.

četvrtak, 27. travnja 2017.

Zagrebački sinkro klub - Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniorke

Dodaj naslov
Sportski park mladost - Prošlog vikenda (22.-23.04.) na bazenima Mladost na Savi, održalo se Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniorke, plivačice rođene 2004., 2003. i 2002. godine. Prvi dan natjecanja započeo je disciplinom figure u kojoj se natjecalo preko 60 plivačica iz 7 hrvatskih klubova: Primorje Aqua Marisa (Rijeka), KSP Dolfina (Split), KSP Sisak te zagrebačkih Špoljarić sinkro klub, KSP Medveščak, Zagrebački sinkro klub i HAKSP Mladost koji je ujedno bio i priređivač ovog natjecanja.

Popodnevni dio se nastavio u discipli solo u kojoj je triumfirala riječka Matea Butorac (sveukupno 135,6611), nakon koje slijede Medveščakove Lorena Kadić (131,6889) i Lana Palijan (124,5500) te u disciplini tim u kojoj je konačni poredak bio: 1. KSP Medveščak (126,5361), 2. KSP Primorje Aqua Maris (125,6799) i HAKSP Mladost (114,4792).  Iako su naše sirene osvojile treći rezultat za samu koreografiju, zbog prosjeka bodova u disciplini figure, koji se pribraja ocjenama pojedine koreografije, ZSK je s ukupno osvojenih 113,2389 zasjeo na 4. mjesto u sastavu: Ana Petković, Petra Bolarić, Dorotea Jelić, Lana Starman, Nika Sančanin, Eva Kralj, Emma Pokas, Mia Vuk i Tara Mirković kao zamjena.
U nedjelju, drugom dijelu natjecanja, gledali smo discipline duo i kombinacija u kojoj su ZSK-ovke u konkurenciji od 7 kombinacija osvojile brončanu medalju osvojivši 58,6667 bodova u sastavu: Ana Petković, Petra Bolarić, Dorotea Jelić, Lana Starman, Nika Sančanin, Eva Kralj, Emma Pokas, Mia Vuk, Tara Mirković, Paola Cesar te Margareta Presečki i Vida Crnjak kao zamjene. Naša koreografija na temu kinematografije digla je publiku na noge prikazavši našu viziju Pirata s Kariba, Kuma, Paklenog šunda, Titanika, Nemoguće misije i 7 veličanstvenih. 

Nika Skendrović i Ivana Lukač, trenerice
 mlađih juniorki Zagrebačkog sinkro kluba
 - Svakako najteže je bilo plivačicama Eva Kralj i Mia Vuk koje su na ovom natjecanju nastupile u disciplinama figure, duo, tim i kombinacija. Njihov duo sveukupno je osvojio 5. mjesto sa sveukupnih 108,3361. ''Naravno kako je uvijek najnapornije onim plivačicama koje nastupaju u svim ili većini disciplina. Tim plivačicama je apsolutno veći stres i pritisak ne samo na natjecanju, već i tijekom cijele sezone. Naime, kako bi uopće stigle uvježbati dodatne koreografije, u ovom slučaju duo, potrebno je ostvariti puno veći broj treninga od drugih plivačica. Vrlo često te plivačice dolaze u dodatnim terminima i treniraju i onda kada su njihove kolegice slobodne. A zbog nedostatka prostora često uzimamo karte za građanstvo tijekom vikenda, praznika i blagdana ili putujemo u Tuheljske toplice ili Sisak na dodatne treninge. No, na kraju se ipak sve isplati kada vidimo zadovoljstvo i osmjeh na licima plivačica i njihovih roditelja i vjernih navijača. I na ovom natjecanju smo imali najglasniju podršku s tribine koja nas je, uz neizostavan trud naših cura, i doveo na postolje. Posebno smo zahvalni podršci roditelja koji nas prate na svim natjecanjima, u Hrvatskoj i izvan nje. Naše mlađe juniorke sada čeka kratki odmor, a onda se bacamo na nove sportske avanture - međunarodna prvenstva Primorje synchro cup (Rijeka, 09.-11.06.) i Hungarian open (Budimpešta, 23.-25.06.).'' .

No, ostatak kluba ide dalje punom parom jer nas već u subotu 06.05. na bazenima Mladost na Savi očekuje Prvenstvo škola grada Zagreba, ''Zlatna Ribica 2017'', na kojem će odmjeriti snage najmlađe sinkrice u gradu. ''Ovo natjecanje se održava samo u disciplini figure, a na njemu će nastupiti preko 40 plivačica Zagrebačkog sinkro kluba (Kadetkinje, Ribice, Dupini i Zvjezdice). Za veliki broj plivačica Zlatna Ribica je prvo pravo natjecanje u njihovoj sinkro karijeri, dok je za grupu kadetkinje (plivačice do 12 godina starosti) ovo tzv. trening natjecanje pred gradsko i državno prvenstvo koje će se održati 27. i 28.05. (Prvenstvo Zagreba) i 03. i 04.06. (Prvenstvo Hrvatske) na bazenu ''Utrine'' pod priređivačkom palicom novozagrebačkog ZSK-a.'' 









Napisala : Lana Marković, predsjednica Zagrebačkog sinkro kluba




Brončana kombinacija

Brončana kombinacija

C kombo sa  trenericama
Ivanom i Nikom

Duo Eva Kralj i Mia Vuk

Tim 1

Tim 2

Tim 3

Tim 4

Tim čeka ocjene

Dupini u novim - badićima - za nastup

Vjerni navijači!
Ispričavamo se zbog lošije kvalitete ponekih fotografija!