.

nedjelja, 12. ožujka 2017.

Otvoren je Javni natječaj - Za osobu godine 2017

Novi Zagreb - I ove godine uredništvo portala Rotor otvara -Javni natječaj za Osobu godine 2017.

Da podsjetimo, ovaj je portal lani prvi puta u povijesti Novog Zagreba pokrenuo izbor osobe godine našega Novog Zagreba i odmah izazvao veliku pažnju stručne javnosti, ali i velike simpatije naših čitatelja i fanova. Zahvaljujemo svima od srca na podršci i sudjelovanju, a prošlogodišnjim laureatima još jedanput čestitamo.

Pravila za izbor su jednostavna:

1. Osoba koja zaslužuje biti proglašenom - Osobom godine Novog Zagreba 2017 godine - u pojedinim kategorijama mora biti u svakom pogledu uzorna, a najbitnije je, što je i temelj ovoga izbora, da je u ovoj 2017. godini imao ili imala neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat, zaslugu… u nekim od navedenih kategorija aktivnosti : humanitarnoj, sportskoj, umjetničkoj, gospodarskoj i sl.  

2. Ista osoba ne može biti izabrana za osobu godine dvije godine zaredom.

3. Članovi uredništva portala Rotor, Stručnog ocjenjivačkog suda kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine.

4. Javni natječaj je otvoren 15. ožujka 2017. godine i traje do 5. siječnja 2018. godine do 24,00 sata.

5. Kandidate za - Osobu godine 2017. - u različitim kategorijama  mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala portal Rotor (na način : jedna e - mail adresa, jedan prijedlog!) . Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem što je taj kandidat ili kandidatkinja značajno napravio/la u ovoj godini te imenom, prezimenom i adresom predlagatelja slati na e-mail javolimblato@gmail.com . 

Anonimni prijedlozi neće se prihvatiti.


5. Ove godine će se birati  - Osoba godine - u slijedećim kategorijama:

  • U humanitarnim aktivnostima
  • U društvenim aktivnostima
  • U kulturnim aktivnostima
  • U sportskim aktivnostima
  • U gospodarski aktivnostima

6. U kategoriji - Gospodarske aktivnosti -,predlažu se  fizičke i pravne osobe s detaljnim obrazloženjem prijedloga (životopis, dosadašnja poslovni put, opis obrta/tvrtke koju vodi, poslovni i drugi rezultat u 2017. godini u odnosu na prošlu godinu, broj zaposlenih, opis poslovanja i razlozi izbora, drugi parametri koji su važni za izbor poduzetnika/ce godine).

7. Sastav - Stručnih ocjenjivačkih sudova - određuje uredništvo portala Rotor. Portal Rotor će 1. prosinca 2017. godine objaviti imena svih članova - Stručnih ocjenjivačkih sudova.


8. Uz - Osobu godine -, pojedinih kategorija, moguće je predlagati i osobe, koje su svojim životnim aktivnostima u pojedinim kategorijama zaslužile  - Priznanje - za  Životno djelo. O izboru tih osoba, također odlučuje - Stručni ocjenjivački sud.



9. Pojedine kategorije će se moći podijeliti, npr. (o tome odlučuje - Stručni ocjenjivački sud)

 Gospodarske aktivnosti:

  • Poduzetnik (mali ili veliki)
  • Obrtnik
  • OPG
  • Priznanje za životno djelo

10. Sastav - Stručnih ocjenjivačkih sudova - određuje uredništvo portala Rotor. Portal Rotor će 1. prosinca 2017. godine objaviti imena svih članova - Stručnih ocjenjivačkih sudova.


11. U svakoj kategoriji o laureatu odlučuje  (peteročlani - Stručni ocjenjivački sud). Svaki - Stručni ocjenjivački sud, dužan je imati svog predsjednika, kojeg biraju međusobno, njegovi članovi.


12. Stručni ocjenjivački sudovi, će se sastati 16. prosinca 2017, od 18,00 sati do 20,00 sati - gdje će vijećati i službeno proglasiti - Osobu godine 2017 - za svaku od navedenih kategoriju.

13. Uručenje Priznanja, laureatima - Osoba godine 2017 - za svaku kategoriju održati, će se 23. prosinca 2017. godine u 19,00 sati uz svečani domjenak i prigodni kulturno umjetnički program

Kako je Portal Rotor nezavisan i neprofitan, traže se sponzori i donatori koji će nam pomoći u što kvalitetnijoj provedbi ovoga izbora, da se prikladno nagradi novoizabrane osobe godine i organizira svečana dodjela priznanja kao i proteklih godina. Unaprijed se zahvaljujemo.