.

subota, 25. ožujka 2017.

Redovita izborna skupština Podružnice umirovljenika Blato

Blato - U prošlu je održana Redovita izborna skupština Podružnice umirovljenika Blato.

Odličan rad ove Podružnice, veliki broj članova ali i prijatelja / suradnika bio je očito povod velikog broja gostiju, uzvanika ali i kolega iz ostalih podružnica umirovljenika diljem cijelog našeg Novog Zagreba.

Na žalost, kako smo već i prije pisali ova Podružnica pripada među one Podružnice, koje  još uvijek - nemaju svoj adekvatan prostor - tako da su uvelike uskraćene za mnogo stvari koje ostale Podružnice svakodnevno provode, rade  i koriste.

No, kako saznajemo i tu se - na sreću - stvari pomalo mijenjaju na bolje. Naime, nakon bitnih organizacijskih promjena u Društvenom domu Blato, i umirovljenici očekuju - sa pravom - riješenje svoga problema sa korištenjem prostora, gdje bi svakako mogli razviti svekoliki (željno očekivani) konkretniji rad svojih članova (raznolike radionice, sportska druženja, tribine itd... Odmah, među prvima - su se pridružili članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blato - koji su inicirali  - pozvavši sve članove civilnog društva  (Udruge, klubovi, društva...) kupnju pribora za jelo, te uređenje kuhinje, kako više ne bi morali svoja veća druženja (poput skupština!?) održavati po okolnim restoranima.

Ipak, i u skromnim (gotovo nemogućim uvjetima) ova Podružnice uz veliki napor, odricanje i upornost bilježi odlične rezultate u svom svekolikom djelovanju. Mogli smo čuti, kako su iz skromnih sredstava (u ostalom, kao i sve Podružnice umirovljenika Novog Zagreba) obišli svoje bolesne članove, te ih darovali skromnim paketima.

Također su pakete (u kojima su živežne namirnice) podijelili svojim potrebitima u vrijeme Božićnih blagdana, kako bi na taj način unjeli Božićno raspoloženje u njihove domove. Također su svoje članove, na posljednji ispraćaj popratili i paketom - lampiona.

Iza članove ove podružnice stoji nekoliko izleta i hodočašća koja su vrlo uspješno organizirali u protekloj godini. Kako smo imali priliku čuli pri kraju izvješća, još su uvijek snažna i ugodana sjećanja na nekoliko druženja koja su organizirana povodom prigodnih datuma. Posljednje je održano za Sv. Valentina, kada se družilo i plesalo sve do kasnih večernjih sati , također u obližnjem restoranu.

Za kraj treba dodati, kako je svojom nazočnošću, veliku podršku radu, ostvarenim dosadašnjim ali i  podršku novom / starom rukivodstvu Podružnice umirovljenika Blato došao osobno pružiti i gradonačelnik Milan Bandić uz ostale predstavnike lokalne vlasti - Dražen Hrkač, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad, Hrvoje Matić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Blato i drugi ...



Dražen Hrkač, predsjednik
Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb / zapad
- Evo još jedno predivno druženje sa umirovljenicima. Ovaj puta sa "mojima" umirovljenicima iz Podružnice umirovljenika Blato.

Žao mi je što su ovakva druženja dosta rijetka, naime volio bih da se ovakva druženja organiziraju i događaju malo češće.

Danas im je bila Izborna skupština, oni su praktično - napravili reizbor staroga rukovodstva, gdje se ističe agilni predsjednik Ivan Ščukanec.

Čestitao bih im na dosadašnjem odličnom radu i iskreno se nadam, kako će tako nastaviti i dalje.

Mo kako Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb / zapad smo im u proteklom periodu izlazili u susret. Naume sve izlete, i sve što su nas zatražili - bilo im je odobreno. Čak i za 2017. godinu im je sve odobreno.

Želimo im u buduće mnogo lijepih druženja i putovanja




Hrvoje Matić, predsjednik
Vijeća mjesnog odbora Blato
- Vrlo se rado odazivoma svim lijepim okupljanjima naših umirovljnika. Danas se nalazimo na Izbornoj Skupštini Podružnice umirovljenika, gdje smo imali priliku čuti zaista dosta dobrih rezultata, ostvarenih u protekloj godinu. Također smo bili prisutni izboru starih / novih članova rukovodstva, što smatram  vrlo mudrim izborom, jer čemu mijenjati tim, koji dobiva ? 

Zar ne? 

Mi kao vijeće, kojem sam ja na čelu, uvijek pružamo podršku radu i pomažemo i financijski naše umirovljenika iz naših zaista malih sredstava.

Kako smo čulu, za sada neslužbeno, kako će se uskoro (?!) mijenjati zakon o lokalnoj samoupravi, te kako će Vijeća mjesnih odbora dobiti veće ovlasti a samim time i veća financijska sredstva, stoga se nadamo  kako će naša financijska pomoć biti veća, ne samo našim umirovljenicima, već i ostalim dijelovima civilnog društva u našem naselju Blato.

Za kraj bih čestitao novom / starom rukovodstvu na ponovnom izboru, te im poželio kao i ostalim članovima, mnogo uspjeha u budućem radu.



-  Nakon dugi niz mandata evo ponovno je gsp. Ščukanec izabran. U principu je izabran isti Izvršni odbor kao što je bio i do sada. Mislim, rade vrlo lijepo, kvalitetno, a znamo , kako sve što je dobro ne treba mijenjati, pa im ja ovom prolikim čestitam i na dosadašnjem radu i na izboru.

Također im želim da ostvare sve svoje planove, koje su si zacrtali i da jednako tako lijepo vode ovu Podružnicu i nadalje. I dao im Bog, puno zdravlja, a ujedno im čestitam i na njihovoj 50. godišnici braka ( Ružica Ščukanec - blagajnica i Ivan Ščukanec - predsjednik) koje je jedna krasna obljetnica. Za svaku pohvalu.

Neka im Bog podari dugi niz braka i da ovako uspješno vode ovu Podružnicu.



Marija Kalibota, predsjednica
Matice umirovljenika Grada Zagreba
- Ovo mi je treća Skupština u dava dana. Bila sam u naselju Botinec, naselju Jakuševec i evo sada u naselju Blato.

Moram reći kako mi je u Blatu jako veselo i lijepo, tu ima najviše onoih koji su sa mnom petnaestak godine, zajedno - pa i više!

Žao mi je što nisam bila na službenom dijelu, jer sam bila opravdano spriječena (Tribina na Kajzerici!), tako da me je jkedna kolegica dovezla ovdje.

Moram priznati kako sam jako sretna, što sam neke ljude vidjela koje nisam vidjela , jako dugo.

Što još reći. Mi umirovljenici uvijek smo sretni, kada smo zajedno, kada smo u prilici se malo podružiti, malo popjevati, zaplesati itd...

Iskreno se nadam kako će ova Podružnica Blato u sastavu Matice umirovljenika Novi Zagreb, kako će napokon dobiti prostore u kojima će se moći još više družiti, nešto kreativno raditi i da će biti rezultati puno bolji.



Ivan  Ščukanec, predsjednik
Podružnice umirovljenika Blato
- Ne bih htio mnogo duljiti. Zahvaljujem svim pozvanim gostima, uzvanicima i umirovljenicima koji su se odazvali na naš poziv i svojim prisustvom uveličali ovo naše druženje, odnosno Redovitu Izbornu skupštinu.

Ponosam sam na dosadašnje ostvarene rezultete naše Podružnice u zaista teškim uvjetima, gdje nemamo ni svoj prostor za druženje.

Također bih zahvalio svima na podršci, te na ponovnom izboru za predsjednika Podružnice umirovljenika Blato. Naravno, kako to nije samo moj uspjeh, već uspjeh cijele Podružnice, jer kao što svi znamo - jedan čovjek ne može urediti mnogo, bez podrške ostalih. Zato, zahvaljujem svima, i u idućoj godini očekujem još veće i kvalitetnije rezultate , ali isto tako - velika mi je želja - da i mi ostvarimo svoj prostor za druženje, što bi nam u našem radu osvorilo svakako još veće uspjehe, i zapaženije rezultate.
















































Nema komentara:

Objavi komentar