.

četvrtak, 18. siječnja 2018.

Izrada statua za ovogodišnje laureate Natječaja - osoba godine Novog Zagreba 2017

Remetinečki Gaj - I dok se vrše pripreme za završnu svečanost same dodjele visokih priznanja za Osobu godine Novog Zagreba 2017, članovi Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba, marljivo izrađuju keramičke statue koje će biti uručene ovogodišnjim laureatima.

Dok se statue u glini modeliraju marljivim rukama članova Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba, u suradnji sa -  Domu za starije osobe Sv. Ana iz Sopota -  peku se u njihovoj keramičkoj peći.

Pobjedničke statue čini jedan veliki neboder i nekoliko malih kućica u podnožju, koje  simboliziraju naš Novi Zagreb. Ovi orginalnu ideju se osmislili  i izradili sami članovi Udruge . Statue se ne izrađuju u kalupu, već se mjesi i stvara marljivim rukama, strpljivo jedna po jedna, što i na ovaj način uvelike pridonosi  - vrijednosti same nagrade.

Za kraj vrijedi istaknuti, kako će ove statue, članovi Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba, izrađivati svaku godini, kao oficijelnu statuu izbora Osobe godine Novog Zagreba.



Jelana Matić, prevoditeljica
i kontakt osoba Udruge gluhoslijepih osoba
 grada Zagreba
- Prije svega željela bih zahvaliti Portalu Rotor na ukazanoj prilici da baš naša udruga bude počašćena prilikom izrade pobjedničkih statua u  Natječaju - Izbor Osobe godine Novog Zagreba.

Ovo je iznimna prilika da se naša Udruga svojim radovima predstavi široj javnosti, našim statuama koje će biti uručene ovogodišnjim laureatima u deset , odnosno dvanaesta kategorije - dvije su kategorije za životno djelo.

I naravno, ovo je prilika kako bi se svatko od naših članova sklon ovoj vrsti umjetničkog izražavanja uključi i utkao svoj dio ljubavi u ukupnom angažmanu naše udruge, pridonoseći uspješnoj realizaciji završen svečanosti uručenja priznanja ovogodišnjih laureta u  Natječaju - Izbor Osobe godine Novog Zagreba.