.

srijeda, 15. ožujka 2017.

Izborna skupština Podružnice umirovljnika Odranski Obrež

Odranski Obrež - U nedjelju 12. ožujka 2017. godine Podružnica umirovljenika Odranski Obrež je održala svoju Izbornu skupštinu. Ovaj skup je pobudio veliki interes, o čemu svjedoči veliki broj gostiju, uzvanika ali i kolega iz drugih Podružnica, Matice umirovljenika Novi Zagreb. 

Svojim dolaskom na ovu Izbornu skupštinu svoj doprinos je osobno pružio i sam Gradonačelnik Milan Bandić, koji je u svom kratkom govoru, pohvalio dosadašnji rad i djelovanje članova ove Podružnice, ali im poželio mnogo uspjeha u budućem radu, gdje je naglasio - kako mogu i u buduće, računati na njegovu svesrdnu pomoć, u ostalom kao i do sada.

Moramo priznati kako je prekrasno bilo vidjeti entuzijazam, slogu i rad članova ove Podružnice, koja je do samo par godina unazad bilježila svoje "crne dane" pod prijetnjom samog rastakanja - danas primjerene Podružnice.

Sama Izborna skupština je protekla,  stručno, radno i spontano - odlično organizirana. Naime, vrijedni i složni članovi ove Podružnice su se mudro i dalekosežno složili i odlučili, kako nije potrebno mijenjati rukovodstva, koje ostvaruje zapažene rezultate, te su jednoglasno podržali dosadašnje članove Skupštine na čelu sa predsjednikom Stjepanom Suć.

Nakon, uspješno provedenoga službenog dijele, već kako i slijedi, zasvirala je glazba, a stolovi su se počeli puniti ukusnom i obilatom hranom. Nije trebalo mnogo, da veselje započnu prvi plesači. Začas je plesni podij bio prepun, plesa, smijeha, radosti...

Mišljenja smo kako je ova Podružnica napokon pronašla "svoju čarobnu formulu uspjeha" i kako je  pred njezinim članovima, vođeni ovim uspješnim rukovodstvom - vrijeme druženje, putovanja, veselja i svega onoga što umirovljenički život čini sretnim i ispunjenim.



Marijan Šimir, član
Vijeća gradske četvrti Brezovica

- Već duži niz pratim rad Podružnice umirovljenika Odranski Obrež i želio bih istaknuti kako se taj rad uvelike intenzivirao u posljednje tri godine, od kako ga usmjerava ovo uspješno rukovodstvo. To se svakako odrazilo na ponovno velikom broju članova, koji složno rade, putuju itd...

Na takvom radu imaju nedvojbenu praktičnu podršku lokalne samouprave. Tu je prije svega Vijeće mjesnog odbora Odranski Obrež, ali i Vijeće gradske četvrti Brezovica. Naime, do  sada je svake godine Vijeće gradske četvrti Brezovica izdvajalo za rad Podružnice po 3 tisuće kuna, no ove godine smo u skladu sa svojim mogućnostima ta sredstva povećali na 5. tisuća.

Želio bih također istaknuti, kako je u tijeku završetak projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića, ovdje u neposrednoj blizini. No, nad dječjim vrtićom će biti također dograđene društvena prostorija koja će zadovoljiti sve potrebe civilnog društva u ovom naselju, pa tako, na sreću i Podružnice umirovljenika Odranski Obrež.

Kako neslužbeno saznajemo do konca srpnja će biti završena sva projektna dokumentacija, kako bi se  već u jesen moglo krenuti sas prvim građevinskim radovima, na opće zadovoljstvo svih mještana naselja Odranski Obrež.



Stjepan Suć, predsjednik
Podružnice umirovljenika Odranski Obrež
- Prije svega bih htio zahvaliti svim gostima i uzvanicima, što su svojim prisustvom odlučili uveličati ovo našu Izbornu Skupštinu.

Također bih zahvalio svim članovima naše Podružnice, kojih je usput rečeno gotovo svakog dana sve više i više. Naime, zahvalio bih se našim članovima na nesebičnom radu  i doprinosu u odličnoj organizaciji ove naše Izborne Skupštine.

Moram priznati kako me se iskreno dojmio izbor moje malenkosti, po drugi puta za redom za predsjednika Podružnice. Nastojati  ću i dalje, naravno uz svesrdnu pomoć (kao i do sada!) svih članova, usmjeravati naš kvalitetan rad u cilju zadovoljstva svih članova, kroz druženja, putovanje, raznolike akcije.... Naravno, kako na sve te aktivnosti uvelike utječe i nova. Kako smo dobili određena sredstva iz Grada Zagreba, a kako smo čuli i iz Vijeća gradske četvrti Brezovica, mislim kako će nam biti nešto lakše ostvarivati naše želje i potrebe.

- Kroz izvještaj koji ste iznijeli ispred Skupštine, vidimo kako imate zanimljiv i dinamičan program, što je očito formula za dobro druženje ...

-  Tako je. Dapače. Dapače.  Družimo se preko jednodnevnih izleta, preko domjenaka, koje organiziramo ovdje u Vatrogasnom domu ili na nekim drugim destinacijama , npr. Zagorje, Međimurje..... Gdje god putujemo neizostavno sa nama ide naša glazba. To članovi  prihvaćaju i to je njima relaksacija i "puni im baterije" za ostale aktivnosti.

- Upravo smo doznali, kako se napokon otvara mogućnost da napokon i vi dobijete "svoj" prostor...

- Da. To će se dogoditi u skoro vrijeme. mišljenja sam kako će to biti, ne iduće godine, ali možda kroz dvije tri godine sigurno. Projekt je u izradi, a sami radovi će započeti negdje na jesen.

- Na kraju, zahvaljujemo vam na pozivu i želimo vam mnogo uspjeha u radu.



 Marina Pucević, izaslanica
gradonačelnika Milana Bandić
-  Večeras smo ovdje na Izbornoj Skupštini Podružnice umirovljenika Odranski Obrež gdje su članovi jednoglasno iznova izabrali novo / staro rukovodstvo na čelu sa Stjepanom Suć, predsjednikom. Moram pohvaliti ovu Podružnicu na svom radu, trudu ..... Oni to zaista rade savršeno.

Prije otprilike tri do četiri godine kada su preuzeli vodstvo Podružnice, u to vrijeme je bilo svega nešto više od tridesetak članova. Danas je ta brojka daleko, daleko veća. Podružnica broji nešto više od 160 aktivnih članova.

Prema tome, samo im možemo pružiti iskrenu podršku u daljnjem radu.

- Sa "dobivanjem" svog prostora, rezultati bi bili svakako i impozantniji...

- Da, naravno. Evo, radi se na tome ... Znači,  doći će prostor,u prizemlju će biti dječji vrtić - ovdje u susjednoj zgradi. Dolje dječji vrtić a na katu društveni dom - možemo ga tako nazvati . To će biti namjenski prostor gdje će se izgraditi velika društvene prostorija za druženja, u kojoj će biti i pozornica, kako bi mogla nastupati i kulturno umjetnička društva, različite glumačke skupine, kazališne predstave .... No svaki dio civilnog društva našeg naselja će dobiti također "svoju" prostoriju gdje će se moći družiti, sastajati itd...

Za kraj bih čestitala svim članovima Podružnice umirovljenika Odranski Obrež na njihovom dosadašnjem radu i aktivnostima, uz iskrenu želju da tako nastave i dalje ... Naravno, kako im želim mnogo putovanja, jer to njih iznimno veseli. Moram priznati kako putovanja vesele i mene, jer i ja putujem sa njima kada god se ukaže prilika za to. Uvijek se rado odazovem, jer mi je sa njima zaista prekrasno. Stoga, želim im - ono što bi rekli : mnogo zdravlja, dug život i mnogo ovakvih veselih druženja i bezbroj putovanja.


















































Nema komentara:

Objavi komentar