.

utorak, 13. veljače 2018.

Priznanje dočekano sa velikom radošću i ponosom

Remetinečki Gaj - Nastavili smo razgovore sa laureatima ovogodišnjeg Izbora za osobu godine Novog Zagreba 2017. 

Tako smo posjetili  Crossminton klub Zagreb, koji je ovogodišnji nosilac Priznanja  - Najboljeg sportski klub Novog Zagreba 2017, sa sjedištem u Remetinečkom Gaju. No, kako im se ( na svu sreću!) klupske prostorije preuređuju, u susjednom prostoru.

Za ovaj klub vrijedi reći kako je osnovan prije nešto više od sedam godina, na inicijativu nekoliko entuzijasta, koji su se "zaljubili " u jedan novi svjetski sport i odlučili organizirati klub u kojem će okupiti sportaši različitih uzrasta i dobnih skupina, kojima je Crossminton također blizak kao sport a kroz njega vide realizaciju svojih sportskih talenata.

  

*Pravila igre

Igra
Set se završava kada jedan igrač osvoji 16 bodova a sa dva boda prednosti jednog od igrača. Meč se sastoji od dva osvojenoga seta.
Servis
Svaki igrač ima tri uzastopne "serve" . Svaka se "serva" boduje . Ako je rezultat neodlučen 15:15, servisi se mijenjaju nakon svakog boda. "Serva" mora biti do nivoa kuka , "overhead" - smečevi nisu dozvoljeni . Gubitnička strana uvijek ima prvi servis u narednom setu. 
Bodovi
Bodovi se osvajaju ako "Loptica" padne na zemlju. Linije su dio igre. Udarac u tijelo računa se kao bod.
Promjena strana
Igrači mijenjaju stranu nakon svakog seta . Ako je treći set (tiebreak) neophodan , tada igrači mijenjaju strane na svakih 6 odigranih bodova.

* za više informacija, kontaktirajte Crossminton klub Zagreb, Remetinečki Gaj 14

Važno je za ovaj klub istaknuti, kako kako svo svoje vrijeme sportskog djelovanja, također bio , ali i jeste  aktivni sudionik društvenog života naselja Remetinečki Gaj. Uz to što okuplja veliki broj članova, kako smo već spomenuli, različitih uzrasta i životne dobi, klupske prostorije su također drago stjecište i mnogih stanovnika naselja Remetinečki gaj, tako da se iz tog druženja, okupljanja - kreiraju mnoge inicijative koje i nisu usko vezane za sami sport.  Vrlo često su to akcije humanitarnog karaktera. ne radi se tu samo o prikupljanu sredstava, već i o fizičkoj pomoći - radom . No, također se vrlo često pridružuju u organizaciji mjesnih događanja, tako da će se skoro  -vrlo aktivno angažirati, između ostaloga - u proslavu skorog Ivanja. 

Nebojša Aleksić, predsjednik
Crossminton kluba Zagreb iz
Remetinečkog gaja
- G. Aleksić, možete li na reći svoj stav, odnosno svoje promišljanje o Javnom natječaju za izbor osobe godine, koji je pokrenut prije dvije godine, za područje našeg novog Zagreba?

- Mišljenja sam kako je jedan ovakav natječaj i prije bio potreban našem Novom Zagrebu, kojega smo po broju stanovnika nekoć u šali zvali - četvrtim gradom u Republici, naime Novi Zagreb trenutno broji nešto više od 150 tisuća ljudi.

Samim time je zasigurno opravdano organiziranje ovakvog Javnog natječaja, koji sadrži gotovo sve kategorije iz javnog života, kako poduzetništva (poduzetnici, obrtnici, te vlasnici Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava), ali isto tako i civilnog društva (klubovi, udruge, društva, u sportu, kulturi, volonterizmu itd). Nadam se kako sam dobro obaviješten. - iduće godine će biti i kategorija u ekologiji.

Mišljenja sam kako je ovo prava prilika da na jedan transparentan način istaknemo sve one pojedinci ili skupine (klubovi, društva, udruge..) koji kroz svoje slobodno vrijeme pridonose aktivno ukupnoj kvaliteti društvenog života i stvaralaštva. Upravo je to prilika i način da se vidi kako se u društvu prepoznaju i cijene sve pozitivne vrijednosti: trud, znanje, entuzijazam,volontarizam, kreativnost,  kavalitetni ostavreni rezultati, itd... 

Uvođenjem ovog Javnog natječaja za izbor Osobe godine - odnosno njegovim Priznanjem - u javni život našeg Novog Zagreba, stvaramo pozitivnu klimu, kojom ističemo sve ono što je dobro napravljeno, ali isto tako potičemo iznova sve za daljnji rad.

Ovo je duga godina, kako je organizirani Javni natječaj, u koji je uloženo zaista mnogo truda, kako organizatora, ali isto tako i građana. Naime ne treba smetnuti sa uma , kako je za dodjelu svakog Priznanja angažiran žiri, od sedam članova, koji su činili istaknuti pojedinci iz različitih  polja društvenog djelovanja i rada. Sve ukupno je bilo angažirano nešto više od sedamdesatak građana, kako bi ovo Priznanje - po njihovom mišljenju - u  prave ruke.

Naravno, kako će ova Svečana manifestacija, odnosno Javni natječaj, svake iduće godine dobivati sve veći društveni značaj. U tom se mora uključiti što veći broj članova Civilnog društva, ali i građana, kako bi ovo Priznanje uzdigli još na veću razinu. Iskreno se nadam, kako će nam se iduće godine pridružiti i Gradska četvrt Brezovica, kako bi na taj način bio obuhvaćan zapravo cijeli Novi Zagreb.

- Kako ste vi, kao klub doživjeli ovogodišje Priznanje koje vam je svečano uručeno uručeno u kategoriji - Najbolji sportski klub Novog Zagreba?

-  To nam je u biti nagrada za čitav naš rad unatrag sedam godina, praktično od osnivanja - pogotovo za prošlu godinu 2017, gdje su stasali igrači, koji su od početka u klubu. To su igrači koji su proslavili naš klub na Svjetskoj sceni i ostvarili izvrsne rezeultate, kroz sve turnire ( kojih je bilo nešto više od dvadesetak) i ostvarili izuzetne razultate.

Uručenje Priznanja - Najbolji sportski
klub Novog Zagreba 2017
Ovo Priznanje nam je svakako veliki poticaj za za ovu natjecateljsku godina, kada je pre nama Svijetsko prvenstvo u Norveškoj, ali i ukupan poticaj za rad i sportsko djelovanje u razvijanju ovoga našeg sporta, koji je u Hrvatskoj relativno nepoznat, dok je to u Svijetu, posebice u Europi iznimno popularan i prihvaćen sport ( npr, u Njemačkoj postoje čak četiri lige, u  Švedskoj nešto manje ...). Ovo Priznanje nam je zaista veliki poticaj, kako bi i dalje unapređivali ali i okupljali što veći broj članova, no iako nam je težište na mlađima, isto tako smo otvoreni i prema drugim dobnim skupinama jer je ovaj sport pruže sve te mogućnosti.

Na ovaj način smo aktivni poticatelji uz mnoge druge - sporta u Hrvatskoj.

-  Za kraj ćemo vas upitati, kako ste se osjećali pri samoj dodjeli na svečanoj priredbi uručenja Priznanja?

- Sama dodjela je bila Priznanja je bila iznimni doživljaj. Kada ste vidjeli stotinjak ljudi tamo u dvorani u naselju Jakuševec ... Osjetila se ta pozitivna atmosfera - netko je prepoznao naš rad i trud... Dodjela Priznanja u deset kategorija, nakon toga zaista spontano, iskreno i vrlo drago druženja...To druženje je bila prava i velika prilika da se svi skupa upoznamo, započnemo neka nova prijateljstva, izmijenimo iskustva te da nastavimo prijateljstva iskreno računajući na eventualnu pomoć , ako nekada nešto "zaškripi" Velim, sve skupa super zamišljeno, super realizirano. Velim, svi mi bi se voditelji tih udruga Civilnog društva trebali, potruditi još bolje da ove godine, to dignemo na veći novo.

Nema komentara:

Objavi komentar