.

utorak, 9. svibnja 2017.

Vesela i zanimljiva proslava Međunarodnog praznika rada u Sloboštini

Sloboština - I ove je godine 1. svibnja 2017. godine Podružnice umirovljenika Sloboština, deveti puta za redom organizirala proslavu Međunarodnog praznika rada. Na sreću, za razliku od protekle godine, ove godine - vrijeme je išlo na ruku organizatorima - te sa na proslavi okupilo mnoštvo novozagrepčana, umirovljanika,  kako smo uspjeli vidjeti  - iz svih Podružnica umirovljenika Novog Zagreba (23. Podružnice). Neslužbeno se govori o brojci nešto većoj od 600 sudionika.

I ove se godine, na veliko zadovoljstvo organizatora - Podružnice umirovljenika Sloboština ovaj susret su podržali mnogobrojni donatori među kojima ćemo spomenuti samo neke - Dom za starije i nemoćne osobe - Sveta Ana,  Moby Dick te  Pekarnica Sloboština .... 



Ljeposava Barta, predsjednica
Podružnice umirovljenika Sloboština i
predsjednica Matice umirovljnika Novi Zagreb
- Zaista mi je drago što smo se i ove godine okupili u zaista velikom broju.

Lani nas je na žalost omela kiša, pa smo se morali snalaziti u prostorijama i pod kišnim nebom.

Kako zasigurno znate ovo je već deveta, tradicionalna godina, kako proslavljamo Međunarodni praznik rada, ovdje na centralnom trgu naselja Sloboština, u organizaciji Podružnice umirovljenika Slobiština. danas se okupio zaista veliki broj , kako umirovljenika - njih iz 23. Podružnice Novog Zagreba - ali i ostalih građana, koji nam se svake godine pridružuju u sve većem broju - u ovoj proslavi.

Iza vovoga stoji odlična organizacija, kako naših volontera (ovdje mislim na članove Podružnice Sloboština) također , Matice umirovljenika Novi Zagreb ali i Gradskog ureda za socijalnu  zaštitu i osobe s invaliditetom ali, Dom za starije i nemoćne Sveta Ana, te veliki broj donatora, kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo. Naravno, kako nikako ne smijem ne spomenuti i Gradsku četvrt Novi Zagreb / istok, te Vijeće mjesnog odbora Sloboština, koji su našim članovima osigurali dva autobusa za izlet.

Kako ste i sami imali priliku vidjeti, naši članovi ali i gosti su priredili ugodan i zanimljiv kulturno umjetnički program, nakon koje ga je spontano krenuo i ples na otvorenome, ovdje na trgu.

Upravo ovakvi susreti pokazuju i dokazuju, kako našim ljudima nije potrebno mnogi, da bi se družili, uživali u plesu i pjesmi - a zar ima išta ljepše ljudima naše dobi!?



Za zabavni i kulturni program su se pobrinuli, prije svega  gospodin Krešo, koji je ustupio svoj razglas ali i birao glazbu, nakon kulturnog programa i nastupa Mješovitog pjevačkoga društva Trnsko, Pjevačkoga društva Novi Zagreb i gostiju - "Kaubojke " iz Dubrave, te gđe. Ljiljane koje je uspješno recitirala svoje tekstove.

Nakon zaista uspješnog i zanimljivog kulturnog programa, uslijedila je tradicionalna podjela graha, koja je izmamila mnoge osmjehe na lica prisutni. 

Nije trebalo mnogo da se stvori kolona onih koji već tradicionalno svih ovih godina dolaze ovamo na  taj "specijaliteta". Kolona je bila dugačka, ali vješte volonterke Podružnice umirovljenika su svojim radom, svakog trena kolonu činile sve kraćom. Stoga ćemo iskoristiti priliku i zahvaliti svim volonterkama koje su svojim radom, podjelom graha, kolača, pićem, ali i uvijek nasmijanim, vedrim licem uvelike uljepšale ovu proslavu.

Ubrzo nakon graha, započela je podjela i pića, a za kraj i kolača. Zasigurno nije potrebno spominjati kako je veliko veselje ali  i pjesma zavladala središnjim trgom naselja Sloboština uslijed čega je započeo i ples na otvorenom.