.

utorak, 13. ožujka 2018.

Sportski Obzor

Novi Zagreb  -  Uz raznoliku angažiranost u Sportu, više godina sam u prošlosti objavljivao i članke u lokalnim tiskovinama županije Međimurske, kao rođeni čakovčanec ("Međimurje", "Međimurske novine"), i bio gost - komentator, promidžbenik sportskih sadržaja edukacije, rekreacije, natjecanja. 

Stjecajem okolnosti, a posredstvom g. Josipa Tonžetića, također člana Judo Kluba "Dojo" (sportaš u kategoriji gluhoslijepih osoba), i inicijativom glavnog urednika, g. Zvonka Budaka, izrodila se zamisao objavljivanja seriju kolumni na portalu Rotor, pod radnim naslovom: "Sportski obzor". 

I to, kao kolumne koje imaju za cilj edukaciju, djece, mladeži i odraslih oba spola, uz usmjeravanje ka aktivitetu u Sportu, bavljenjem različitim kineziološkim sadržajima u cilju stjecanja, održavanja i unaprjeđivanja osobnih mogućnosti, u smislu redukcije prekomjerne tjelesne težine, postizavanja optimalnog mišićnog tonusa, poboljšanja srčano - žilnih, disajnih i probavnih funkcija, regilranje krvnog pritiska i šećera u krvi, a u psiho-sociološkom smislu, reduciranje neuroza, nekontrolirane agresivnosti i pogotovo nasilnih poriva u interakciji sa vršnjacima i uopće u svakodnevici, uz također, osjećaj ugode s učinjenim naporom prilikom "tjelovježbenih" procesa..

Nema komentara:

Objavi komentar