.

utorak, 24. listopada 2017.

Velika obnova i izgradnja dječjih igrališta u naselju Remetinečki Gaj

Remetinečki gaj - Nakon zaista mnogo godina , usudili bi se reći čak i desetljeća, napokon je obnovljeno dječje igralište - na radost mnogih stanovnika i djece -  u centru naselja Remetinečki gaj.

I dok je to isto igralište do nedavna zjapilo prazno ili posjećeno od onih najupornijih - ovih dana ga je prekrasno vidjeti ispunjenog djecom, majkama, roditeljima. dječjim smijehom i cikom.

I dok se oni zabavljaju na tom igralištu, bageri i vrijedne ruke djelatnika -Zrinjevca - započeli su na radovima na još dvije lokacije - dvaju igrališta u ovom naselju. 

Jedno se nalazi u podnožju ljekarne, ispred prostora - Odreda izviđača Savski Gaj -, dok je drugo ispred zgrade br.25. 

Dok su radovi u obnovi igrališta u punom tijeku, mnogi se stanovnici čak ni ne sjećaju, kako je tu nekada bilo igralište, te zastajkuju i pitaju što se tu radi.

Drugo se, pak igralište gradi iz samog početka - kako smo već rekli - na prostoru iz Doma zdravlja. Naime to će biti igralište sa gimnastičkim spravama , tkz. " street workout " igralište.

No, o svemu smo malo više, porazgovarali sa g. Nebojšom Aleksić, vijećnikom Vijeća mjesnog odbora Remetinec.



Nebojša Aleksić, viječnik,
Vijeća mjesnog odbora Remetinec
- Evo, nakon nekoliko godina, malo zapuštenosti - uložila se zajednička energija, naravno uz materijalna sredstva - obnavljaju se zelene površine, odnosno parkovi, igrališta - jer u našem naselju ima zaista veliki broj male djece i svakako im trebamo i moramo omogućiti da se imaju sa svojim roditeljima gdje, sigurno igrati.

Kako ste imali priliku vidjeti, "veliko igralište" odnosno parku u centru naselja je dijelom obnovljen, dok su se radovi nastavili također u obnavljanju dječjeg igrališta ispred zgrade 25, koji je bio zapušten. Ovo igralište se obnavlja sredstvima iz "Malih komunalnih akcija".

Novina je novi park, sa čijom se izgradnjom također započelo tamo kod već postojećeg asfaltiranog igrališta u podnožju Doma zdravlja. To je tkz. "street workout" park. Tu će biti postavljeno nekoliko zanimljivih sprava, za ulično vježbanje u sklopu ovog našeg igrališta. Praktično će to na neki način zaokružiti, parkove i igrališta, što se tiče Remetinca.

Sada je na nama vijećnicima i uz pomoć Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad. na Jarunščici pronaći riješenje, na vrlo izazovno pitanje - Kako na Jarunščici napraviti igrališta, zelene zone, gdje će se djeca moći igrati - s obzirom kako je naselje izgrađeno, tako kako je izgrađeno.

Postoje neke inicijative.

Jedna od njih je, kako bi građani Jarunščice br 11. poklonili taj svoj dio vlasništva nad zemljištem oko zgrade, kako bi Grad tu nešto u tom smislu uradio. No, to je inicijative, koje ćemo vidjeti, koliko je moguća u realizaciji.

Postoji i druga inicijativa, u kojoj se želi u blizini kapelice  / između buduće Vatikanske ulice i stare Karlovačke ceste/nešto uradi. Postoji čak i idejno riješenje..

No, kako sam rekao ,  to je sada na nama u Vijeću mjesnog odbora Remetinec i Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb - zapad, da osmislimo i riješimo pozitivno taj dio zaista velikog problema stanovnika Jarunščice.