.

ponedjeljak, 6. ožujka 2017.

Uspješan turnir, prepun odličnih sportskih rezultata, ali i prekrasnih emocija

Novi Zagreb - U subotu je u velikoj dvorani Kineziološkog fakultete već tradicionalno uspješno sa mnogo sudionika iz mnogih zemalja održan 7. ICO Crossminton „Sunčana staza“ ZAGREB OPEN 2017. u organizaciji Crossminton kluba Zagreb. 

Na samom početku vrijedi istaknuti, kako Crossminton kluba Zagreb od samog početka, ovog relativno novog sporta iznimno mnogo ulaže u mlade, ali i u pozitivnu sportskom promocijom naše republike nastupajući na mnogim natjecanjima. Po rezultatima konstantnog ulaganja u mlade, ovaj klub već sada možemo izdvojiti po brojnim priznanjima, nagradama i medaljama, koja su osvojali i osvajaju svojim sjajnim rezultatima na međudržavnim, europskim i svjetskim turnirima. 

No, uz sjajne sportske rezultate, ovaj klub izdvaja i odlična organizacijska sposobnost, što svake godine iznova potvrđuje veliki odaziv klubova, kako iz naše domovine, tako i iz cijele europe. 

Upravo smo u proteklu subotu bili svjedoci na 7. ICO Crossmonton „Sunčana staza“ ZAGREB OPEN 2017, izuzetno kvalitetne organizacije, odličnog sportskog i pojedinačnog druženja, te zaista kvalitetne i sve do kraja turnira neizvjesne igre, koja je uvijek  uvažavala i isticala fair play odnos.

Natjecanje je započelo u jutarnjim satima u 9,00 sati. Svi su netjecatelji i sve ekipe došle na vrijeme, tako da je bilo vremena za razgibavnje, "upoznavanje terena" i druženje.



Karoly Vincze (lijevo), predsjednik
Mađarskog Crosminton Saveza
- Koliko dugo je Crossminton prisutan u Mađarskoj sportskoj javnosti?

- Nagdje oko sedam godina.

- Kako kotira Mađarska, kroz crossminton u Europskim razmjerima?

- Moram sa velikom radošću reći kako je Crossminton kao sport sve masovniji i sve prisutniji u Mađarskoj sportskoj javnosti, tako da sa ponosom mogu istaknuti, kako smo mi među najuspješnije tri ekipe  u Europi.

-  Kako doznajemo od samih organizatora, ovdje ste radoviđeni gosti takmičenja, a kako  također doznajemo, ne propuštate prilike kako bi se ovdje natjecali na svakom turniru u organizaciji Crossminton kluba Zagreb.

Zaista nam je veliko zadovoljstvo biti sudionikom svih odlično organiziranih turnira u organizaciji Crossminton kluba Zagreb,  gdje kroz redovite svoje dolaske pokazujemo koliko cijenimo i sam rad ovog prijateljskog kluba. Kroz sve ove godine, moramo priznati kako se razvilo veliko prijateljstvo, kako nas predsjednika klubova, ali isto tako i članova. Za kraj bi rekao, kada dolazimo ovdje u Zagreb, radujemo se svakom posjetu, jer ovdje se osjećamo kao u svom domu.

- I za kraj, možete li nam reći, kojom se dinamikom  ovaj zanimljivi ali ipak mladi sport, širi Mađarskom ?

 U Mađarskoj trenutno djeluje 13. klubova u kojima djeluje cca 2 000 aktivnih igrača, od toga 70. ih stalno sudjeluje na turnirima. Nismo opterećeni brojkama, bitno je igrati, družiti se i uživati u svemu tome.



 Matejaš Šušterčić, predsjednik
Mađunarodne Crossminton savaza ICO
-  Moramo istaknuti kako je Crossminton za Hrvatsku javnost, dosta nepoznat, dosta nov. Kakva je situacija u Sloveniji. Kada je krenuo crossminton "krenuo" u susjednoj Sloveniji?

-  Mišljenje sam kako je ovaj sport "krenuo" negdje u isto vrijeme baš kako i Hrvatskoj, negdje oko 2009. godine. Možda se pojedinačno igralo i prije, no savez se formirao 2009. godine. Od ih godina, kada je organiziran Crossminton Savaz Slovenije imamo registriranih nekolicinu klubova i natječemo se po turnirima, diljem Europe.

- Možete li nam reći, kako ste zadovoljni organizacijom turnira ovdje u Zagrebu, u organizaciji Crossminton kluba Zagreb ?

-  Ovdje u Zagrebu je uvijek super. Moram istaknuti kako smo od samog početka razvili vrlo dobre, rekao bih čak prisne odnose da Crossminton klubom Zagreb, odnosno sa predsjednikom Nebojšom Aleksić. Tako da među nama djeluje izuzetno prijateljstvo, turniri su uvijek organizirani na zavidnoj profesionalnoj razini (zaista nište nije prepušteno slučaju). Sve je lijepo i uvijek sa velikom radošću dolazimo u Zagreb.

- Oni k vama, a vi k njima.

- Upravo tako, susretnemo se, ugodno družimo i natječemo se barem 6. - 7 . puta godišnje.

- Možete li nam kako Svjetski predsjednik reći... Naime , ima zemalja koje još nisu osnovale svoje nacionalne saveze npr. Italija... 

- Ima dosta zemalja koje još nisu, kako ste rekli organizirali svoje nacionalne crossminton saveze. Npr. i Austrija. Dobro imamo negdje oko 30.  nacionalnih saveza i polako rastemo, 3. - 4, člana godišnje. Ove godine su nam novi članovi : Nacionalni svezi Južne Koreje,  Ujedinjenih Američkih država,  Bugarske i Kolumbije.

- Kakvi su planovi.

- Planovi su optimistični u smjeru da se još uvijek širimo, novim Nacionalnim Savezima, kako bi na turniri bivali što jači. Također kao federacija pokušavamo ulaziti u što veći broj Međunarodnih sportskih organizacija, tako da naš sport bude što rašireniji, snažniji...Naime, tada i sponzori prilaze i financiraju u sport.



Jasmina Keber, aktualna
Svjetska prvakinja
- Kako ste se uopće započeli baviti ovim novim sportom - crossmintonom?

- Slučajno sam se susrela sa tim novim sportom. Naime , kolega sa kojim je igrala tenis,  započeo je to igrati i predložio mi da i ja probam. Moram priznati, kako mi se igra odmah dopala ... Mnogo je drugačija od tenisa, no i to je igra reketom...

- Dakle, tenis je ostao negdje u prošlosti po putu ...

- Ne baš, jer sam trenutno diplomirana trenerka tenisa sa diplomom na sveučilištu..

- Svjedočimo kako vam croosminton "ne da mira". Evo ovdje u Zagreb, danas ste došli u pratnji vaše male tromjesecečne kćerkice (vjerovatno također velike croosmintonke!).

- Tu ste u pravu, zaista mi "ne da mira". Ovo je moj prvi javni nastup nakon porođaja, prekrasne kćerkice. Odlučila sam kako ću sa turnirom u Zagrebu, polako započeti sa natjecanjem. Isprva samo u parovima, a kasnije i  sama, već kako budem osjećala..

- Za kraj.  I vi volite Zagreb Open ?

- O, da, svakako. Ovdje su svi zaista super prijazni i super je organizacija. Osobito volim ove male "250" turnire, jer tu ima uvijek malo više vremena za druženje, upoznavanje. Nekako je sve intimnije. Nekako je sve opuštenije, a posebno to vrijedi za Zagrebački turnir.


I kako se sunčana, zaista proljetna subota  bližila svom kraju, na turniru su se započeli proglašavati pobjednici u pojedinim kategorijama.



Dasen Jardas, član  
Crossminton kluba Sušak, Rijeka
-  Trenutno se nalazim na petom mjestu Svjetske ljestvice ICO. Upravo sam osvoji turnir u kategoriji seniora, u jačini 250 bodova. Sa tim bodovima sam se svrstao na 4. mjesto Svjetske ljestvice ICO.

Također sam osvojio i prvo mjesto u "parovima" sa mojim kolegom iz kluba Igorom Milićem.

Inače moja najveći uspjeh do sada je bilo 3. mjesto u Europi na Europskom prvenstvu koje se održalo prošle godine u  Francuskoj u  Brest -u ( na sjeverozapadu Franscuske). Uz sve ove aktivnosti uspješno privodim fakultet strojarstva svome kraju (5. godina), što pokazuje, kada se nešto voli i želi , kako se može uspješno stizati.

No, uz sve to, ovdje u Zagrebu, vrlo uspješno studiram za trenera Badmintona, gdje obrazovanje traje godinu dana.

- Što bi nam rekli o današnjem turniru? O današnjoj organizaciji turnira 7. ICO Crossminton „Sunčana staza“ ZAGREB OPEN 2017 ?

- Današnja organizacija cjelodnevnog turnira je bila savršena. Sve je išlo po planu, dakle, sve je, kao i uvijek - zaista teklo kako se i očekivalo, uz odličnu organizaciju Crossminton Kluba Zagreb. Ovim putem im javno zahvaljujem, na trudu, odličnoj organizaciji ali i na ukusnim kolačima i jabukama.

Volio bih, da se i iduće godine susretnemo ovdje na turniru, jer mi je ovo"sretne dvorana". Naime, ovdje danas nisam poražen niti u jednom setu.

I za kraj bih sa ponosom istaknuo, kako me je Speedminton tim (to je najača marka u našoj federaciji)  sponzorirao (jedinog Hrvata) kako sam bio, nedavno Prvak Hrvatske, prije tri mjeseca.



Nebojša Alekcić, predsjednik
Ceossminton kluba Zagreb i direktor 

Turnira7. ICO Crossminton „Sunčana staza“
ZAGREB OPEN 2017 
-  Evo, upravo uspješno i sa mnogo ponosa privodimo kraju međunarodni turnir u crossmintonu - 7. ICO Crossminton „Sunčana staza“ 

ZAGREB OPEN 2017 .



Kao što ste upoznati, sudjelovalo je 56. sportaša iz 4. zamlje: Švicarske, Slovenije,  Mađarske i Hrvatske, u deset kategorija, od juniorskih, seniorskih pa do veterana+50.

Sve je proteklo, kako se i očekivalo, uz mnogo sporta, takmičenja, druženja, podrške, navijanja... . Ono što kao organizatori želimo istaknuti, kako su nam gosti zaista zadovoljni, i kako će odista lijepe emocije ali i doživljaje i ovoga puta odnijeti u svoje domove, klubove, gradove ali i države.

U svom dugom stažu organiziranja ovog već sada snažno etabliranog turnira, kako kod nas u Hrvatskoj, ali isto tako i u inozemstvu, po prvi puta smo u velikoj dvorani  Kineziološkom Fakulteta u Zagrebu, gdje ćemo uz zajedničku stručnu pomoć i potporu profesora, asistenata pokušati popularizirati ovaj vrlo zanimljiv i dinamičan sport, koje se vrlo brzo širi Europom i koji već sad mnogi nazivaju sportom budućnosti. Naime, želja nam je ulagati u ovaj sport kroz stručne  i kvalificirane ljude, jer nam nasušno nedostaje stručnih trenera, dok smo sa sucima, na sreću - koliko / toliko  stručno"pokriveni". Naime, imamo 12. educiranih sudaca, sa  međunarodnim licencama.




7.ICO CROSSMINTON „SUNČANA STAZA“ ZAGREB OPEN 2017 – 04.03.2017.
POBJEDNICI PO KATEGORIJAMA
FEMALE SINGLES:

1
KNEZ
DANAJA
SLO
2
JAGEČIĆ
ZRINKA
CRO
3
BARKOVIĆ
PAULA
CRO
3
ZUKIĆ
GALA
CRO

OPEN SINGLES:
1
JARDAS
DASEN
CRO
2
WIRTH
SEVERIN
SUI
3
ILIĆ
IVOR
CRO
3
KUČINA
NIKOLA
CRO

MUŠKI +40
1
ZUKIĆ
JASMIN
CRO
2
JERMAN
BOJAN
SLO
3
ŠUŠTERŠIĆ
MATJAŽ
SLO
3
BARIŠIĆ
DAMIR
CRO

MUŠKI +50
1
BERECZ
MIKLOS
HUN
2
KISS
FERENC
HUN
3
PATAI
JANOS
HUN

U-18 boys
1
ŠEPIĆ
MATEO
CRO
2
PETAK
BORNA
CRO
3
JERKOVIĆ MARKO
MATEJ TINO
CRO

U-14 mix
1
KNEZ
TILEN
SLO
2
ROGELJ
PIKA
SLO
3
PUCEVIĆ
DOMINIK
CRO
U-12 mix
1
GLAVAČ
LANA
SLO
2
PETAK
TOMA
CRO
3
NOVAK
EMA STELLA
SLO
3
VINTAR
ANA MARIJA
SLO

OPEN DOUBLES
1
DASEN
JARDAS
CRO
1
ILIĆ
IVOR
CRO
2
VINCZE
OLIVER
HUN
2
VINCZE
KAROLY
HUN
3
JAGEČIĆ
ZRINKA
CRO
3
WIRTH
SEVERIN
SUI
3
KISS
FERENC
HUN
3
PATAI
JANOS
HUN

JUNIOR DOUBLES
1
ŠEPIĆ
MATEO
CRO
1
ZUKIĆ
GALA
CRO
2
JAGEČIĆ
LAURA
CRO
2
MARIĆ
MARIJA
CRO
3
PETAK
BORNA
CRO
3
JERKOVIĆ
MARKO
CRO

MEDAL TABLE
CRO            5 ZLATA, 4 SREBRA, 9 BRONCA
SLO             3 ZLATA, 2 SREBRA, 3 BRONCE
HUN           1 ZLATO, 2 SREBRA, 2 BRONCE
SUI                            , 1 SREBRO, 1 BRONCA


SBK „ZAGREB“































Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografije!

Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografije!

Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografije!

Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografije!

Ispričavamo se zbog lošije kvalitete fotografije!



Nema komentara:

Objavi komentar