.

nedjelja, 31. prosinca 2017.

Iza nas je odlična godina - kažu članovi Crossminton kluba Zagreb

Remetinečki gaj - U suboti 23. prosinca 2017. godine članovi Crossminton kluba, među kojima su i višestruki Europski šampioni, su u po prvi puta svojim prostorijama organizirali veseli Božićni domjenak. 

Naime, bilo je to spontano druženje i prava prilika da članovi kluba međusobno zaigraju crossminton na obližnjem javnom igralištu. Ovoga puta nisu se poštovale dobne granica, tako da se dogodilo, da oni najstariji igraju sa onim najmlađima, ali isto tako da Europski prvaci zaigraju sa rekreativcima. Moramo se istaknuti kako na žalost, vremenske priliki (dosta jak vjetar!)  nisu baš išao na ruku sudionicima ovog dijela sportskog druženje.

Nakon odigranoga neformalnog turnira, koji je završio- ukupnom pobjedom svih koji su sudjelovali - slijedilo je "drugo poluvrijeme" gdje se uživalo u lovačkom gulašu, kolačima koje su za tu priliku ispekle  vrijedne ženske članice kluba.

Naravno, kako se u druženju analizirajući rad, rezultate i uspjehe u gotovo protekloj godini, uz mnoštvo osvojenih Europskih  odličja nije nikako mogla izbjeći "slatka i vesela" tema skorog nastupa u Nizozemskoj na Svjetskom kupu nacija.

No, kada smo kod nezaobilaznih tema, tu je i ona, gotovo - paradoksalna. 

Naime, zanimljivo je, kako ovaj klub koji djeluje nešto malo kraće od desetak godina, koji je uz to osvajač zaista mnogih prestižnih Europskih, međudržavnih i državnih medalja, još uvijek djeluje bez svojega igralište, gdje bi mogao uspješno trenirati, već unajmljuje prostore za trening po okolnim školskim dvoranama. 

Uz sve navedeno, vrijedi istaknuti kako klub okuplja značajan broj članova svih dobnih skupina te kako ima respektabilan potencijal u najmlađima, pa je stoga ova nezadovoljavajuće situacija sa igralištom još paradoksalnija. Ipak, takva situacija ni u jednom trenutku ne obeshrabruje članove kluba, na svom pobjedničkom putu - u ostalom - kao tog dana, kada su ono loše (loši vremenski uvjeti zbog vjetra!?), pretvaralo u nešto potencijalno, ako ništa onda u šalu i smijeh.

Stoga svakako treba istaknuti kako je uz ugodno i veselo druženje, sportsko natjecanje, lovački gulaš zaista bio ukusan, rekli bi mnogi isticali - "Hvala kuharu, na ljubavi i trudu".



Nebojša Aleksić, predsjednik
Crossminton kluba Zagreb iz
Remetibečkog Gaja
- Ovo naše Božićno druženje ima za cilj okupljanje svih članova  ali također i prijatelje te gostiju kluba.

Sasvim je prirodno da se u ove dane svi okupimo i ne obavezno podružimo, kako bi  svi skupa podijelili uspomene, iskustva, dojmove, promišljanja prema, gotovo već protekloj godini.

Kao predsjednik, mogu istaknuti kako je iza nas zaista uspješna godina, kako po ostvarenim sportskim rezultatima, ali isto tako i po okupljanju novih članova.Također ne smijem, a da ne istaknuti kako smo ove godine također dobili priliku korištenje prostora, koji se upravo zbog svoje dotrajalosti - preuređuje. No, na žalost, uz sve ove lijepe vijesti,akcije, rezultate, godinama se provlači problem igrališta, koji uvelike utječe na mnoge stvari a najviše indirektno i na same sportske rezultate, koji bi također posjedovanjem igrališta uvelike podigli kvalitetu igre.

No, mi smo optimisti, te se ponukani dodjelom prostora, što za nas zaista mnogo znači, također nadamo skorom rješenju i igrališta, što bi zasigurno okupilo svakako još veći broj novih članova kluba kako iz samih naselja Remetinečki Gaj, Lanište, Jarunščice, već i daleko šire iz cijelog Novog Zagreba.

Za kraj bih zaželio sve najbolje svim sportašicama i sportašima Novog Zagreba, naravno ne samo njima, već mnogo šire uz onu staru: Nije važno pobijediti, važno je sudjelovati.




Tomislav Benčić, član  Crossminton klub
Zagreb
- Ove godine smo po prvi puta organizirali Božićni domjenak, koji uz sve ostalo sadrži i sportsko druženje.

To je prilika da se i mi članovi kluba međusobno zabavimo, odnosno revijalnoalno poigramo, praktički svatko sa svakim bez obzira na uzrast ili stanje na Svjetskoj bodovnoj tablici. 

Isto tako je ovo prava prilika da ovaj naš sport predstavimo svim zainteresiranima, koji su se okupili ovdje, kako bi vidjeli i osjetili kakav je to sport. Također da prime reket u ruke i da probaju igrati .

Nakon ovog revijalnog turnira  i ove ćemo goste pozvati na zajedničko druženje te ih ponuditi našim lovačkim  kako bi osjetili sportsku i ljudsku atmosferu u kojoj ovaj naš klub već dugi niz godina djeluje i ostvaruje svjetske rezultate.














Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografija.