.

utorak, 10. listopada 2017.

Budi se novi dan

Novi ZagrebAko su ti misli negdje drugdje nego što bi sada ovdje trebale biti , ti si u stvari u svijetu mašte.


Tamo, gdje je sve moguće, tamo gdje nema granica. Tamo jedino vlada beskonačnost. U mašti konstruiramo svoje buduće putovanje. U mašti stvaramo nove poslovne poduhvate. Kroz maštu kroći se vrlo lako i bezazleno. U mašti nema napetosti i istovremeno ima dovoljno vremena za sve. U mašti se odmaramo. Mašta je neki  vid kreativne fokusirane meditacije uma i tijela.
Koliko često se nađete u tom svijetu? Idete li tamo svjesno ili samo kada treba pobjeći od surove svakodnevice? Dopuštate li sebi da maštate ? Dopuštate li to drugima? Je li to uopće ozbiljna ili neozbiljna radnja?

Znadete li da danas što držite u ruci i neophodno vam je važno , nekada je bio samo plod mašte nečijeg uma?

Mogu tako krenuti nabrajati niz predmeta koji nas okružuju bez kojih danas ne možemo ni zamisliti život , da su nekada bili plod mašte nečijeg uma. Od opipljivih predmeta , mogu krenuti sve do nekih postulata i znanstvenih teza koje danas vladaju,a nekada su bili nepoznanica.

Sve je to put transformacije nečije mašte u neko konkretno djelo.

Krenimo i maštajmo


Kako vam je sve to sada mnogo jasnije i bliže razumijevanju, možete zaključiti kako je mašta nešto što nas održava u svijetu volje. Oni koji su kako kažu izgubili volju, oni su izgubili maštu. Mašta kada postaje svjestan čin, koristan je korak na putu realizacije naših svakodnevnih obaveza i naših snova, odnosno budućih radnji.

Slike


Mozak svaki pojam ima registriran kao sliku. Slika može biti zvučna, vizualna, gustativna, kinestetička ili olfaktivna. Svako slovo koje ste učili kao vrlo malo dijete mozak je pohranio u obliku slike. Sve ono što niste mogli zapamtiti jer vas je netko forsirao da zapamtite , niste zapamtili. Znamo reći da ne možemo zapamtiti bez razumijevanja. Ako pojam nema slike, on je nerazumljiv i vrlo brzo se zaboravlja. Poneke teške pojmove ili podatke koje ste morali zapamtiti tražili ste sami poveznicu u svom umu kako biste je lakše zapamtili.

Evo, kako vidite , maštovitost je ništa drugo nego davanje slika pojedinim podacima, situacijama kojima pojačavamo pamtljivost u našem umu. Slika koju smo stvorili, mi smo je zapamtili i zbog toga ćemo se često vraćati na nju. Vraćajući se naša fokusiranost raste i mi nekada svjesno, no najvećim dijelom nesvjesno radimo u njenu korist.

Odgovornost


Vaša odgovornost je jedino u tom dijelu da možete birati svjesno maštati.
Vaša odgovornost je da možete birati pozitivno ili negativno upotrijebiti svoju maštu. Potenciranje negativnih situacija iz naše mašte, potenciramo i nesvjesni rad na njima. Stoga pitanje, zašto se meni baš to sad događa i nije bez odgovora.

Ono o čemu misliš to ti se događa.

Imate pravo maštati o svemu o čemu želite.

Pretvarajte u svojoj mašti nemile situacije na poslu u onakve ugodne i zadovoljne u kakvima bi željeli biti. Pretvarajte loša ponašanja pojedinaca oko sebe u onakva kakva bi za vas bila prihvatljiva.

Po zadnjoj informaciji koju ste poslali svom mozgu, on će raditi.

I tako na kraju……

Budi novi dan


a u njemu uvijek imate priliku isprobati nešto novo, nešto na drugačiji način nego ste do sada činili.

Pozdravite kolege na poslu drugačije, nego što ste to do sada činili.

Uputite rečenicu kad nešto želite od vašeg djeteta na drugačiji način, nego što to do sada činite.

Vaš mozak će vam biti beskrajno zahvalan. To je veliki rezervoar koji želi i treba raditi. Pružite mu taj gušt.

Dajte mu nešto novo i njemu je danas novi dan.