.

nedjelja, 26. studenoga 2017.

Tko sudjeluje, taj i dobije, kaže Iva

Blato -  U petak 17. studenoga je održana dodjela - Poklon pakete , Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Tuškan, koje već duži niz godina organski uzgaja čarobnu , iznimno zdravu biljku aroniju.

I ovoga puta, u ostalom kao i uvijek poklon paket OPG Tuškan , otišao je u prave ruke. Naime Iva Vučevilović je po prvi puta sudjelovala u Poklon igri - PITALICA MARICA, što joj se očito posrećilo, jer je svojim točnim odgovorom, bila najbrža među ostalim sudionicima ove popularne igre.



Iva Vučemilović, sretna dobitnica 6. kola
Poklon igre - PITALICA MARICA
-  Moram priznati kako sam poprilično uzbuđena. naime ovo je moje prvo iskustvo sa dobivanjem ovako javnih nagrada, stoga sam sa sobom povela i majku.

No, moram priznati, kako ni uz majkinu pratnju, trema ne popušta.

Naime u našoj se kući proizvodi aronije od OPG Tuškan redovito koriste. naime moj se brat cijeli niz godina aktivno bavi plivanjem, tako da njegov dan započinje ranim jutrom a završava se kasnom večeri. 

Rijetko kada stiže kući u međuvremenu, tako kada napokon dođe doma, obično je sav icrpljen od fizičkih ali i mentalnih aktivnosti (bazen i plivanje, škola i učenje.

Dok njegove kolege koriste umjetne dodatke prehrani, naša majka je inzistirala na - prirodnim stvarima. Malo je proučavala na internetu, što govore stručnjaci, i tada se po prvi puta susrela sa - aronijom. No, nije tu stala, već je malo potražila najbližeg organskog (prirodnog uzgajivača i prerađivača aronije. Upravo smo došli do adrese, gotovo naših bližih susjeda, a da mi o tom uzgoju gotovo ništa nismo znali.

Majka je otišla i kupila nekoliko bočica od 2 decilitra, jer jednom kada otvorite prirodni sok nije u mogućnosti dugo trajati. Tako da , da majka moga brata svake večeri čeka, moga brata sa nekoliko žličica soka od aronije, prije večer - što se pokazalo iznimno dobrim.

Naime,  prirodni sok od aronije brzo vraća snagu, što ne tjera brata da večera ogromnim količinama, već večera odmjereno i umjereno, ne brinući ni jednog trentka o prekomjernoj težini svoga tijela i bespotrebnim masnoćama nakon večere.

Naravno, kako ista rutina sa prirodnim sokom aronije , očekuje brata i prije doručka, kako bi energetski, ali i snažnog imuniteta potpuno ojačan krenuo u naporan dan.

Stoga ističem kako sam zaista sretna zbog ovoga poklon paketa, a gđi. Nadi Tuškan zahvaljujem na odličnim prirodnim proizvodima, za koje mogu reći ovako javno, sa pozicija do sadašnjeg našeg obiteljskog iskustva - zavidne prirodne kvalitete.



Nada Tuškan, član
Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva
Tuškan.
- Moram priznati, kako mi je zaista drago, da smo se uključili  kao donatori u ovu zaista zanimljivu Poklon igru PITALICA Marica, koja potiče mnoge od nas da saznamo i naučimo mnogo toga i našem Novom Zagrebu.

Nakana nam nije bila komercijalna, u ostalom kao i ova sam Poklon igra, već želja da približimo sve potrebne informacije o aroniji, zaista predivnoj bobičastoj biljci, koja je relativno nova u našim krajevima u plantažnoj organskoj proizvodnji.

Zaista mi je drago susresti ovakve drage ljude koji su se upoznali sa svim stvarnim prednostima aronije u vraćanju snage, ali i u snažnom očuvanju imuniteta našeg organizma.

Ovdje sam se danas susrela sa jednim načinom korištenja naše aronije, i moram priznati kako nas, članove Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva  to jako, jako veseli. Još kada budemo saznali za koje osvojeno odličje u plivanju, sigurno ćemo i mi biti od onih koji će taj uspjeh proslaviti. Naravno, kako neće izostati još jedan Poklon paket - sa naše strane - Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva - Tuškan.