.

srijeda, 30. kolovoza 2017.

Pula Open 2017, kao i obično - odlični rezultati uz predivno druženje

Pula U subotu 26.08.2017.godine po drugi puta organizirali smo međunarodni turnir u crossmintonu na terenima i u krugu Hotela Pula. Turnir se bodovao za svjetsku rang listu (250 bodova), te se prijavio 31 natjecatelj iz 7 država (Češka, Mađarska, Poljska, Njemačka, Srbija, Slovenija i Hrvatska). Takmičenje je održano u 5 kategorija (Open, Ladies, M+40, Open doubles i Mix doubles).

Atrakcija ovog turnira je da su tereni na kojima se igra udaljeni svega 20-tak metara od bazena smještenog u središtu Hotela Pula.

Open kategorija okupila je 9 igrača, svjetski prvak do 18 godina Jovan Jaša (Slovenija), te dvojicu igrača koji su osvojil 5.mjesto na Svjetskom prvenstvu održanom prije 2 mjeseca u Varšavi, Oliver Vincze iz Mađarske i Nikola Kučina član našeg kluba. Sam završetak ove kategorije opravdao je sva očekivanja.

U oba polufinalna meča pobjednik se odlučivao u trećem setu. Nikola Kučina (usprkos maloj ozlijedi desnog ramena) nije uspio pobijediti Olivera Vinczea, treći set odlučen na razliku (16.13: 14:16: 17:15). U drugom polufinalu Jovan Jaša pobijedio je Borisa Jerkovića (Srbija) također treći set na razliku (16:11; 9:16; 17:15).

Finale, tri seta i pobijeda Jaše Jovana 23:21, nakon što je Oliver Vincze propustio 5 meć lopti. Oliver je vodio u trećem setu 15:12 imao tri meč lopte i tri svoja servisa da završi meč, međutim nije uspio.

U kategoriji Ladies, pobijedu je odnijela višestruka svjetska i europska prvakinja Jasmina Keber (Slovenija) koja je u finalu pobijedila klupsku kolegicu Danaja Knez, inače još uvijek europska prvakinja.

Jasmina se nakon poroda polako vraća u svoju staru formu i bez izgubljenog seta je osvojila turnir.

Naše igračice Paula Barković i Zrinka Jagečić osvojile su treće mjesto.

Kategorija muškarci +40 imala je najviše igrača (12), pobjedu je ostvario Matjaž Šušteršić (Slovenija),koji je u finalu pobijedio Romana Jurasa (Češka). Damir Barišić član speed badmintonskog kluba Pešekani iz Opatije osvojio je treće mjesto. Svakako najveće iznenađenje je da mađar Karoly Vincze, prvi nositelj nije prošao grupnu fazu natjecanja.

U kategoriji parovi, pobjedu su odnijeli Karoly i Oliver Vincze (Mađarska) dok su sestre Jagečić (Zrinka i Laura) osvojile izvanredno drugo mjesto.

U mješovitim parovima pobjedu je ostvario mladi par iz Slovenije Danaja Knez i Jovan Jaša, dok su naše uzdanice Nikola Kučina i Paula Barković osvojili treće mjesto.

Osim medalja i pehara, pobjednici u pojedinačnim kategorijama uz pokroviteljstvo firme „Sunčana staza“ d.o.o. nagrađeni su i vikend aranžmanom (polupansion za dvije osobe) u Hotelu Holiday u Zagrebu.

Nakon turnira i podjele medalja i nagrada, organizator turnira Crossminton klub Zagreb upriličio je i after party uz roštilj.

Turnir u Puli ne ide u kategoriju velikih turnira, ali je svakako turnir na kojem se igrači osjećaju opušteno i zadovoljno. Prošle godine bilo je igrača iz 5 država, ove godine iz 7.

Iduće godine biti će ih još više i turnir će biti još bolji. Naravno, zahvala i uposlenicima Hotela Pula, „Sunčanoj stazi“ d.o.o. bez kojih ne bi ni bilo turnira u Puli.

Slijedeći turnir na koji će sudjelovati članovi Crossminton kluba Zagreb, biti će turnir iz Master serije (1000 bodova) koji se održava u Minhenu od 08.-10.09.2017 godine i na koji se prijavilo 168 igrača.



Službeni rezultati:

Open
  1. Jovan Jaša     (Slovenija)
  2. Oliver Vincze     (Mađarska)
  3. Boris Jerković     (Srbija)
Nikola Kučina     (Hrvatska)

Ladies
1.   Jasmina Keber     (Slovenija)
2.   Danaja Knez     (Slovenija)
3.   Paula Barković     (Hrvatska)
Zrinka Jagečić     (Hrvatska)

M +40
  1. Matjaž Šušteršić     (Slovenija)
  2. Roman Juras     (Češka)
  3. Damir Barišić     (Hrvatska)
Silvo Vidmar     (Slovenija)

Doubles
  1. Oliver Vincze/Karoly Vincze     (Mađarska)
  2. Zrinka Jagečić/Laura Jagečić     (Hrvatska)
  3. Silvo Vidmar/Mikuš Dejan     (Slovenija)
Jan Juras/Roman Juras     (Češka)

Mix doubles
  1. Danaja Knez/Jaša Jovan     (Slovenija)
  2. Jasmina Keber/Matjaž Šušteršić     (Slovenija)
  3. Paula Barković/Nikola Kučina     (Hrvatska)
Alida Jerković/Boris Jerković     (Srbija)



Izvijestio:
Nebojša Aleksić,
predsjednik Crossminton klub Zagreb






















* Ispričavamo se zbog fotografija lošije kvalitete!