovljenika iz ostalih podružnica, ali i odličnom organizacijom koja je zaista vodila brige o svemu.

Kao što rekoh ovdje sam sa ostalim članovima naše podružnice po prvi puta, pa me je očito pratila "početnička sreća" tako sa sam završio ovo sportsko natijecanje među onima koji su danas imali više sreće i koji će se u svoje podružnice vratiti ovjenčani osvojenim medaljama.

Naravno kako me to veseli, no to nije ni izbliza bio glavni cilj ovog sportskog druženja. Svi smo uz sport i igre ulagali podosta kreativne energije na upoznavanje što više novih kolega iz ostalih podružnica Novog Zagreba, tako da se vrlo često vadio mobitel i razmijenjivao broj, u nadi što skorijeg susreta i možda čak pokretanja nekih zajedničkih akcija (izleta itd...)



Marica Bruškovanjak, članica
Podružnice umirovljenika Botinec
- Dolazim iz Podružnice umirovljenika Botinec. Kako nisam od velikih riječi, mogu reći samo, kako sam zaista pod ugodnim dojmom ovog sportskog druženja koji je doista okupio veliki broj nas umirovljenika iz Novog Zagreba. Ne sjećam se kada sam imala priliku vidjeti toliki broj nas umirovljenika na jednom mjestu. Sača čast organizatorima na ovako prekrasnoj ideju i na iznad svega zapaženoj organizaciji.

Uz to što evo nosim i medalju u našu Podružnicu umirovljenika Botinec, vraćam se doma sa mnogo novih poznanstava, što vrijedi više (rekli bi naši stari ) i od zlata i medalje.

Nadam se da ovo nije posljednje druženje ovakve vrste, sigurna sam kako će naša Matica nastaviti ovim putem, koji je vrlo snažno, smjelo i kreativno krenula.

Na slijedećem susretu, vidimo se u još većem broju!

U ime Podružnice umirovljenika Botinec zahvaljujem na svemu lijepome što sam doživjela dana ovdje.



Višnja Gojković, predsjednica
Matice hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb
- Danas se u u prostoru mjesne samouprave naselja Zapuđe, održao sportski susret, odnosno turnir u društvenim igrama, u Belotu, Čovječe ne ljuti se i Pikadu. Turnir je rije dvije godine pokrenula Podružnica umirovljenika Zapruđe. Tada je turnir bio organiziran samo za Podružnicu umirovljenika Zapruđe i nekoliko susjednih Podružnica, da bi ove godine organizaciju i broj sudionika podigli na razinu cijelog Novog Zagreba.

Moram istaknuti kako smo iznimno zadovoljni kako odazivom, ali isto tako ugodno provedenom vremenu u sportu, ali i ugodnom druženju svih sudionika.

Ostvareni rezultati su bili sjajni. Naime, nije dominirala ni jedna Podružnica, već su nagrade bile ravnomjerno raspodijeljene baš prema uspjehu.

Moram istaknuti, kako nas jako veseli brojnost sudionika, ali još više vesele reakcije same reakcije , koje su uglavnom pozitivne. Sve to skupa nam pruža snažnu motivaciju da kako bi do godina podigli kvalitetu turnira za joj jednu ljestvicu više.

Na kraju bih zahvalila svim sudionicima ovog spotrskog susreta. A pobjednicima? Mislim kako smo svi skupa pobjednici, jer smo danas na današnjem susretu uz sport doživjeli još nešto više, što nas je više povezalo i potaklo da ovakvih susreta što skorije bude što više.