.

petak, 22. prosinca 2017.

Prikupljana sredstva za kupnju štednjaka

Remetinečki Gaj - U srijedu 13. prosinca u prostorijama Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba uručene su i posljednje prikupljene donacije za kupnju štednajak. Naime , kao što ste upoznati - početkom ljeta naš portal je pokrenuo akciji, pod nazivom - Novi štednjak - prikupljanja sredstava za kupnju štednjaka koji je iznimno važan iz više razloga za sve članove Udruge gluhonijepih osoba Grada Zagreb. 

Naime, do sada je na žalost ova udruga bili primorana provoditi svoje Radionice kuhanja, na dva dotrajala  "rešoa" sa po jednim "ringom", što je u prvom redu otvaralo veliku mogućnost ozljeda  (opeklina, strujnog udara, polijevanje vrućom masti, uljem ili vodom itd...) a u drugom redu, ni izbliza nije pružalo ni minimalne mogućnosti svim potrebama Radionice kuhanja (provođenje više radnji u termičkoj obradi hrane ili pečenje u pećnici ...). 

Upravo iz tih razloga smo pokrenuli akciju - Novi štednjak - koja se ovih dana uspješno , uz pomoć dobrih ljudi privodi kraju. Odmah moramo istaknuti, kako smo susretali drage i odlučne ljude, koji su sami željeli kupiti štednjak i donorati ga Udrugi - na čemu im i ove prilike, od srca zahvaljujemo. No mi smo željeli da tu uredi svakako, više ljudi, udruga, i sl., čineći tako snažnu sinergiju, zajedništva, podrške sa članovima Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba.

U donaciji su sudjelovali:

  • Podružnica umirovljenika Lučko / Ježdovec
  • Kulturno umjetničko društvo - Sijač 
  • Zagrebačka udruga boćara
  • Kordinacija nacionalnih manjina grada Zagreba
  • Crossminton klub Zagreb
  • Jedan  taksist
  • Udruga Blue Knights II, (Plavo vitezovi) - moto udruga policajaca u mirovini.
Pri kraj bi dodali kako ova donacija uvelike pripomaže u raznolikom radu i djelovanju Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba, kroz Radionicu kuhanje, gdje članovi stječu nove vještine, što im iznimno pomaže u socijalizaciji u društvu, odnosno u podizanju samopouzdanja i pruža još više osobnih sloboda. Naime, znajući samostalno pripremiti veći broj jela, prije svega nisu više toliko vezani za druge osobe (članove obitelji) pri pripremanju jela, ali isto tako sa novo naučenom vještinom (kuhanjem) mogu odlučivati, odnosno utjecati na izbor vlastitog menija  u svakodnevnoj prehrani.





Josip Tonžetić, predsjednik Udruga
gluhoslipih osoba Grada Zagreba
- Evo dolazimo do samog kraja  akcije  - Novi Štednjak - prikupljanja sredstava za kupnju štednjaka za potrebe naše Udruge. Moram istaknuti kako se takvom čemu zaista nismo nadali.

Stoga bih htio zahvaliti portalu Rotor, koji je organizirao i medijski popratio akciju, ali i svim dobrim ljudima, koji su svojim prilozima ostvarili naš san. 

Naime, do prije par mjeseci svi skupa smo snivali kako bi bilo lijepo da imamo jedan moderni štednjak, na kojem bi mogli pripremati raznolika jela, koja bi kasnije pripremali samostalno u svojim domovima. I eto, zahvaljujući ovoj akciji, naš se san ostvario.

Našim štednjakom , koji uskoro dolazi u naše prostorije, osjećamo se već sada mnogo snažniji ali i moćniji. Naime, i sami znate što u jednom domu znači štednjak (vatra, ognjište). A, upravo mi prostor naše Udruge živimo kao drugi svoj dom.

Već sada smo se složno i jednoglasno dogovorili, kako ćemo već u siječnju ispeći mnogo kolača koristeći naš štednjaku i okupiti sve dobre ljude koji su bili dio ove naše lijepe Božićne priče, kako bi uživali sa nama u slasti, druženja, suosjećanja i okusima raznolikih kolača. Ovaj poziv je upućen i svima onima kojima se rad naše Udruge čini bliskim, zanimljivim, inspirativnim ...

Do tada, želimo svim ljudima dobre volje, blagoslovljen i ugodan Božić u okruženju svoje obitelji, te uspješnu novu godinu, kako bi vam se ostvarile sve želje.





Željko Barišić / Žaja
- Moram priznati kako nisam od velikih riječi. nekako kroz život uvijek nastojim slušati - srce.

Kada sam pročitao na portalu Rotor, kako je pokrenuta ova akcije, odmah sam osjetio potrebu da se i sam uključim.

Zahvaljujući današnjem dolasku ovdje među ove predivne ljude, članove Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreb, bogatiji sam za još jednu predivnu spoznaju o životu gluhoslijepih osoba ali i za veliki broj novih kvalitetnih prijateljstava. 

Siguran sam kako će se ovo naše prijateljstvo nastaviti i daleko i čvrsto u budućnost.

Naravno kako sa velikim nestrpljenjem očekujem te slasne kolače koje će svojim rukama izraditi i ispeći članovi Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba, gdje ćemo svi skupa uživati u iskrenom i prijateljskom druženju.

Za kraj želim  čestit Božić i sretnu novu godine svim članovima Udruge gluhoslijepih osoba grada Zagreba , ali i svim ljudima dobre vočje koji su podržali ovu akciju - Novi štednjak.





Nebojša Aleksić, predsjednik
Crossminton klub Zagreb
- Moram istaknuti kako smo mi iz Crossminton kluba Zagreb, danas dvostruko radosni.

Radosni smo što smo u prilici našim malim prilogom uspjeli doprinijeti kupnji štednjaka, koje prijeko potreban ovim predivnim ljudima , članovima Udruge gluposlijepih osoba Grada Zagreba.

No, također nas čini radosnima, prilika da bolje upoznamo naše nove prijatelje i nastavimo zajedničko prijateljstvo - sa susjedima sa druge strane zgrade. 

Naime, mi također (ne dugo, do duše , tek nekoliko mjeseci) koristimo prostor Doma zdravlja Remetinec za naše aktivnosti, baš kako i članovi Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba.

Zasigurno, kako i ostali, čim smo se preko portala Rotor susreli sa vješću o ovoj humanoj akciji - Novi Štednjak, odmah smo se uključili. U početku nismo znali gdje djeluje Udruga gluhoslijepih osoba grada Zagreba, no današnjim dolaskom na ovu adresu, uvidjeli smo kako smo mi zaparavi - susjedi. Djelimo istu zgradu, samo je svatko od nas - na onom drugom kraju.

Nakon kratkog upoznavanja, već sad se rodila ideja, kako ćemo nastaviti našu suradnju u različitim smjerovima, a jedan od njih je zasigurno sport u danim mogućnostima - što nas  naravno sve skupa raduje.

Naravno, kako jedva čekamo (bez obzira na moje kilograme!) te ukusne kolače, gdje će se pridružiti i ostali članovi našeg kluba, kako bi se i oni neposredno upoznali sa članovima i aktivnostima Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba.

Evo za kraj, svima bih zaželio ugodan Božić u krugu svojih najmilijih i naravno ostvarenje svih želja. Tako da na godinu svi skupa do kraja opremimo kuhinju ovih predivnih ljudi, članova Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba.





Josip Čeh, dopredsjednik
Udruge Blue Knights II
 - Svi naši članovi su se jednoglasno složili, kako ćemo se uz sve ostale humanitarne akcije koje i sami organiziramo , bezrezervno uključiti u ovi akciju koju je organizirao Porta Rotor.

Naime, kada smo saznali o kojoj se Udruzi radi i što je cilj akcije, nismo htjeli propustiti priliku da i mi ne budemo dio tako tako ljudske akcije.

Naravno, kada nešto krene od -  srca, tako se i nastavi. Moram priznati kako sam ugodno iznenađen novim prijateljstvima ovih prekrasnih marljivih i samozatajnih ljudi.Sasvim sam siguran kako će ova nova prijateljstva uvelike obogatiti i proširiti naše spoznaje i iskustva u budućnosti.

Iako svi općenito misle kako smo mi bajkeri neki "grubi" ljudi, no i mi također - kako čujem od ovih naših, prijatelja sportaša Crossminton kluba Zagreb - volimo kolače i sa velikim nestrpljenjem očekujemo slijedeći zajednički susret gdje ćemo svi skupa uživati u druženju, kolačima i ljepoti zajedništva, a možda i u pjesmi...