.

subota, 12. kolovoza 2017.

Od sada i Nogometni Klub Gavran , svoj dom ima

Lanište - Ovih dana smo posjetili Nogometni Klub Gavran, koja - kako izgleda - napokon dobiva svoju stalnu adresu. 

Naime ovo je do sada bio jedini nogometni klub u cijelom Novom Zagrebu, koji nije imao svoje igralište, zbog raznoraznih, kojekakvih problema - uglavnom vezenih uz neriješene imovinske situacije. 

Čim smo doznali, kako su se i u tom pravcu stvari započele mijenjati u dobrom smjeru za klub , zamolili smo Mariju Litrić, dopredsjednici Nogometnog Kluba - Gavran, za kratak razgovor.

Sigurno kako ne smijemo izostaviti spomenuti kako ovaj klub već duži niz godina, okuplja nešto više od stotinjak djece - različitih uzrasta - uglavnom iz naselja Lanište, ali  i okolnih naselja. 

To zasigurno pokazuje veliki želju i volju, kako djece ali isto tako i njihovih roditelja uz predani i veliki trud rukovodstva kluba i trenera za igranjem, nastupanjem i kvalitetnim djelovanjem te i okupljanjem: 

  • na jednom mjestu, 
  • na jednom igralištu, 
  • te u jednim klupskim prostorijama.



Iskreno se nadamo, kako će sve planirano (klupske prostorije - do duše montažne) i veliko igralište uspjeti izgraditi i urediti , do slijedeće nogometne sezone.




Marija Litrić, dopredsjednica
Nogometnog Kluba  - Garvran,
Lanište
- Sada se nalazimo napokon na našoj lokaciji Nogometnog Kluba Gavran, Ulica Ivere Robića u Remetincu. Naime ovdje su sada naši tereni, koji su izmješteni sa lokacije u naselju Lanište iz razloga što nam je Gradonačelnik da zapovijed da se premjestimo na nove trene. 

Kao razlog jer naveo, kako ćemo ovdje dobiti prije terene nego na onoj lokaciji, jer će se tamo u bliskoj budućnosti graditi stambena zgrada sa kućnim brojevima 2, 4, 6, 8.

Naravno kako smo se mi izmijestli odmah, čekajući cijeli niz godina kako bi ostvarili pravo na ove terene. Evo, napokon smo ih dobili u zakup. No, 2014. godine se pojavio novi vlasnik IMAG d.o.o. koji nam je tada zauzeo veliki dio terena ( o čemu se vodi i sudski spor na Zagrebačkom općinskom sudu). U tom sudskom procesu smo mi kao Klub, tužili IMAG d.o.o.

Što nikako ne znači kako mi od te parnice nećemo i odustati. 

Naime, osobno sam provjerila i Katastru kako se gospodinu uknjižio i kako je on pravovaljani vlasnik. Znači, kako je on sa Gradom imao neke dugove i sl. Što se nas apsolutno ne tiče. Nas se samo tiče onoliko koliko nama sada pripada. Naime, nama sada pripada 19. 800 kvadratnih metara.

Na tih 19 880 kvadratnih metara smo odlučili izgraditi nogometno igralište odgovarajućih dimenzija sa pripadajućim prostorijama. Gradska četvrt Novi Zagreb / zapad nam je izišla u susret skupa sa Gradom Zagrebom i kupili su nam odgovarajuće kontejnere (sa tuševima, bojlerima, kabinama, svlačionicama) u vrijednosti 350. tisuća kuna - na čemu im se zahvaljuju svi članovi kluba .

Isto tako je Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad  je lani u prosincu  u vrijeme rebalansa proračuna, osiguralo dodatnih 350. tisuća kuna za priključke struje, vode i odvodnje.

Na svu sreću i radost svih nas, radovi su započeli prije dva mjeseca.

Ovdje bih iskoristila priliku te se zahvalila mjesnoj samoupravi, Gradonačelniku,  g. Andriji Mikulić, predsjedniku Gradske Skupštine. Hvala, stvarno svima!

No, posebno bi se zahvalila Mjesnom odboru Lanište na svim donacijama. Evo i neku večer su odlučili na sjednici, kupnju dresova za juniore i seniore. To su kompleti za prve jesenske utakmice. Vijeće mjesnog odbora Lanište je u tu svrhu odvojilo 5. tisuća kuna. Tako da će ove jeseni svi od  - mladih nada, limača, zagića,  pionira, pionira starijih, juniora, seniora - biti jednako obučeni.



- U svoj ovoj ljepoti, kojoj se zaista radujemo iz dubine srca (novi montaži prostor) u kojem će od sada djelovati naš klub, jedino nedostaje (uz mnogo ostalih stvari!?) jedna lijepa nadstrešnica, koja bi ove naše kontejnera branila od meteoroloških uvjete (presnažnog proljetnog i ljetnog sunca ili pak zimi od snijega i jeseni od velikih količina kiša (vode!).

Ovdje u centralnom dijelu, ovog našeg prostora - planiramo - ispod nadstrešnice, koristiti prostor u smislu druženje, kako naših članova ali isto tako i roditelja. Mišljenja sam, kako ćemo svi skupa uz naše goste često puta tu pripremiti i roštilj, ali se okupiti u igranju ne samo nogometa već i nekih drugih društvenih igara.



Pred nama je  obilježavanje Dana naselja Lanište, koji će se održati već početkom idućeg rujna, točnije od 1. rujna do 17. rujna ove godine na nogometnom (starom) igralištu N. K. Gavran. Uz bogati kulturno zabavni program tu će se održati i već tradicionalni  nogometni turnir.Ove godine ćemo organizirati i ponešto novo, naime pokušati ćemo organizirati utakmicu gdje će sudjelovati i roditelji kako bi i oni osjetili slast pobjede i slavu osvojenog pehara. Naime, planiramo organizirati nogometnu utakmicu između majki nasuprot oče naših igrača.

Sve ostale detalje o proslavi ćete saznati u razgovoru sa našom  predsjednicom Gordanom Pejić, predsjednicom Vijeća mjesnog odbora Lanište.

Kad smo kod proslave, svakako bih htjela pohvaliti i g. Juru Leko (Zrinjevac) i g. Matoliću (voditelj za košnju u Zrinjevcu) koji marljivo kose ovu našu livadu.

No, isto tako bih iznad svega pohvalila g. Antuna Petrića, koji je u vrijeme svog četverogodišnjeg mandata, kao predsjednik Vijeća mjesnog odbora Lanište, ali i svi vijećnici izlazili uvijek u susret svim našim zahtjevima. Uvijek su odobrili dali, nikada nas nisu odbili.

Ovih dana nam se javilo i Vijeće mjesnog odbora Savski Gaj, kako bi nam pomoglo. Naime, rekli su nam kako su  kadri pomoći u iznosu od tisuću i pol kuna, u sportskoj opremi.Naravno kako smo to prihvatili objeručke, i kako to želimo realizirati čim prije, prije dolazećeg već spomenutog turnira. Stoga im se ovako javno zahvaljujemo.

Eto , bez dobre suradnje nema ni dobroga kluba. Naime mi imamo zaista odličnu suradnju i sa Ivicom Lovrićem iz Gradskog ureda za obrazovanje sport i kulturu,Darkom Gaženom, također iz istog ureda, itd...

Za kraj bih istaknule jedino što nas ljuti, a to je trenutna situacija što se ova čestica vodi kao livada. Znači - od 29.500 kvadratnih metara nepravilnog oblika - Mi bi jako željeni u budućem ugovoru od 2020 i neke godine, da se obuhvate te čestice - točno pod kojim se brojem vode ta čestica. Čestica ta i ta, čestica ta i ta... Onoliko koliko ih god ima. Od one ograde sve tu do tenis terena. Kada smo premjerili sve to skupa, nekako bi i ovi tenis tereni ušli u tu kvadraturu... 

Mi ih sada nismo dobili u posjed.

Ne znam da li ih posjedujemo ili ne? To će "imovina Grada" riješiti... To nije u našoj nadležnosti. Znači na nama je samo da se potrudimo trene za igralište. A sad, kakav ćemo mi dobiti prostor za finaciranje kluba, što svaki klub ima - to ne znamo.

Na kraju bih u ime Nogometnog Kluba Gavran, pozvala sve građane Novog Zagreba, da nam dođu i uveličaju naše Dane naselja Laništa, a mi ćemo se , baš kao i uvijek potruditi da budemo dobri i poželjni domaćini, što smo se svih ovih dosadašnji godina i dokazali.

Vidimo se.