.

četvrtak, 9. ožujka 2017.

U susret Godišnjoj skupštini, Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Blato

Blato - Ovih dana vrijedni članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blato, složno privode završetku zadnje pripreme za nadolazeću 15. (jubilarnu) Godišnju skupštinu , koja će se održati u subotu 11. ožujka 2017, godine sa početkom u 19,00 sati u društvenim prostorijama naselja Blato.  

Za vatrogasce Skupština nije samo službeni skup - gdje se iznose brojni podatci postignutih rezultati, izvješća o stanju u blagajni, planovi za narodno razdoblje, itd... 

Za svakog vatrogasca, ona je mnogo više. 

Prije svega, to je prilika za posjet dragih uzvanika i gostiju iz najrazličitijih sfera društvenog života, kako lokalne zajednice, ali isto iz Grada Zagreba, te Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Prilika je to za susret  sa starim prijatelja (kolegama) iz mnogih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako iz grada Zagreba, ali i šire okolice. Ujedno je to prilika za ugodno druženje gdje se razmjenjuju raznolika vatrogasna iskustva. Vremena je tu i  za upoznavanje novih prijatelja, ali isto tako prilika gdje se često razmjenjuju nove (manje formalne) vijesti i novosti.

Upravo, pred sam kraj organizacijskog "završnog glanca" zamolili smo Tomislava Petrović - člana zapovjedništva - za kratki razgovor , kako bi nam rekao ponešto o protekloj godini ali i sadašnjem trenutku Dobrovoljnog vatrogasnog društva - Blato.



Tomislav Petrović, pomoćnik zapovjednika
Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blato
- Preda vama je 15. Godišnja skupština, Dobrovoljog vatrogasnog društva Blato, gdje će se iznijeti svi ostvareni rezultati u prošloj godini. Moramo priznati kako smo neslužbeno doznali , da ste bili dosta uspješni, kako ste zabilježili dosta uspješnih rezultata u protekloj godini. Možete li nam reći, koje bi izdvojili ?

- Vrlo rado bih istaknuo - odmah na početku - kako naše Dobrovoljno društvo Blato, nije samo usmjereno na rad i vatrogasne aktivnosti - gdje već tradicionalno postiže vrlo zapažene rezultate - već ono utječe i stvara pozitivno okružje za sve dijelove civilnog društva (klubovi, udruge, podružnica ...) koji djeluju u našem naselju. Usudio bih se reći, kako samo jedni od kreatora ovdašnjih društvenih zbivanja.

Od mnoštva naših aktivnosti spomenuo bih, kako često pomažemo našoj lokalnoj zajednici. Naime, ove - baš kao i proteklih zima - čistili smo autobusne stanice, ali i ulaz ispred našeg dječjeg vrtića Zvončići, kako bi olakšali sigurnu prohodnost, kako našim najmlađima i njihovim roditeljima, ali isto tako našim starijima sumještanima.

- Čuli smo, kako vas stariji sumještani zbog takvih ali i sličnih akcija, dosta hvale.

- Kako sam već rekao, pomagali smo našim sumještanima i na taj način, jer u tijeku takvih vremenski uvjeta, gradske službe ne stignu svugdje u isto vrijeme, očistiti snijeg - što je potpuno razumljivo. Stoga se mi činimo pozvanima da to uradimo umjesto njih (barem u onom prvom naletu). Naravno , kako nam je drago što smo u prilici pomoći, ali nam i godi što to naši sumještani vide i iznimno cijene.

Spomenuo bih također, kako smo bili na nekoliko intervencija van našeg naselja. Intervenirali smo u naselju Ježdovec, Sv. Klara itd... Na tim smo intervencijama  uspješno gasili požare (paljenje korova i ostalog raslinja, što je izmaklo kontroli) ispumpavali vodu ( u proljetnim i jesenskim mjesecima, kada je kišnih oborina daleko više).

U samom naselju Blato, nismo imali intervencija, što samo pokazuje kako je prevencija od strane našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva na zavidnoj razini.

Također bih istaknuo, kako doista veliku energiju ulažemo u radu sa mladima, tako da smo u protekloj godini u Osnovnoj školi Savski Gaj održali nekoliko predavanja i radionica za učenike najmlađeg uzrasta, ali i ostalih uzrasta u smislu edukacije ali i motivacije uključivanja u naše redove, dobrovoljnih vatrogasaca.

- Imamo informacije, kako ste se također  jednoglasno angažiralii pri uređenju društvenog doma u naselju Blato. No, tu niste stali, naime učinili ste korak , dva i dalje ... Naime,  skupa sa nekim udrugama (npr. Podružnicom umirovljenika) ste organizirali nabavku  tanjura, zdjela i pribor za jelo, koji će se u buduće koristiti pri raznim skupovima udruga, klubova, društava i  u prostoru Društvenog doma Blato.

- Da, baš tako. Radimo na tome da se svi članovi civilnog društva našeg naselja Blato, uključe u ovu akciju. Voljeli bi da se svi uključe, tako da napokon svi mi ali i naši mještani napokon budemo u prilici koristiti društveni prostor za svoje potreba, radilo se o Skupštini ili pak o nekoj (privatnoj) proslavi.

- Upravo smo dobili informaciju, kako već nakon Godišnje skupštine krećete u akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se održati 16. ožujka 2017. godine od 16,00 do 19,00 sati, ovdje u društvenim prostorijama naselja Blato.

- Da. Sa ponosom mogu istaknuti kako se Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuziju (Petrova 3) održava već duži niz godina u našem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Naravno kako uz naše članove u ovoj humanitarnoj akciji sudjeluje također i veći broj naših sumještana, na čemu im od srca zahvaljujemo. Iskoristio bih priliku pa pozvao i ostale sumještane koji još dosada nisu sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji, da skupe hrabrosti i da nam se pridruže , mi ih sa velikom radošću očekujemo.

Za kraj bih istaknuo, kako se zaista radujemo našoj Godišnjoj skupštini, na koju su pozvani - kako smo već rekli - uzvanici, gosti, naši veterani, podupirajući članovi, te gosti kolege iz Novog Zagreba ali i gosti iz pobratimskog društva Belec (Zagorje), prijateljsko društvo Stara Sela (kraj Karlovca),  Nova Gradiška (Slavonija), prijateljsko društvo, Vugrovec  (okolica Sesveta).... Zaista imamo mnogo prijatelja, na što smo posebno ponosni.

 Pozivamo i vas, da popratite ovo naše, zaista lijepo druženje.

Nema komentara:

Objavi komentar