.

petak, 23. ožujka 2018.

ICO Slovenian Open - Crossminton club Zagreb nastupio u Laškom

Laško Članice i članovi Crossminton cluba Zagreb nastupili su u slovenskom gradiću Laškom na prvom ovogodišnjem turniru iz masters serije, koji se boduju s 1000 bodova. Na sportskoj karti Laško je poznato po lokalnom košarkaškom klubu, koji je svojevremeno bio i među najboljim europskim klubovima, dok je samo mjesto najpoznatije po proizvodnji piva. Na turniru je nastupilo 160 natjecatelja iz Belgije, Češke, Francuske, Latvije, Litve, Mađarske, Norveške, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Srbije, Švicarske, Švedske, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske. Pojedinačno gledano na turniru su nastupili vodeći na svjetskim ljestvicama: Jasmina Keber kao broj jedan među ženama te Petr Makrlik vodeći u Open kategoriji. Među seniorima preko 40 godina nastupila je vodeća Sabina Schabek, kao i vodeći kod muških Georges Nilos. Tu je bio i vodeći među veteranima Bogdan Miezynski te vodeće djevojke u juniorskim kategorijama Lori Škerl kao vodeća u kategoriji do 18 godina, Pika Rogelj vodeća u kategoriji do 14 i Lana Glavač vodeća u kategoriji do 12 godina.

Naši najmlađi

Naši najmlađi natjecatelji odigrali su solidne mečeve, ali u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji nisu uspjeli proći svoje skupine. Najmlađa svjetska licencirana igračica Gracia Benčić, koja je igrala u još uvijek nepriznatoj kategoriji do 10 godina, na kraju je završila na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja, dok je Toma Petak u kategoriji do 12 godina podijelio 5. mjesto.

U kategoriji do 18 godina nastupili su Marko Jerković i Borna Petak. Marko je u skupini ostvario dvije pobjede, protiv Voleka i Melichara, dok je poražen od domaćeg igrača Tilena Kneza. U četvrtfinalu je Marko poražen od kasnijeg finalista Malte Kocha 1:2 u setovima. Borna je savladao Kaligarija i Vaceka i poražen je od Szalaia. U četvrtfinalu je poražen od pobjednika turnira u kategoriji U18 Davida Takacsa.

Marko i Borna su u igri parova u skupini savladali češki par Vacek/Volek i poraženi su od mađarskog para Szalai/Takacz. Kao drugi iz skupine plasirali su se u završnicu gdje su u polufinalu poraženi od  para Lichy/Melichar te su se na kraju morali zadovoljiti podjelom trećeg mjesta.

Open

Među ženama nastupile su tri natjecateljice Crossminton cluba Zagreb. Paula Barković je  u skupini savladala čehinju Elišku Androlovu 2:1, i igračicu iz Srbije Alidu Jerković s 2:0. Poražena je od njemice Anne Hubert. U osmini finala Paula je poražena od čehinje Klare Janačkove tijesno s 1:2 (16:12, 14:16, 14:16). Zrinka Jagečić je u svojoj skupini poražena od Danaje Knez 0:2 i francuskinje Alexandre Desfrages 1:2 (14:16, 16:13, 14:16) te je savladala norvežanku Stine Myrland Arctander i francuskinju Isabelle Ivkovic s po 2:0. Laura Jagečić je u skupini poražena od poljakinje Marte Urbanik i čehinje Anne Androlove, a savladala je njemicu Andreu Horn i Niku Miškulin. Zrinki i Lauri po dvije pobjede nisu bile dovoljne za nastavak natjecanja.

Kod muških nastupio je Nikola Kučina i nije prošao skupinu. Savladao je Charlia Peltiera 2:0, ali je poražen od kasnijeg pobjednika turnira ukrajinca Myhaila Mandrika te domaćeg natjecatelja Jaše Jovana. Spomenimo i švicarca Severina Wirtha koji je tijekom turnira ponosno na sebi nosio majicu Crossminton cluba Zagreb i koji je glatko s tri pobjede prošao svoju skupinu. U osmini finala je savladao mađara Davida Kozarija, da bi ga u četvrtfinalu zaustavio kasniji finalist turnira šveđanin Melker Ekberg.

Seniori i veterani

Već je nekako uobičajeno da na turnirima ima najviše igrača u kategoriji O40. Tako ih se na ovom turniru okupilo 36. Među njima su igrala i dvojica iz Crossminton cluba Zagreb. Siniša Jagečić je uknjižio pobjedu protiv Cwiakale i dva tijesna poraza protiv Jermana i Kontche te je svoje natjecanje završio u skupini. Tomislav Benčić je na turnir došao ravno iz noćne smjene i nenaspavan i umoran je odigrao vrlo loše i izgubio sva tri susreta.

Kod žena O40 nastupile su Gordana Ivković i Željka Benčić. Gordana je izgubila sva tri meča protiv mnogo jačih protivnica (Schabek,Osvay i Knobling). Željka je poražena od mađarice Helge Braun i Tatjane Zrnić, dok ja savladala čehinju Scholzovu i belgijanku Verbeeck.

U kategoriji O50 kod muških Nebojša Aleksić je u svojoj grupi savladao Tomislava Matkovića i Tomaša Kabeša i poražen je od svjetskog broja jedan Bogdana Miezynskog. U osmini finala Nebojša je nastupio povrijeđen (koljeno) te je poražen od poljaka Wincenciaka.

Mix parovi

U mješovitim parovima boje Crossminton cluba Zagreb branila su tri para. Zrinka Jagečić i Severin Wirth ispali su u osmini finala od para Wincenciak/Madej. Osminu finala su prošli Paula Barković i Nikola Kučina koji su upisali pobjedu nad parom Makrlik/Scholzova, da bi u četvrtini finala bili poraženi od para Hunert/Holleis i to tijesno 1:2 (12:16, 16:9, 11:16). Najdalje su došli Laura Jagečić i mađar David Kozari koji su u osmini finala savladali par Richter/Horn, a u četvrtini finala srpski bračni par Alida i Boris Jerković. U polufinalu su poraženi od kasnijih pobjednika turnira u igri mješovitih parova Jasmine Keber i Matjaža Šušteršiča te su završili natjecanje na trećem mjestu.
Pred igračima Crossminton cluba Zagreb je slijedeći masters turnir koji se također boduje s 1000 bodova, a koji će se održati u Mađarskoj u Kiskunfelegyhazi 28. travnja.














Nema komentara:

Objavi komentar