.

ponedjeljak, 3. travnja 2017.

Trud novozagrebačkih sirena se uvelike isplatio

Rijeka - Kako doznajemo od Lane Marković - predsjednice zagrebačkog sinkro kluba, članice kluba su vrlo zapaženo nastupili prošlog vikenda (25. i 26.03.) na Državnom prvenstvu za juniorke u Rijeci  - gdje su ostvarili odlične rezultate, osvojivši medalje u 3 od 4 discipline: broncu u disciplini solo te srebro u disciplinama tim i kombinacija, čime je klub na ovom natjecanju bio najuspješniji . 



Za one koji nisu upućeni vrijedi reći kako je Zagrebački sinkro klub je klub sinkroniziranog plivanja iz Novog Zagreba, sa sjedištem treninga na bazenima Utrine. Djelujemo od 1994. kao dio Zagrebačkog plivačkog kluba, a od 2003. godine i kao samostalna udruga - sportski klub. 

Naime, u organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba održano je Prvo otvoreno prvenstvo Hrvatske u sinkroniziranom plivanju 20. i 21. studenog 1993 godine. Športska aktivnost počinje 1. veljače 1994. godine radom Škole plivanja i Škole sinkroniziranog plivanja, dok je od 13. lipnja 2003. registriran kao športska udruga pod današnjim nazivom. Osnovna djelatnost je provedba plana i programa škole sinkroniziranog plivanja te prisustvovanje na prvenstvima na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Klub broji 80 plivačica te kvalitetan stručni kadar i brojne volontere. Iz godine u godinu, a posebno u posljednjih 6 godina, ZSK pokazuje znatni napredak u rezultatima i broju djece upisane po sezoni. Iz sezone u sezonu je prisutan na natjecanjima svih dobnih skupina te ostvaruje sve kvalitetnije i zapaženije rezultate.



Ovdje donosimo i završni poredak:

Solo:
  1. Tea Mustač, Primorje Aqua Maris (Rijeka)
  2. Matea Butorac, Primorje Aqua Maris (Rijeka)
  3. Dora Šćuric, Zagrebački sinkro klub
Tim:
  1. Pimorje Aqva Maris, Rijeka
  2. Zagrebački sinkro klub, Zagreb
  3. HAKSP Mladost, Zagreb
Kombinacija:
  1. Pimorje Aqva Maris, Rijeka
  2. Zagrebački sinkro klub, Zagreb
  3. KSP Dolfina, Split
U disciplini duo sva tri mjesta su osvojile plivačice Primorje Aqua Marisa, dok su Lara Buhin i Dora Šćuric iz Zagrebačkog sinkro kluba bile 4.



Već slijedećeg vikenda (08. i 09.04.) novozagrebačke plivačice s Utrina natječu se u dobnoj skupini mlađih juniorki (djevojke između 13 i 15 godina), dok će kadetkinje (plivačice do 12 godina), Laura Sarić i Katarina Baković, zlatne s Prvenstva Hrvatske u slobodnim rutinama (Split, 25. i 26.02.), pokazati što znaju na međunarodnom natjecanju 3. MEC Cup u Bratislavi.














Nema komentara:

Objavi komentar