.

četvrtak, 4. svibnja 2017.

Svibanjski program Kulturnog centra Travno


Travno - U najavi naših programa za svibanj, za spomenuti je da smo jučer, 3. svibnja otvorili izložbu likovnih društava i udruga Španciramo Zagrebom - Travno.

Pred nama je čitav niz zbivanja za velike i male, pa i za one srednje.

Već u petak imamo - Festival male frankofonije - ,  a u nedjelju, povodom Majčinog dana u 11,00 sati nastupit će dječji zbor Pahuljice.

Govoreći o muzičkom programu treba svakako najaviti - Kajkavski kabaret - Mirka Švende Žige, koji nam se uvodno predstavio u programu za Dane Travnog, a s velikim veseljem naglasiti da nastavljamo i s JAZZ programima. Nakon izuzetnog koncerta - A love supreme - u travnju, Darko Stanojkovski Grappone  ovom zgodom će na udaraljkama pratiti Matiju Dedića na klaviru i Minju Kuzmanić – vokal, u programu pod naslovom - My life. Za folklornu glazbenu sastavnicu u svibnju su zaduženi veterani „Ivana Gorana Kovačića“.

Uz Završnu produkciju polaznika radionica i tečajeva KUC-a Travno, te predstava za djecu - Frančesko kobasica - i - Još jedna priča o pepeljugi -, neizostavno treba naglasiti ovogodišnju premijeru našeg stalnog partnera Triko cirkus teatra, predstavu Sakupljačice tame. Sigurna sam da će priča o vješticama kao simbolu potisnute ženske snage ispričana na cirkuski način redateljice Ive-Petre Dragan biti pravi cirkusko-kazališni čin koji će nas obogatiti a ujedno i zabaviti.

Nije na odmet pripomenuti da većina naših programa nosi oznaku: ULAZ SLOBODAN.






Priredila: Vedrana Prlender, stručni suradnik za odnose sa javnošću Centra za kulturu Travno