.

nedjelja, 3. prosinca 2017.

Adventska poruka Udruge građana Siget

Siget -U subotu se na livadi tj. k.č.br.644 na kojoj se treba graditi trgovački i poslovni centar našlo tridesetak ljudi koji su u ugodnom druženju proveli subotnje popodne i večer.Od ostataka borova, kivija i oraha nedavno posječenih u rušenju napravili su simbolično, vijenac s porukom upućenom Gradskim vlastima protiv izgradnje poslovnog i trgovačkog centra. Osim većine viječnika mjesnog odbora Siget pridružili su im se podrškom predstavnici mnogih političkih stranaka, te braniteljske udruge Vidra i Zagreb je naš.

Najponosniji smo na najmlađu sudioninicu, koja je došla u pratnji oca Vite Šanti koja je u dječijoj maniri rekla .."super je ova naša livada". 

Iz Udruge građana Siget naglašavaju kako se ne "prostituiraju" sa značenjem Adventa, kako su neki objavili.

To je vrijeme iščekivanja, a budući da oni iščekuju odgovore i rješenja vezana uz njihov prostor, željeli su to na simboličan način i prikazati.Vjeruju, kako će u njihovom slučaju pravda pobijediti i da će se ispoštovati želja stanovnika Sigeta , da im susjedi ostanu u svojim kućicama, a na njihovoj livadi osvane malen trgić sa bibliotekom.

I za kraj.

Ako netko prostituira smisao Adventa, onda to zasigurno čini Grad nazivajući skupo i raskošno blještavilo "Šećer na kraju", a na žalost više od trećine građana neće imati ni pošteni ručak na kraju godine, a o neispunjenim obećanjima da i ne govorimo.




Izvijestila

Gordana Pacarec












Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografija, pojedinih fotografija!