.

nedjelja, 8. listopada 2017.

Generalna proba, svečane proslave 10. godišnjice rada i djelovanja KUD-a Sijač

Lučko - Jučer je u sportskoj dvorani Osnovne Škole Lučko održana - genaralna proba - svečanog koncerta upriličenog povodom 10. godina djelovanja i rada Kulturno umjetničkog društva Sijač iz naselja Lučko. 

Uz domaće članove Kulturno umjetničkog društva Sijač na probi su sudjelovali i gosti iz Makedonije, Kulturno umjetničko društvo Koco Racin iz Kičeva. No, na samom svečanom koncertu izvođačima će se pridružiti i dugogodišnji prijatelji članovi Kulturno umjetničkog društva Elizabeta i Jalševca.

Po jučerašnjim dojmovima koje nosimo sa -generalne probe - potpuno opravdanom pozivamo sve, koji  još uvijek dvoje o dolasku na ovaj svečani koncert, da ipak  dođi i svojim dolaskom uveličaju ovaj zaista kulturni vrijedan kako za članove Kulturno umjetničkog društva Sijač, ali i za mještane naselja Lučko povijesni događaj.

Sasvim smo sigurni kako ćete uživati u viđenom i ponijeti sa sobom zaista drage i nezaboravne uspomene sa ovog događaja.



Iva Petrović, predsjednica
Kulturno umjetničkog društva Sijač
- Nakon mnogo uloženog truda i u samu organizaciju sutrašnjeg svečanog koncerta povodom proslave 10. godišnjice zaista uspješnog rada i djelovanja našeg Kulturno umjetničkog društva Sijač, danas održavamo generalnu probu.

Moram naglasiti kako su nam u goste došli i naši veliki prijatelji . Kulturno umjetničko društvo Koco Racin iz Kičeva, kako bi svojim snažnim i zanimljivim nastupom uveličali našu proslavu.

Dan smo proveli u druženju sa gostima, gdje smo ih upoznali ponosno sa ljepotama našeg Zagreba, te odveli u Aqvapark Adamovec, gdje smo uživali do kasnih popodnevnih sati.

Sada ste bas zatekli na generalnoj probi, koja se odvija željenim tokom. Upravo je na rasporedu nastup naših prijatelja iz Makedonije, no nećemo vam otkriti baš sve, dođite sutra (no malo ranije - jer kako čujemo - biti će mnogo zainteresiranih za ovaj koncert) i uživajte u zajedno sa nama svima u ljepoti stvaranja, tradicije, mladosti, iskustvu starijih, prijateljstvu, ljubavi prema pjesmi i plesu ...



Jovica Blaževski, voditelj
Kulturno umjetničkog društva Koca Racin iz
Kočeva.
- Prije svega od srca želim čestitati našim domaćinima 10. godišnjicu zaista uspješnog rada i djelovanja Kulturno umjetničkog društva Sijač iz Lučkog

Pozdravio bih i stanovnike naselja Lučko u svoje osobno ime, u ima  svih članova Kulturno umjetničkog društva Koce Racin ali i u ime stanovnika našeg grada predivnog Kičeva. 

Ovdje u Lučom smo sada već drugi dan i već sada zaista možemo pohvaliti naše domaćine na dosada viđenom i doživljenom, kako u Lučkom, tako i u gradu Zagrebu ali i u Hrvatskoj, u djelu koji smo imali prilike doživjeti.

Želio bih istaknuti kako Kulturno umjetničkog društva Koce Racin nije po prvi puta u gostima ovdje u Lučkom. Iza nas je pet dolazaka, pet iznimno dojmljivih druženja, koje samo potvrđuje snagu i odlučnost našeg zajedničkog prijateljstva.Siguran sam kako ćemo ovo zajedničko blago, uspjeti prenijeti i na buduće generacije.

Evo, pred nama je - generalna proba - u kojoj uživamo svi ovdje prisutni. Uz izvođenje koreografija, tu se uvijek doživi iskrena podrška,doživi  po koja dobačena šala. Uglavnom sve je kako treba.

Za kraj, očekujemo veliki broj stanovnika Lučkog ali i gostiju iz obližnjih naselja, kako bi svi skupa, na pravi način, pjesmom, plesom i pljeskom - proslavili ovaj važan jubilej za sve članove Kulturno umjetničkog društva Sijač iz Lučkoga. 




























Ispričavamo se zbog lošije kvalitete pojednih fotografija!