.

četvrtak, 14. rujna 2017.

German Open 2017

Remetinečki GajCrossminton klub Zagreb, je po prvi puta otišao u Njemačku na turnir a da to nije Svjetsko prvenstvo. Otišli smo na treći po redu turnir iz Master serije koji se održavao u Fulerstenfeldbrucku, gradiću pokraj Minhena. Turnir je to koji se boduje sa 1000 bodova za svjetsku rang listu i na kojem je sudjelovalo 178 natjecatelja iz 17 država.

Na turniru je sudjelovalo i 11 članova našeg kluba.

U najatraktivnijoj kategoriji (OPEN) naš prvi reket i reprezentativac Hrvatske, Nikola Kučina odigrao je ponovo dobar turnir. U grupnoj fazi takmičenja ostvario je sve tri pobjede, a u osmini finala naletio je na ukrajinca Mandryk Myhailo (pobijedio na turniru) izgubio u dva seta i tako zauzeo 9.mjesto osvojio novih 340 bodova i trenutno zauzima 15.mjesto na svjetskoj rang listi.

U kategoriji Ladies, imali smo tri natjecateljice (Paula Barković, Zrinka Jagečić i po prvi puta u ovoj kategoriji na Master turniru još uvijek juniorku Lauru Jagečić). Na žalost voljom ždrijeba Paula i Laura su se našle u istoj grupi uz europsku prvakinju (Danaja Knez) i svjetsku prvakinju do 18 godina (Androlova).

Paula Barković prošla je grupu i u četvrt finalu igrala protiv Jasmine Keber, izgubila u dva seta (17:15;16:10) te osvojila 5.mjesto. Jasmina Keber je na kraju osvojila turnir. Paula Barković je sa osvojenih 250 bodova skočila na svjetskoj rang listi i trenutno je 11. Igračica na svjetskoj rang ljestvici.

Zrinka Jagečić sa dvije pobjede i dva poraza nije prošla grupu, kao i njezina sestra Laura koja je izgubila sva tri meča.

Jagečić Zrinka zauzima 14.mjesto, a Laura Jagečić 38.mjesto na svjetskoj rang listi.

U kategoriji U-18 boys imali smo dva natjecatelja. Marko Jerković je igrao četvrtfinale i izgubio. Osvojio je 5.mjesto, dok Borna Petak nije prošao grupu. Marko je trenutno 19. Dok je Borna 26. na rang ljestvici.

Benčić Gracia, igrala je kategoriju U-12 mix, kao najmlađa i kao jedina cura osvojila je 7.mjesto. Na rang ljestvici djevojčica do 12 godina trenutno je 18-ta.
U kategoriji M +40 sva tri naša natjecatelja ispala su u grupnoj fazi turnira. Siniša Jagečić (56.), Benčić Tomislav (79.) i Barković Dario (118.) ovaj puta nisu imali sreće.

Benčić Željka u kategoriji W+35 ispala je u grupnoj fazi natjecanja. Trenutno je 31.na svjetskoj rang ljestvici.

U kategoriji M+50 imali smo jednog natjecatelja. Nebojša Aleksić po prvi puta je na turniru Master serije prošao grupu, na kraju izgubio u četvrtfinalu i osvojio 5,mjesto. Sa novih 400 bodova skočio je na rang ljestvici i trenutno zauzima 18.mjesto.



Drugog dana turnira igrali su se parovi (Open i mješoviti). U konkurenciji mješovitih parova imali smo dva para u natjecanju. Par Jagečić Zrinka/Wirth Severin osvojio je 9.mjesto, dok je par Barković/Kučina izgubivši u četvrt finalu od poljskog para osvojio 5.mjesto.


Izvijestio:
Nebojša Aleksić,
predsjednik Crossminton klub Zagreb


























Ispričavamo se zbog lošije kvalitete pojedinih fotografija.