.

ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Redovita izborno izvjaštajna skupština Kulturno umjetničkog društva - Dike

Sveta Klara - U nedjelju 2. travnja 2017. godine je održana redovita godišnja izborno izvještajna skupština Kulturno umjetničkog društva - Dike.

Kao i obično i ovoj je skupštini prisustvovao veliki broj gostiju i uzvanika što samo potvrđuje kontinuitet i kulturnu tradiciju uspješnog djelovanja ovog na daleko poznatog društva.

A da je društvo zaista aktivno u očuvanju ali i pronošenju kulturne tradicije ovih (Turopoljskih) ali i šire krajeva govore mnoge aktivnosti koje smo mogli čuti  u Izvještaju o radu u protekloj godini. Nabrojiti ćemo tek neke...

Stoga, smo mogli čuti kako su 1. svibnja nastupili na prvomajskoj proslavi u naselju Sloboština, koju su organizirali u zajednici sa Podružnicom umirovljenika Sloboštine.

5. svibnja 2016. godine također nastupaju u crkvi u naselju Slobiština sa prigodnim programom povodom blagdana Spasovo.

Već par dana kasnije , 8. svibnja - složno se i sa velikim entuzijazmom odazivaju na obaveznu smotru Kulturno umjetničkih društava grada Zagreba, koje je bio organiziran u Koncertnoj dvorani - Vatroslav Lisinski.

11. kolovoza se održava tradicionalno Klarinje, gdje svojim nastupom već tradicionalno oduševljavaju mnogobrojnu publiku. Za tu priliku himna - Svetoklraske ljubavi - ovog Kulturnog društva Dike je otvorila ovu nadaleko poznatu kulturnu manifestaciju uz veliku podršku publike.

Išlo se ne Hodočašće u svetište Marija Bistrica, aktivno su sudjelovali na obilježavanju velikog jubileja za cijelu župu - 650. godona postojanja župe, uz nazočnost kardinala Bozanića , gradonačelnika Milana bandića  i mnoge druge uglednike iz javnog, kulturnog i političkog života.

Za kraj bi spomenuli 8. tradicionalni svečani Jesenski koncert u Svetoj Klari , vrlo uspješan nastup u Centru za kulturu Novi Zagreb, gostovanje u Bukevju, Plesu, Jablanovcu....



Jadranko Baturić, zamjenik predsjednika
Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
-  Večeras smo bili Izborno izvještajnoj skupštini Kulturno umjetničkog društva - Dike, gdje je izabrano - novo /staro - rukovodstvo. Nihov rad, pratom punih dvanaest godina.

Moram priznati, kada ih čovjek gleda, veseli se kako čovijek u njihovim godinam može zadržati živahnost, poletnost.... Želim istaknuti, kako sam uvijek bio malo slab na njih i na naselje Sveta Klara.

Divno su društvo, puno znaju, lijepo se družiti sa nima osobno ih poznajem i želim da što duže nastave na ovaj način uživati. Evo,  uspjeli smo ove godine im pomoći i kroz Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad i kroz - ZAFAZ - zahvaljujući sredstvima koje su nam oni pružili od strane Grada i gradonačelnika i vjerujem da na ovaj način, učinili jednu dobru stvar za njih i njihove članove.



Drago Topolovec,  predsjednik
Zajednice folklornog amaterizma Grada Zagreba
- Večeras smo se ovdje u naselju Svate Klara našli na svečanoj sjednici povodom Godišnje skupštine Kulturno umjetničkog društva Dike.

Evo samo ime govori kako je to dika Svete Klare jedno od dva društva, a drugo je Kulturno prosvjetno društvo Sveta Klara. No, Dika nam je nekako u secu, jer oni imaju u svom repertoaru, stare pjesme, čuvaju tradiciju  ovog Turopoljskog kraja, što naročito dolazi do  izražaja na njihovim nastupima.

Oni se nama redovito odazivaju na sve nastupe, na sve pozive u Gradu Zagrebu. Kada se god nešto treba oni su tu i na njih se uvijek može računati, zato su nam onako snažno prirasli srcu, pomažemo ih i  dalje ćemo to također činiti, samo neka dalje nastave održavati tradiciju ovog dijela Turopolja i da budu tako dobri i dragi, te dični za svoj kraj.



Marina Pucević, , suradnica
Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića
-  Što reći? Skupština je zaista odlično organizirana, a na njoj smo čuli odlične rezultate.

Kulturno umjetničko društvo - Dike, su same po sebi posebne. To je generacija ljudi koju sa simpatijama nazivamo 50+ i oni imaju dosta slobodnog vremena, ali se i imaju volje baviti pjesmom. Pjevaju zaista jako ljepo , dojmljivo i sa dušom.

Pjesme du im božanstvene, diraju i srce i dušu. Rade i vesele se.

Mnogo putuju. Evo moja je stvarno želja kako bi im se sve njihove želje ostvarile i kao u ostalom svaki puta do sada  - zdušno ću im pomoći, baš kako i naš Gradonačelnik preko ZAFAZ -a, preko Gradskog ureda za kulturu, a tu je i Vijeće gradske četvrti i vijeće mjesnog odbora. Oni su svoje rekli i oni ih isto tako puno pomažu . Ja sam uz njih sa pomoći koju god trebaju.

Čestitam im od srca na njihovom dosadašnjem radu!



Jasenka Glavić, predsjednica
Udruge žana Jakuševec
Izuzetna nam je čast prisustvovati Skupštini KUD-a DIKE Sveta Klara. O Dikama se naveliko čuje. Oni su veličina sami za sebe. Jako su aktivni, iako su u najboljim zrelim godinama, što je za svaku moguću pohvalu. Njihova velika energija je prepoznata o čemu svjedoče sve njihove aktivnosti i nastupi. 

Kada smo se dogovarale na sastanku Udruge žena Jakuševec, tko će prisustvovati njihovoj skupštini, tražilo se mjesto više jer svi žele ići na Dike! 

Njihov rad prepoznao je i gradonačelnik koji ih je također pohvalio i zaželio mnogo uspjeha u radu. Naravno, pridružujemo se i mi čestitkama i željama da mnogo godine zajedno se druže i kako oni sami kažu oduševljavaju sve prisutne.



Naca Lacković, predsjednica
Pjevačkog društva Novi Zagreb
- Izuzetno sam počašćena što sam ovdje, jer ovdje u goste Kulturno umjetničkog društva Dike, dolazim nešto duže od šest godina, od kada moje društvo postoji.

Za voditelja smo imali istog prof. Kačurova, koji nam je na žalost preminuo. No isto tako sad imamo njegovog unuka.

Izuzetno sam sretna i želim, puno sreće zdravlja i uspjeha u  radu.

Isto to želim svim mojim dugovljanima, da nam se dođu pridružiti u našu novoosnovanu Podružnicu umirovljenika. Proširili smo zbor sa novim članovima, svi su dobrodošli, koji žele pjevati - pogotovo muški.

Druženje održavamo utorkom i četvrtkom od 17,00 do 18,00 sati i svaku prvu subotu u mjesecu druženje uz živu glazbu.



Boris Kihak, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora  Svate Klara
 Danas mi je pripala čast da vodim i ovu Skupštinu, jednog od najstarijih društava - Kulturno umjetničkog društva Dike.

Vidjeli ste i sami, kako smo se zabavili. Svo ovo zaista prekrasno događanje, sa odličnim rezultatima, i zaista odličnom organizacijom ide kraju.

- Čuli smo zaista lijepe rezultate o prošlogodišnjem radu.

- Da, zaista su lijepi, to smo mogli čuti iz Izvješća o radu, a  posebno meni i ne samo meni,,jer je to ipak čast društvu i rukovodstvu da je Gradonačelnik isto koji je došao, koji je bio prisutan na ovoj Skupštini, da je pohvalio rad, te zaželio svima skupa da isto tako odlično nastave i dalje u buduće.



Ivica Stolneković, predsjednik
Kulturno umjetničkog društva Dike
-  Danas smo održali Izvještajnu godišnju skupštinu, kako i svake godine.

Moram istaknuti kako sam zadovoljan radom našeg  Kulturno umjetničkim društvom Dike

Zasigurno set čuli u izvješću o radu naše tajnice gđe.  Barice bedeković, kako smo u prosjeku gotovo jedanput u svakom mjesecu imali uz probe, neko od duštvenih događanja na kojem smo sudjelovali. No uz sve te sve uspješne nastupe spomenuo bih i ono što ode uz njih - nova poznanstva, ugodna druženja i sve ostalo što je teško obilježiti brojkama.

Zato bih se zahvalio na kraju od srca zahvalio svima koji su dio ova naše uspješne priče! Zahvaljujemo Dragi Topolovcu ispred ZAFAZ -a, Milanu Bandiću gradonačelniku grada Zagreba, Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb / zapad,  Vijeću mjesnog odbora Sveta Klara, te svakako svim aktivnih članovima ali i podupirajućih članova, bez kojih proteklih godina ne bi bili u mogućnosti funkcionirati.