.

petak, 16. veljače 2018.

Odlični rezultati rada, sve razveselili

Buzin - U subotu 3. veljače 2018 godine je u Društvenom domu Buzin - održana redovita izvještajna Skupština Podružnice umirovljenika Buzin, uz veliki broj gostiju i uzvanka koji su svojim prisustvom uvelike došli uveličali ovu svečanost.

Tu večer smo bili u prilici vidjeti g.  Milenka Arapovića, predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / istok, g. Marija Kranjčinu, predsjednika Vijeća mjesnog odbora Buzin, gđu. Mariju Kalebota, predsjednicu Matice umirovljenika grada Zagreba, gđu. Višnji Gojković, predsjednicu Matice umirovljenika Novog Zagreba, te mnoge goste i predstavnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buzin, Nogometnoh kluba Mladost, također iz Buzina, ali i mnoge predstavnike susjednih i prijateljskih Podružnica umirovljenika, gotovo iz cijelog Novog Zagreba. 

U svojoj dugačkoj i bogatoj prošlosti ova je Podružnica  prolazila raznolika i zanimljiva razoblja, od onih krajnje izazovnih, pa sve do ovih današnjih, kada sa punim ponosom možemo reći kako su odlično organizirani sa mnogo sadržaja ali članstvom nikad jači.

Uz redovito blagajničko izvješće, imali smo priliki čuti g. Stjepana Kranjčinu koji je svim prisutnima iznio prošlogodišnje aktivnosti. Naravno kako ćemo mi ovom prilikom - zbog manjka prostora - iznijeti samo dio. Naime, imali smo priliku čuti, kako se Izvršni odbor često sastajao (čak sedam puta u prošloj godini) u cilju što kvalitetnije koordinacije akcija u ostvarivanju plana i programa Podružnice.

Dani otvorenih vrata Matice umirovljenika
Novi Zagreb, u naselju Zapruđu , gdje su
uz naše ručne radove sudjelovale i članice
pjevačkoga društva - Buzinčice
U prostoru lokalne samouprave je omogućeno svakom članu Podružnice, da pristupi kontroli krvnog tlaka i šećera u krvi.

Dva puta tjedno članice i članovi se vrlo aktivno druže, i uz stručnog voditelja  tjelovježbe vrlo temeljito brinu od svom tijelu. Kako smo čuli, ovo druženje je vrlo omiljeno, stoga redovito okuplja veliki broj članova. Često puta tu možemo, zateći kako uporno i sa mnogo entuzijazma vježba i više od tridesetak članica i članova.

Nekoliko naših članica organizira raznolike prigodne radionice uoči Božića, Uskrsa, ali i tijekom godine.

Svake godine se organizira i nabavka ogrjevnih drva, gdje je interes i odaziv naših članova također veliki.

Također smo održali Izbornu godišnju Skupštinu - 29. travnja 2017. godine - gdje je izabrano staro / novo rukovodstva, sa starim predsjednikom.

Naravno, kako ni jednog trenutka ne zaboravljamo naše bolesne ili umrle članove. Tako da smo lani obišli 14. članova, te prigodnim poklonima, ugodnim i optimističnim riječima im uljepšali i prikratili bolesničke dane.

Na žalost, prošle smo godine zauvijek ostali bez naših četvero članova.

Također na Dan Mrtvih, svakom našem članu - umrlom tijekom godine  -zapalimo  lampaš.

Pred kraj izlaganja, mogli smo čuti i ono što najviše veseli sve članove, a to su izleti, odnosno putovanja. Spomenut je tu izlet u Vukovar i posjet Đakovačkoj katedrali. Tijekom ljeta, uspješno su organizirana tri jednodnevna izleta na more, u suradnji sa Maticom umirovljenika Novi Zagreb.Također smo mogli čuti kako su posjetili Etno selo Kumrovec, Klanjec, a posle uživali na plesu u Škrlec bregu.

Za kraj treba istaknuti, kako Podružnica umirovljenika Buzin ima iznimno dobru suradnju sa svim članovima Civilnog društva koje djeluju u naselju Buzin, ali i sa Vijećem mjesnog odbora Buzin.

Takođet je g. Stjepan Kranjčina, predsjenik Podružnice umirovljenika Buzin zahvalio svima koji su svojim trudom, podrškom itd... pridonijeli ovako uspješnom radu i djelovanju Podružnice umirovljenika Buzin.





Milenko Arapović, predsjednik
Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb / istok
Večeras smo ovdje i imali smo priliku uvjeriti se kako je ovo  zaista vrlo vrijedna, kvalitetna, radišna i složna Podružnica umirovljenika, koja svojim radom i rezultatima pokazuje , kako se svojim radom i djelovanjem i u poodmakloj životnoj dobi, raditi i veseliti životu i biti uspješan.

Ja im iskreno želim da ovako nastave, da se druže, putuju, zabavljaju. Naime , ne ovakav način šalju poruku i svima nama, kako je lijepo kada si u mirovini...Ovaj način treba podržati, i materijalno, ali i na svaki drugi način pomoći sa moje strane. Odnosno, od Vijeća gradske četvrti i Grada.

- Imali smo priliku čuti, kako ste izjavili - da ćete barem sa dva plaćene autobusa, pa čak i tri - ih podržati ...

- Gledajte mi ćemo podržati, svim što je u našoj moći. To je bilo figurativno rečeno. Možda i sa tri, zašto ne?! Ne, morati to biti autobus, može to biti nešto vrednije, nešto drugo, nešto što im je potrebnije od autobusa. A mi to možemo i hoćemo, jer sve ono što je u našoj četvrti dobro i vrijedi - mi ćemo nastaviti pomagati i održavati.





Marijo Kranjčina, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Buzin
- Na ovu Skupštinu Podružnice umirovljenika Buzin sam pozvan u svojstvu predsjednika Vijeća mjesnog odbora Buzin, čime sam iznimno počašćen , te ujedno zahvaljujem od srca - mojim umirovljenicima i mještanima s kojima dijelimo svakodnevnicu  našeg naselja Buzin.

Odmah bih naglasio kvalitetan rad ove Podružnice, koja su esencija  i srž našeg naselja, i njihov rad i djelovanje bih naveo kako odličan primjer, kako se vode udruge, čime su ujedno i primjer mladima naraštajima  - kako se živi i kako se treba ponašati u svome naselju.

Vijeće mjesnog odbora uvijek , prema svojim mogućnostima podržava rad Podružnice umirovljenika Buzin. Tako smo lobiranjem omogućili jedan izlet u prošloj godini.

Također bih ovdje istaknuo i par  primjera u smislu komunalno infrastrukturnih investicija, koje cijelom naselju Buzin podižu kvalitetu življenja, pa tako i ovoj dobnoj skupini. Npr. koregirali smo prometnice i njihove habajuće slojeva, da nam više naše ulice ne "plivaju" oborinskim vodama.Također smo obnovili horizontalnu i vertikalnu prometnu signalizaciju.Također ćemo na ulazu u naše naselje instalirati jedan veliki sat.

Kako bi olakšali odlaganje otpada, uz postojeća četiri -zelene otoka - dogovorili smo i locirali još dvije lokacije.

I za kraj bih , na ponos svih naših mještana istaknuo, skoro svečano otvaranje ambulante primarne primarne zdravstvene zaštite, koja će također svojim radom, uvelike podići kvalitetu življenja naših sumještana.




Krešimir Vrbanić,  predsjednik
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buzin
- Ovom prilikom želim čestitati na odličnim ostvarenim rezultatima u prošloj godini, svim članovima Podružnice umirovljenika Buzin.

Suradnja nas vatrogasaca i Podružnice umirovljenika Buzin je prije svega dvosmjerna i kvalitetna. Oduvijek mi možemo računati na pomoć umirovljenika, ali i oni na našu , na što sam posebno ponosan.

Mnogi od članove Podružnice su naši podupirajući članovi, ali i bivši  članovi našeg društva, tako da je ta naša "veza" duboka i čvrsta.

Na kraju bih iskoristio priliku i zaželio im da nastave istim putem, nizajući kako odlične rezultate u svom radu i djelovanju, ali isto tako i izlete, na kojima im često puta znamo - čak malo i pozavidjeti.





Juraj Ban, tajnik
Nogometnog kluba Mladost, Buzin
- Želio bih zahvaliti Podružnici umirovljenika Buzin, što su pozvali i nas, predstavnike Nogometnog kluba Mladost, da svojom prisutnosću uveličamo ovu Redoviti izvještajnu Skupštinu, na kojoj smo imali priliku čuti, mnoge zanimljive i odlične ostvarene rezultate, na čemu im u ime kluba čestitam.

Naša suradnja je zaista neraskidiva. Naime, mnogi članovi Podružnice umirovljenika Buzin su i bivši naši članovi, tako da duh sporta nastavljaju prenositi i u Podružnici. 

Imali ste priliku čuti kako se do tridesetak članova  Podružnice umirovljenika okuplja redovito - tjedno - vježbajući, kako bi pružilo svome tijelu ono najosnovanije za normalno funkcioniranje i održavanje zdravlja . Zasigurno je tu dio i našeg sportskog duha iz Nogometnog kluba Mladost.

Za kraj bih još jedanputa čestitao svim članovima Podružnice umirovljenika Buzin na zaista odličnim rezultatima u protekloj godini uz želju da tako sa još više entuzijazma nastave i ove godine.





Dunja Bilić, predsjednica
pjevačke skupine koja djeluje u sastavu
Kulturnog društva Braće Radića

- Moram priznati kako su ovo sretne oklonosti. Naime, mi smo ujedno članice Podružnice umirovljenika Buzin, ali i članice Pjevačke skupine Buzinčice. 

Na taj način razvijamo zaista odličnu suradnju između ove dvije društvene organizacija.

Naime. kada su određen prigodne proslave koristimo zajednički prostor. No sa umirovljenicima organiziramo raznolike radionice, između kojih i izradu nakita, također i prikupljamo i stare predmete, pečemo kolače (tako da su naši kolači i večeras na stolovima) .Sa druge pak strane, zajedno putujemo na izlete, nastupamo na različitim susretima - smotrama, danima otvorenih vrata itd...

Za kraj bih zaželjela da se ova plodna suradnja nastavi i dalje na opće zadovoljstvo svih mještana našeg naselja Buzin.






Stjepan Kranjčina, predsjednik
Podružnice umirovljenika Buzin
 - Iza nas je službeni dio Redovite izvještajne Skupštine, na kojoj ste i sami imali priliku čuti, kako smo svojim rado, entuzijazmom i zalaganjem ostvarili zapažene rezultate, na što sam i sam iznimno ponosan. 

Iskoristio bih priliku i zahvalio svim gostima i uzvanicima, što su odvojili vremena i bili naši uvaženi gosti.

No, također bih zahvalio svim našim članovima Podružnice umirovljenika Buzin, na trudu i radu kojim su pridonijeli ovako ostvarenim rezultatima. Posebno bih istaknuo članove Izvršnog i Nadzornog odbora, koji svojom aktivnošću nisu ništa prepuštali slučaju, već su svojom aktivnošću  (održali su 7. sjednica) usmjeravali i poticali ova zaista vrijedne rezultate.

U nastavku našeg rada, nastojati ćemo i dalje okupljati što više novih članova, nastaviti sa aktivnostima koje su usmjerene na kontrolu zdravlja, ali i očuvanje istoga - kroz redoviti i stručnu tjelovježbu. Svakako ćemo nastaviti također i sa aktivnim sudjelovanjima na svim prigodnim manifestacijama ( smotrama, danima otvorenih vrata itd...). No, bez izleta, upoznavanja novih krajeva, novih ljudi, novih običaja umirovljenički život ni izbliza ne bi bio tako zanimljiv. Stoga ćemo uložiti još više dodatnog napora, kako bi ove godine putovali što više, sprema obećanju g. Milenka Arapovića, predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / istok, u tome ćemo i uspjeti.





Višnja Gojković, predsjednica
Matice umirovljenika Novog Zagreba
- Moram priznati, kako sam večerašnjom posjetom Podružnici umirovljenika Buzin , na njihovoj redovitoj izvještanoj Skupštini, ostala ugodno iznenađena. 

Već od samog prostora u kojem se održava Skupština, načina na koji se prezentirao rad ove Podružnice koja njeguje, kreativne radionice, održava tjelesno vježbanje, skrbi o zdravlju svojih članova, redovitim tjednim i mjesečnim pregledima itd... može se osjetiti veliki entuzijazam, dosljedan rad i ostvareni odlični rezultati.

Bilo mi je zadovoljstvo popričati sa članovima Podružnice i uvjeriti se koliko im znači zajednički rad (raznolike radionice ...), okupljanja (tjelovježba, zdravstveni preventivni pregledi...), gostovanja ( smotre, otvorena vrata i sl.) te zajednička putovanja ( jednodnevni izleti ..). Kroz razgovor sam mogla osjetiti veliku snagu,volju, veliki entuzijazam da se nastavi ovakvim , ako ne i snažnijim tempom, šireći pozitivne ljudske vrijednosti, kako u Podružnici ali isto tako izvan nje.

Za kraj bih, ponesena zaista predivnim dojmovima, iskrenim i otvorenim druženjem - poželjela svim članovima Podružnice umirovljenika Buzin, da nastave istim putem, uz obećanje, kako će im njihova Matica umirovljenika Novog Zagreba, biti uvijek na usluzi i biti od pomoći u granicama svojih mogućnosti.





Marija Kalebota, predsjednica
Matice umirovljenika grada Zagreba
- Nakon svih ovih vaših sugovrnika, biti ću zaista kratka.

Naime, kako sam u svom govoru za vrijeme službenog dijela redovite izvještajne Skupštine rekla, to ću ponoviti i sada.

U ovim teškim ekonomskim vremenima za sve na, pogotovo za naše umirovljenika - vrlo je važno da su umirovljenici ujedinjeni u svojim udrugama.

Tu mislim, da ne prelaze iz  iz jedne udruge u drugu bez opravdanog razloga i da djeluju zajedno. Da čuvaju svoju udrugu, recimo Maticu umirovljenika Novog Zagreba.


















































Nema komentara:

Objavi komentar