.

srijeda, 22. ožujka 2017.

Nedjeljna akcija - Demo team, Udruge Karavana za život

Savski Gaj - U nedjelju (19. ožujka 2017. godine) je na parkiralištu komunalne tvrtke Zrinjevac održan poligon koji su već tradicionalno organizirali članovi Demo teama, Udruge karavana za život.

Za sve nas prisutne (koji se razumijemo u motocikle manje ili više) ovo  je bio pravi pravcati, pravi - praznik za oči. 

Naime, prije svega su nas dojmili izuzetno lijepi, snažni i "konforni" motori, gotovo svi odreda Harley Davidson. No, isto tako vještina svih vozača koji su suvereno savladavali uz virtuozne manevre doista zahtjevan poligon koju su "postavili" najbolji među nama. (Nemalo smo se puta ugodno iznenadili, kada smo vidjeli, kako iza vezira na kacigama, stoje prekrasni ženski osmjesi!) Naime, poligon su postavili članovi Demo teama, svi redom državni prvaci u raznim natjecateljskim disciplinama u  u moto rally -u ili moto slalomu.

Ovom se nedjeljnom akcijom željelo utjecati na pozitivan i atraktivan način na samu sigurnost svih sudionika u prometu.



Željko Marinović, voditelj
Demo team, Udruge Karavana za život
-  Danas se ovdje već tradicionalno na početku motorističke sezone, održava poligon spretne i sigurne vožnje, koji održava svake godine, na području cijele Republike Hrvatske.

Ovaj poligon se održava tijekom cijele godine. Manje više smo prešli sve gradove u Republici Hrvatskoj.

Ekipu - Demo team - čini deset članova. Naime svi smo mi natjecatelji Prvenstva Hrvatske u kategorijama moto slalom i moto rally i iza nas stoje respektabilni rezultati, od prvaka Hrvatske do prvaka u moto rally -u, moto slalomu i sl.

Ono što želimo ovim i sličnim poligonom postići je - upozoriti vozače automobila, kamion, autobusa i sl. da shvate kako su motocikli dolaskom proljeća - ponovno na cesti!

Ono što bih posebno istaknuo, mi motociklisti smo mali, brzi, mala silueta, ne vidimo se, od jeseni su zaboravili da postojimo - od sada trebaju obratiti pozornost i na nas, kao sudionike u prometu do kasne jeseni.

Svake godine konstantno vježbamo spretnu i sigurnu vožnju na način da mi simuliramo situacije u prometu i taj dio "priče" je potrebno uvježbavati.

Što se događa?

Naime, događa se kako su motociklisti garažirali svoje ljubimce tamo negdje koncem kolovoza ili početkom studenoga (kada je došlo loše vrijeme za vožnju), jednostavno ti svakodnevni refleksi koji su bili gotovo rutinirani, su kroz zimu -zahrđali !

 I sada treba te reflekse ponovno probuditi, ponovno nastojati biti jednako vješt, jednako znati upravljati motociklom kao i na kraju motorističke sezone.























Nema komentara:

Objavi komentar