.

utorak, 23. siječnja 2018.

Problem sanacije prometnice u Hrvatskom Leskovcu

Zdenko Kornet, član Vijeća
mjesnog odbora Hrvatski Leskovac
Hrvatski Leskovac - Danas nam se obratio dopisom član Vijeće mjesnog odbora Hrvatski Leskovac, sa vrlo zanimljivim dopisom, koji objavljujemo u cijelosti:

Poštovani,

Pozivam Vas da nam pomognete u neodrživoj situaciji, te iznošenju u javnost nepravilnost u izvedbi izgradnje odvodnje i sanacije glavne prometnice u Hrvatskom Leskovcu. Riječ je o ulici Mirka Bedeka u dužini cca 1000 m. Kod polaganja cijevi vraćen je većinom isti materijal od iskopa, te nabijanje sipanog materijala rađeno je samo na površini.

Zbog kašnjenja radova sanacija prijekopa nije napravljena prema roku do 15.08.2016. nego 15.09.2016. kada je već krenula školska godina ( puštanje u promet linije ZET-a) i to nakon nekoliko dana  uzastopnih kiša.

Nakon toga dolazilo je do propadanja trase u nekoliko navrata, kao i propadanje i iskrivljenje samih šahtova. Izvođač radova „Palir“ sanaciju je radio sipanjem betona u postojeće rupe te, nakon nekoliko naših zahtjeva, asfaltirao samo manje površine.

S tim problemom upoznat je i VIO, nadzor, kao i MUP gdje sam podnio usmenu prijavu.

Izvođač radova „Palir“ tj. voditelj gradilišta Tomo Čačilo je obećao sanaciju ulice M. Bedeka po završetku prošle školske godine (u ljeto 2017.) i to na način da će u cijeloj dužini i širini prijekopa ulice maknuti postojeći površinski sloj asfalta i betona, izravnati šahtove i iznova asfaltirati loše izvedeni prijekop.

Nakon izvođenja priključaka i preuzimanja održavanja ceste od strane Zagrebačkih cesta sanacija bi bila u punom profilu prometnice. Izvođenje priključaka još nije krenulo zbog ne dobivanja uporabne dozvole.
S obzirom da su mi se i prije obraćali pojedini mještani i tražili prosvjed zbog potrebne sanacije, uništavanja osobnih vozila, kao i sigurnosti u prometu nadam se Vašem odazivu te pomoći u rješavanju jednog od problema mještana Hrvatskog Leskovca.

----

Uz dopis, dobili smo veliki broj  mailova korespodencije u pokušavanju sanacije i problema  ulice M. Bedeka.