.

subota, 25. veljače 2017.

Valentinovo U Blatu

Blato - U prošlu nedjelju,  je Podružnica umirovljenika Blato organizirala večeru i ugodnu plesnu večer za svoje članove ali i goste u čast Valentinova.

Ovo druženje je održano u obližnjem restoranu, jer na žalost ova Podružnice umirovljenika spada, po riječima Ivana Ščukanec, predsjednika Podružnice umirovljenika Blato - među malobrojne u Novom Zagrebu, koje na žalost nemaju adekvatne vlastite prostore za ovakav vid druženja.

Moramo istaknuti, kako ova činjenica ni izbliza nije utjecala na "štimung" odnosno raspoloženje prisutnih. Plesalo se, pjevalo zabavljalo i šalilo.... Kako smo mogli vidjeti umirovljenicima Podružnice Blato, već su tradicionalno  u ovom veselju pridružio i veći broj gostiju iz susjednih podružnice, a kako saznajemo i neke  od članica  su se  uključili u rad Podružnice Blato  - sasvim praktično - plativši članarinu za ovu godinu.



Ivan Ščukanec, predsjednik
Podružnice umirovljenika Blato
- Moram istaknuti zadovoljstvo što smo se okupili u ovolikom broju  na druženju u čast Valentinova. 

Ako je suditi po broju okupljenih tada naše Blato spada u sam vrh zaljubljenih u Gradu Zagrebu... Naravno šalim se, no zaista smo sretni što se večeras okupio ovoliki broj naših članova , ali umirovljenika i iz susjednih naselja.

Ne mogu preskočiti reći, kako na žalost naša Podružnica spada među one rijetke, koje nemaju adekvatan svoj prostor ali ni prostor u društvenim prostorijama , gdje bi mogli organizirati ovakvo druženje, iako - kako vidite i sami - interesa zaista postoji.

No, nećemo o negetativnim stvarima, bar večeras. Naime, uz sve probleme, u našu Podružnicu umirovljenika Blato, uključuju se i novi članovi, tako da nas to zaista raduje, te nam daje snagu i entuzijazam da na isti način radimo i djelujemo i dalje.

Na kraju bih ovog našeg kratkog razgovora, zahvalio svim prisutnima na ovom našem prelijepom druženju te im zahvalio na dolasku, ugodnom druženju, te na veseloj pjesmi, plesu ....  uz poruku, kako sa velikim nestrpljenjem očekujem naš slijedeći susret.



Navanka Cerovšek, novi član
Podružnice umirovljenika Blato
-  Mi smo tu došli kao gosti (ja i moje dvije prijateljice!) prije dva , tri mjeseca na poziv prijateljice. Ubrzo smo se i same uvjerile kako je ova Podružnica Blato zanimljiva, marljiva svojim radom i djelovanjem te se nas četvero odmah uključilo u rad Podružnice.

Naime, ispričavamse, zaboravila sam reći kako ja dolazim iz naselja Brezovica. Naravno, kako i u našem naselju djeluje Podružnica umirovljenika Brezovica koji djeluje u smijeru nekih drugih proriteta.

- Možete li nam reći svoj doživljaj večerašnjeg druženja ovdje u Blatu?

- Što reći nego da je druženje zaista prekrasno, ispunjeno pjesmom, pjesmom, novim poznanstvima... Na sreću nikoga ne bole ni kukovi ni koljenja, što je zaista prekrasno.... Ugodno druženje, onakvo kakvo bih poželjela uskoro!



Nada Slobodić, članica
Podružnice umirovljenika Botinec
- Moram reći ovako na brzinu, kako često puta dođemo u Blato i budemo gosti raznolikih događanja. 

Zasigurno ne bih da sve te susrete ne prožima ugodno druženje, vesela atmosfera i dragi ljudi. Kako i same volim druženje, volimo se družiti, volimo se veseliti, plesati koristimo svaku priliku da navratimo .

Dodala bih kako smo bliski susjedi, a tu postoje i rodbinske veze izemeđu ponekih od nas iz naselja Botinec i naselja , tako da te veze traju tradicionalno.

 No, za kraj bih istaknula, kako  se dobri gosti uvijek rado primaju i od srca pozivaju!





















Nema komentara:

Objavi komentar